Øre-, næse- og halsklinik i Vanløse

Ajos Pavillon har projekteret og opført pavillonbyggeriet inklusive jordarbejder, fundamenter, tilslutninger og adgangsveje. Ajos står for bygningsdrift og al service.

Bygherre: Tryg       
Entrepriseform: Totalentreprise

Størrelse: 90 m²  
   
Antal moduler: 3

Ibrugtaget: Februar 2020
   
Bygningsreglement: BR18

Standarder: Dali og KNX

Modulmål (m): L 9,6 x B 3,6 x H 3,45 (indvendig højde 2,5)

Projektet omfatter genhusning af en øre-næse-halsklinik med konsultationsrum, venteværelse, kontor og køkken- samt badefaciliteter. 

Bygningen består af tre pavilloner, der er sammenbygget til en bygning i stueplan, og der er udført to-trins trætrappe med repos. Trappen er udført med både voksen- og børnehåndliste for at tilgodese patienter i alle størrelser. 

Pavillonerne er tilpasset en lægekliniks behov, så patienterne kommer fra hovedindgangen direkte ind i et venteværelse. 

Fra venteværelse er der dels adgang til en fordelingsgang og dels et lokale, hvor lægen udfører høreprøver. En lyddør adskiller sidstnævnte lokale fra venteværelset, så lyde fra venteværelset ikke kan genere undersøgelserne. 

På venstre side af fordelingsgangen ligger klinikkontor og på højre side af gangen er der etableret køkken- og badefaciliteter. 

For enden ad gangen er klinikkens store konsultationsrum indrettet. Her er der plads til at lægen kan udføre diverse undersøgelser og mindre operationer. I konsultationsrummet er der ekstraordinært monteret et vaske- og skuffearrangement, så lægen uden hindring kan vaske hænder mm.

Pavillonerne er udført i vedligeholdelsesfri facadebeklædning i farven antracitgrå. De hvide vindues- og dørpartier er udført i træ og aluminium, der ligeledes er vedligeholdelsesfrie materialer.

Forsyning, herunder el, vand, kloak og fiber er trukket fra eksisterende bygning og tilsluttet til genhusningsmodulerne.

Belysningen er fuldt automatiseret LED-belysning med dagslysstyring der styres af sensorer. Desuden kan lyset overstyres via fjernbetjeninger. Det betyder bl.a., at der spares på energien, da der ikke brænder unødigt lys i rum uden aktivitet.

Luft-til-vand varmepumpe til opvarmning af bygningen med gulvvarme udført i 2 zoner pr. modul. Med trådløs termostat styring. Suppleret af en kombi varmtvandsbeholder og varmepumpe (luft/luft og luft til vand), som forsyner varmt brugsvand og giver et tilskud til rumopvarmningen.


Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies