Daginstitution på Robert Jacobsens Vej

Ajos Pavillon har projekteret og opført pavillonbyggeriet, inklusive jordarbejder, fundamenter, tilslutninger og adgangsveje. Ajos står for bygningsdrift og al service.

Bygherre: Københavns Kommune       
Entrepriseform: Hovedentreprise

Størrelse: 950 m²  
   
Antal moduler: 24

Ibrugtaget: Maj 2020
   
Bygningsreglement: BR18

Standarder: ABA, Airmaster, ABDL og AIA, PIR-sensorer med bevægelsesdetektor og dagslysstyring

Modulmål (m): L 9,6 x B 4,0 x H 3,45 (indvendig højde 2,5)

Projektet omfatter etablering af en midlertidig daginstitution med plads til 7 grupper samt personalefaciliteter. 

Bygningen er opført som 2-etagers pavillonbyggeri med overdækkede svalegange på 1. sal og træterrasse i stueetagen. Pavillonerne er udført i vedligeholdelsesfri facadebeklædning i farven antracitgrå. De hvide vindues- og dørpartier er udført i træ og aluminium, der ligeledes er vedligeholdelsesfrie materialer.

Der er niveaufri adgang til bygningen via udvendig rampe.

Stueetagen er indrettet til 4 vuggestuegrupper med tilhørende puslerum samt stort anretterkøkken. Fra stueetagen er der adgang til 1. salen via 3 udvendige trapper samt en indvendig elevator, der er med til at gøre bygningen handikapvenlig, såvel som arbejdsmiljøet højnes, når der fx skal transporteres madvogne fra køkkenet til førstesalen. 

Bygningen indeholder et vaskeri, hvor der er opsat professionelle vaskemaskiner og tørretumbler på stålsokler.

Førstesalen er indrettet til 3 børnehavegrupper og indeholder desuden personalefaciliteter, herunder kontorer og mødelokale. 

På begge etager er der etableret handicaptoilet og puslerum med hæve-sænke-pusleborde. Puslerummene er indrettet med børnetoiletter, hvor vask og wc er monteret i børnehøjde.


Belysningen er fuldt automatiseret LED-belysning med dagslysstyring der styres af sensorer. Desuden kan lyset overstyres via fjernbetjeninger. Det betyder bl.a., at der spares på energien, da der ikke brænder unødigt lys i rum uden aktivitet.

Bygningen indeholder desuden serverrum, og der er på begge etager opsat acces points til WiFi-adgang. 

Luft-til-vand varmepumpe til opvarmning af bygningen med gulvvarme udført i 2 zoner pr. modul. Med trådløs termostat styring. Suppleret af en kombi varmtvandsbeholder/varmepumpe (luft/luft og luft til vand) som forsyner varmt brugsvand og giver et tilskud til rumopvarmningen.

Valget af bæredygtige tiltag som fx varmepumper, vandvarmere med varmegenvinding, LED-belysning, PIR-sensorer med dagslysstyring og bevægelsesdektorer er med til at skabe en energivenlig bygning.

Bygningen placering langs med Ørestad Boulevard, er valgt, så den afskærmer de udvendige legearealer mod støj fra metro og vej.


Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies