Vuggestuer og børnehaver

Vuggestuer og børnehaver kan hurtigt og nemt opføres af moderne og børnevenlige pavilloner. Og da Ajos’ pavilloner er standardmoduler kan en institution etableres forholdsvist hurtigt. Børnehaven og vuggestuen kan, ligesom en midlertidig skole, opføres i én, to eller tre etager og pavillonerne kan bygges sammen med en eksisterende institution.

Hvis institutionen opføres i mere end én etage kan der både tænkes indvendige og udvendige trapper samt elevator ind i indretningen.

Vælges en løsning med elevator er der mange muligheder for at sikre, at børnene ikke kan benytte elevatoren uden en voksen. Det er desuden et lovkrav, at bygninger opført i tre etager og derover skal have installeret elevator.

Indretningen af vuggestuer og børnehaver foregår ofte i tæt samarbejde med bygherre, rådgiver og arkitekt, og netop på grund af den store fleksibilitet i Ajos' pavillonkoncept kan børneinstitutionen opføres på baggrund af bygherres særlige ønsker.

Børnehave og vuggestue med børnefaciliteter

Miljøet i den midlertidige børnehave eller vuggestue bygges op omkring de lyse og børnevenlige opholdsrum og spiserum.

Pavillonerne udstyres med børnetoiletter og badefaciliteter, og der kan monteres vinduer mellem legerum og børnetoiletter, så pædagogerne har mulighed for at holde opsyn med, hvem der opholder sig på toiletterne. Desuden udstyres rummene med vaske i børnehøjde, hæve-sænke-borde til at pusle børnene på og hylder til bleer, klude mv.

Institutionerne indrettes med garderober til børnene, hvor hvert barn får sin personlige plads og tørreskabe installeres til det våde tøj. Ønskes det, indretter Ajos også soverum med senge og/eller madrasser.

Indretning af køkkener afspejler i høj grad den enkelte institutions behov, da det både er muligt at montere tilberedningskøkken såvel som anretterkøkken. 

Ajos kan desuden opsætte udendørsfaciliteter i form af legehuse, legetøj mv., og rundt omkring institutionen etableres børnevenlig belægning.

Midlertidige børnehaver og vuggestuer kan kort sagt indrettes på samme måde som en permanent institution, og alle former for moderne døre- og vinduessikring er standard i de midlertidige børneinstitutioner.

Børnehave og vuggestue med fleksible skillevægge

Indretning af pavillonerne sker i form af skillevægge, der hurtigt og nemt kan sættes op og tages ned igen. Derfor kan indretningen af børnehaven eller vuggestuen hurtigt og nemt ændres i takt med, at behovet ændrer sig. De eneste pavillontyper, som ikke umiddelbart kan ændres er pavilloner med indbyggede brugsvandsinstallationer og trappemoduler.

Børnehave og vuggestue med intelligent energistyring

Pavillonerne er forberedt brugen af KNX-styring, som er et intelligent styringssystem, der bl.a. bruges i forbindelse med styring af lys, varme, ventilation, solafskærmning og stikkontakter.

I større børnehaver og vuggestuer kan bygningen inddeles i flere zoner, og hver zone kan konfigureres individuelt, således at institutionen ’lukker sig selv ned’ i takt med, at de forskellige zoner affolkes.

KNX-løsningen er med til at reducere energispild og virke CO2-besparende samtidig med, at de rigtige tilvalg af KNX-komponenter kan medvirke til at institutionen lever op til kravene i bygningsreglement BR15.

Børnehave og vuggestue med behagelig gulvvarme

Pavillonerne opvarmes ved hjælp af vandbåren gulvvarme, der kan tilsluttes mange forskellige varmekilder.

Gulvvarmen gør det behageligt for både børn og vokse at sidde og lege på gulvet, og rummene i institutionen er nemme at indrette uden radiatorer.

Indeklimaet i børnehaven og vuggestuen bliver også bedre, når rummene opvarmens via gulvvarme. Dels forekommer der ikke ubehagelige lugtgener ved støvforbrænding på radiatorer og dels opvarmes alle rummene jævnt.

Gulvvarmeinstallationen kan i de varme måneder også bruges til at nedkøle pavillonerne.

Børnehave og vuggestue med god lyd og lys

Pavillonerne er indvendigt beklædt med materialer, som både absorberer høje lyde og fjerner uønsket rumklang. Designet af pavillonerne er med til at give en god lyd, som medarbejderne i børnehaver og vuggestuer er meget glad for.

Alle lokaler overholder gældende myndighedskrav i forhold til lys, og pavillonerne kan leveres med store vinduespartier, som både er med til at give et flot lys indenfor, men som også binder det indvendige og det udvendige børnemiljø sammen.

Pavillonerne er desuden forberedt montage af solskærme, som kan monteres efter behov.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies