Plejecenter i Brøndby

Ajos har projekteret og opført pavillonbyggeriet inklusive jordarbejder, fundamenter, tilslutninger og adgangsveje. Ajos står for bygningsdrift og al service.

Bygherre: Brøndby Kommune       
Entrepriseform: Hovedentreprise

Størrelse: 800 m²  
   
Antal moduler: 18

Ibrugtaget: Maj 2017
   
Bygningsreglement: BR15

Standarder: ABA, ABDL og KNX

Modulmål (m): L 9,6 x B 4,2 x H 3,45 (indvendig højde 2,5)

Midlertidige plejeboliger, hvor brugerne bor indtil de får plads i en ledig permanent plejebolig. Bygningen er opført som to parallelle spor sammenbygget med en stor bred gang. Bygningen indeholder desuden forskellige opholdsarealer samt et stort spise- og opholdsrum med anretterkøkken, spiseborde og stuemiljø.

Bygningen indeholder foruden 12 lejligheder personalekontorer og personalefaciliteter.

Hver lejlighed består af en entre, et stort handikaptoilet samt en fin stue med plads til seng, kommode, bord til gæster mv. Ud mod haven er der etableret to vinduer fra gulv til loft, så beboerne har rig mulighed for at se ud i naturen – også selvom de er sengeliggende.

Belysningen er fuldt automatiseret LED-belysning med dagslysstyring der styres af sensorer. Desuden kan lyset overstyres via fjernbetjeninger. Det betyder bl.a., at der spares på energien, da der ikke brænder unødigt lys i rum uden aktivitet.

Bygningen indeholder desuden serverrum, og der er på begge etager opsat acces points til WiFi-adgang.

Opvarmning sker ved hjælp af fjernvarme der er tilsluttet varmeveksler, der styrer fremløbstemperaturen til gulvvarmen i bygningen. Hvert rum kan styres separat af en rumtermostat, så de ældres behov kan imødegås individuelt.

Der er desuden installeret kaldeanlæg i alle værelser, så beboerne hurtigt kan få hjælp.

Hoveddøren har desuden fået monteret automatisk oplukning, der aktiveres af trykknap.


Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies