Teleskopkran er digitaliseret

Ajos har købt to eksemplarer af en nyudviklet kran fra Potain. Igo 50 er blevet til Hup 40-30 med en enkel og sikker digital betjening.

Den største forandring på de nye Hup 40-30 er den totale digitalisering, der er sket i udviklingsarbejdet. Det gør kranen lettere at betjene, og den kan forhåndsindstilles til tre funktionsområder – høj præcision, standard og dynamisk.

Dermed kan kranen fungere efter førerens erfaring og kundskaber samt efter den enkelte arbejdsopgave. Det er let og hurtigt at skifte fra høj præcision ved for eksempel montage til dynamisk, hvis der blot skal kranens materialer ind i pladsen.

Ajos har foreløbig købt to styk af den nye krantype, som afløser Potains Igo 50 med samme kapacitet og tekniske egenskaber.

Teknisk chef Jørgen Saabye bruger flittigt manualerne i forbindelse med test af de digitale systemer.

Hup 40-30 er en teleskopkran. Den kræver ikke meget plads og kan variere mellem 26,5 meters højde og 30 meters højde.

- Det betyder, at den er meget velegnet, hvor flere kraner skal køre på samme byggeplads uden at ramme hinanden. Den kan også omstilles fra den ene højde til den anden, mens den er opstillet. Det giver stor fleksibilitet, fortæller teknisk chef Jørgen Saabye, Ajos.

- Kapacitetsmæssigt ligner den forgængeren Igo 50. Det er først og fremmest betjeningen, der gør den store forskel. Kranen kan løfte op til fire tons - og et ton ved enden af jibben.

Sammenfoldet fylder kranen kun 14 meter, og den er meget hurtig og simpel at rejse. Den kan arbejde med en kroghøjde på op til 30 meter med vandret jib og op til 40 meter med jibben hævet 20 grader, som er det maksimale. 

Fjernbetjeningen er af ergonomisk udformet, og det nye display er med LCD-lys og viser de næste trin for eksempel under opstilling, så det er meget intuitivt at anvende. I det hele taget gøres der flittigt brug af farver og illustrationer på displayet. Det gør det meget enkelt og sikkert at betjene kranen.

Potain har udviklet en ny software til sine fjernbetjeninger i forbindelse med udvikling af Hup 40-30. Den gør ud- og sammenpakning af kranen enkel, og der er step-by-step anvisninger på processen. Foruden den enkle betjening er der også et effektivt diagnosticeringsværktøj indbygget, så kranen er let at servicere.

For kunden betyder det høj driftssikkerhed og lav nedetid. Det kan være afgørende på en byggeplads, hvor mange bygningsarbejdere er afhængige af kranen, som ofte er livsnerven for, at hverdagen fungerer.

Ajos er både udlejer og forhandler i Danmark af Potain-kraner. Der er allerede i år solgt flere byggekraner til danske kunder, men de fire nye Hup 40-30 teleskopkraner er til udlejning. Det er de første af den nye model i Danmark.

Teknisk chef Jørgen Saabye og sektionsleder Carsten Vad folder for første gang den nye semimobilkran ud på pladsen i Vejle.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies