Skole med integreret SFO og tilhørende klub på Sluseholmen

Ajos har projekteret og opført pavillonbyggeriet inklusive tilslutninger over terræn, såvel som Ajos står for bygningsdrift og al service.


Bygherre: Københavns Kommune       
Entrepriseform: Hovedentreprise

Størrelse: Skole/SFO 1.320 m²,
atrium 700 m² og klub 528 m²
   
Antal moduler: 40/16

Ibrugtaget: Juli 2020
   
Bygningsreglement: BR18

Standarder: ABA, Airmaster, ABDL og AIA, PIR-sensorer med bevægelsesdetektor og dagslysstyring

Modulmål (m): L 9,6 x B 4,0 x H 3,45 (indvendig højde 2,5)

Projektet omfatter opførelse af en flytbar og midlertidig skole med integreret SFO og en tilhørende klub opført i separat bygning. 

Skolen består af to fløje opført i to plan og imellem fløjene er der opført et flot atrium, der i stueplan er indrettet med sidde-nicher og arealer til leg. Desuden fører to trapper op til førstesalen, hvor åbne gangarealer og opholdspladser giver adgang til klasselokaler, legerum, kontorer, mødelokaler, garderober samt personale- og toiletfaciliteter.

I atriummet er ovenlysvinduer og hvide akustiklofter samt komfortabel ventilation med til at sikre et godt og lyst arbejds- og opholdsmiljø. 

Stueetagen indeholder, foruden atriumgården, også klasselokaler, legerum, garderober, teknikrum/kopirum og toiletfaciliteter.

Udvendigt giver fire ståltrapper adgang til to svalegange, der er placeret på hver sin side af skolen. Fra svalegangene er der adgang til de fleste af skolens lokaler. Udenfor er der desuden anlagt legepladser, kreative rum og parkeringspladser.

Klubben indeholder kreative lokaler, legerum, kontorer, mødelokaler, garderober og toiletfaciliteter.

Der er niveaufri adgang til bygningerne via udvendige ramper, og bygningerne indeholder handicaptoiletter.

Akustikplader monteret både på lofter og vægge i fx klasselokaler, mødelokaler, legerum og klubrum skaber et godt akustisk miljø for børn, lærere, pædagoger og bygningens andre brugere.

Belysningen er fuldt automatiseret LED-belysning med dagslysstyring der styres af sensorer. Desuden kan lyset overstyres via fjernbetjeninger. Det betyder bl.a., at der spares på energien, da der ikke brænder unødigt lys i rum uden aktivitet. På alle etager er der opsat acces points til WiFi-adgang. 

Luft-til-vand varmepumpe til opvarmning af bygningen med gulvvarme udført i 2 zoner pr. modul. Med trådløs termostat styring. Suppleret af en kombi varmtvandsbeholder/varmepumpe (luft/luft og luft til vand) som forsyner varmt brugsvand og giver et tilskud til rumopvarmningen.

Valget af bæredygtige tiltag som fx varmepumper, vandvarmere med varmegenvinding, LED-belysning, PIR-sensorer med dagslysstyring og bevægelsesdektorer er med til at skabe en energivenlig bygning.


Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies