Integreret dagsinstitution i Furesø

Ajos har projekteret og opført pavillonbyggeriet, inklusive jordarbejder, fundamenter, tilslutninger og adgangsveje. Ajos står for bygningsdrift og al service.

Bygherre: Furesø Kommune       
Entrepriseform: Hovedentreprise

Størrelse: 550 m²  
   
Antal moduler: 14

Ibrugtaget: Marts 2021
   
Bygningsreglement: BR18

Standarder: ABA og Airmaster

Modulmål (m): L 9,6 x B 4,0 x H 3,45 (indvendig højde 2,5)

Furesø Kommune havde behov for midlertidige institutionslokaler i forbindelse med en vandskade i Skovstjernen i Værløse.

Ajos opsatte hurtigt 14 pavillonmoduler, hvilket resulterede i ca. 550 kvm børneinstitution fordelt på 2 bygninger med plads til 5 børnegrupper og personalefaciliteter.

Der er etableret gangbro, trapper og niveaufri adgang til alle udgange. Pavillonerne er udført i vedligeholdelsesfri facadebeklædning i farven antracitgrå. De hvide vindues- og dørpartier er udført i træ og aluminium, der er vedligeholdelsesfrie materialer.

Den ene bygning er indrettet til 2 vuggestuegrupper med tilhørende puslerum, soverum og garderobe. Og den anden bygning er indrettet til 3 børnehavegrupper og indeholder desuden personalefaciliteter, herunder køkkenfaciliteter. 

Belysningen er fuldt automatiseret LED-belysning med dagslysstyring der styres af sensorer. Desuden kan lyset overstyres via fjernbetjeninger. Det betyder bl.a., at der spares på energien, da der ikke brænder unødigt lys i rum uden aktivitet.

Luft-til-vand varmepumpe er installeret til opvarmning af bygningen med gulvvarme udført i 2 zoner pr. modul. Med trådløs termostat styring suppleret af en kombi varmtvandsbeholder/varmepumpe (luft/luft og luft til vand) som forsyner varmt brugsvand og giver et tilskud til rumopvarmningen.

Valget af bæredygtige tiltag som fx varmepumper, vandvarmere med varmegenvinding, LED-belysning, PIR-sensorer med dagslysstyring og bevægelsesdektorer er med til at skabe en energivenlig bygning.

Byggetiden blev på ca. 3 uger, således børn og personale hurtigt kom på plads i deres nye lokaler mens de gamle bliver renoveret.


Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies