Ajos' historie

Ajos blev etableret i 1983, da A. Jespersen og Søn begyndte at beskæftige sig med materieludlejning til eksterne kunder. På det tidspunkt havde Ajos også en betydelig smedeproduktion af bygningsdele.

I 1991 blev A. Jespersen og Søn opkøbt af Larsen og Nielsen og Ajos’ materiel blev integreret i Larsen og Nielsens materielafdeling, men afdelingen for tårnkraner, semimobilkraner og hejs beholdt Ajos-navnet.

I 1993 blev Larsen og Nielsen opkøbt af SN Holding, som igen senere solgte entreprenørvirksomheden videre til C. W. Obel. De to handler havde ingen indflydelse på Ajos, da både SN Holding og C. W. Obel lod Larsen og Nielsen fortsætte som selvstædig virksomhed med eget navn, herunder var Ajos fortsat navnet på kran- og hejsafdelingen.

I 1996 overtog Monberg & Thorsen entreprenørfirmaet Larsen og Nielsen og firmanavnet Larsen og Nielsen ophørte med at eksistere. Samtidig blev al materiel, undtaget kraner og hejs, lagt ind under Monberg & Thorsens materielafdeling. Kran- og hejsafdelingen fortsatte med at hedde Ajos.

I 2001 fusionerede Monberg & Thorsen og Højgaard & Schultz til MT Højgaard A/S. Ved fusionen blev materieludlejning opdelt i tre individuelle og specialiserede selskaber: Dansk Maskinpark (skure og pavilloner), MT Højgaard Materiel (byggestrøm, anlægsmaskiner og stilladser) og Ajos (kraner og hejs).

I 2005 blev alle MT Højgaards materielaktiviteter samlet under navnet Ajos.

I 2008 blev Ajos etableret som et selvstændigt aktieselskab, der er 100 % ejet af MT Højgaard a/s.

Ajos' navn

Ajos er en forkortelse for navnet på entreprenørvirksomheden A. Jespersen og Søn (1903-1991).

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies