Unge ind i Ajos styrker fremtiden

Ajos har netop etableret et EGU-forløb for en ung, der skal have ekstra kompetencer, før han kan gennemføre en faglig uddannelse. Der skal unge ind for at sikre fremtiden.

Det er både kold kalkulation og for at løfte virksomhedens sociale ansvar, at Ajos senest har oprettet et EGU-forløb, som skal gøre en ung med særlige vanskeligheder kvalificeret til at gennemføre en faglig uddannelse. Ajos har også andre særlige forløb blandt andet for flygtninge, og virksomheden har mange lærlinge.

- Vi har flere forskellige interesser. Vi er jo i en tid, hvor vi har sværere og sværere ved at få medarbejdere, og der har vi haft rimelig succes med at tage unge ind på særlige ordninger. Kan vi klare udfordringen med at skaffe arbejdskraft og samtidig være med til at løse en samfundsopgave, så ligger det lige for, siger adm. direktør Ole Wamsler.

- Selvfølgelig medfører det indimellem ekstra omkostninger, men hvis alle virksomheder opfører sig egoistisk, kommer vi aldrig videre. Vi skal jo have flere ledige hænder i arbejde, og vi oplever flere positive effekter. Ofte bliver der nogle meget loyale medarbejdere ud af det, når vi har strakt hånden frem, og mange kolleger er glade for at være i en virksomhed, der tager disse opgaver alvorligt, siger Ole Wamsler.

Nyeste unge skud på stammen er Jóhann Pétur Jòhannsson, som har indgået i EGU-aftale, hvor han arbejder hos Ajos og får kursusforløb gennem Vejle Produktions- og Uddannelsescenter.

Jóhann Pétur Jòhannsson i gang med at reparere en dør til en skurvogn, som har været udlejet og skal klargøres før ny udlejning.

Jóhann Pétur Jòhannsson i gang med at reparere en dør til en skurvogn, som har været udlejet og skal klargøres før ny udlejning.

- Jeg har bøvlet med at få en 9. klasses prøve fra VUC. Jeg er ordblind og har ADHD, så det kniber med koncentrationen. Via produktionsskolen kom jeg i praktik hos Ajos, og nu har det ført til et års aftale om EGU, siger 24-årige Jóhann Pétur Jòhannsson, der stammer fra Island.

- Det er rigtig godt at være hos Ajos i skur- og pavillonafdelingen. Jeg arbejder med meget forskelligt og fikser blandt andet døre og vinduer og laver forskelligt tømrerarbejde, som jeg tidligere har beskæftiget mig med, fortæller han.

Jóhann Pétur Jòhannsson har tidligere afbrudt et lærlingeforløb som tømrerlærling, og hans drøm er nu at komme i lære som bygningssnedker efter et års EGU-forløb med arbejde hos Ajos og kurser i eksempelvis dansk og matematik.

Forefaldende arbejde på pladsen indgår i Jóhann Pétur Jòhannssons varierede hverdag hos Ajos i Vejle.

Forefaldende arbejde på pladsen indgår i Jóhann Pétur Jòhannssons varierede hverdag hos Ajos i Vejle.

- Jeg er blevet taget rigtigt godt imod. Jeg er nok den yngste i skurafdelingen, men det gør ikke så meget. Vi har samme type humor, og der er en rigtig god omgangstone. Kollegerne er gode til at sætte mig ind i arbejdet, og så tjener jeg selv min løn. Det kan jeg godt lige, fortæller Jóhann Pétur Jòhannsson.

Udlejningskoordinator Nanna Grønbog Pedersen koordinerer blandt andet klargøring af skure og moduler, og hun understreger, at Jóhann Pétur Jòhannsson virkelig har hænderne skruet rigtigt på, og hun er glad for at være ansat i et firma, hvor der bliver lagt vægt på, at man gør en forskel for hinanden.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies