Stigende interesse for Ajos' semimobilkraner

Samarbejdet med den hollandske leverandør Montarent sikrer kundetilpassede kranløsninger.

Penge sparet er penge tjent - også i den danske byggebranche. Evnen til at reducere sine udgifter gennem nytænkning og anvendelse af nye løsninger kan give konkurrencemæssige fordele og kan i den sidste ende aflæses direkte på bundlinjen.

For Hansson & Knudsen A/S har leje af semimobilkranen M21-4WDS fra Ajos A/S i slutningen af august i år allerede gjort en stor forskel. Arbejdet med kranen på byggepladsen i Kolding, hvor et stort boligprojekt er ved at blive opført, har betydet en mere fleksibel arbejdsdag, da kranen kan pakkes, flyttes og være operationsdygtig igen på kort tid.

Interessen for Ajos' semimobilkraner fra hollandske Montarent er stigende på grund af deres effektivitet og fleksibilitet.

- Det tager ti minutter at pakke den sammen og ti minutter at gøre den klar på den nye position. Det har stor betydning for vores daglige arbejde på pladsen, siger Jesper Danielsen, formand hos Hansson & Knudsen A/S.

Kranen har en bomlængde på 26 meter, hvor den indtil 12 meter har en løftekapacitet på 1.800 kg. I yderpositionen er løftekapaciteten 700 kg. På pladsen i Kolding løfter den byggematerialer for håndværkerne. Det hele sker mere effektivt, fordi kranen hurtigt kan flyttes rundt på pladsen eller endda mellem flere byggepladser.

- Vi ved, hvad den kan, og den gør det, den skal. Den fungerer bare, og bedre ros kan man ikke give. Med den kan vi levere materialerne, hvor vi skal bruge dem. Den har i høj grad indfriet forventningerne, siger Jesper Danielsen.

Cor Koopmans, adm. direktør hos Montarent (tv.) var selv i Danmark for at få indtryk fra deres første levering til Ajos. Her er han i samtale med Jørgen Saabye, teknisk chef i Ajos' kran- og hejsafdeling og Jesper Danielsen, formand hos Hansson & Knudsen A/S (th.).

Kranen er bygget af det hollandske firma Montarent, der har specialiseret sig i mobile kraner.

- Hvis man vil have kundernes opmærksomhed, er man nødt til at kunne tilbyde dem de rigtige løsninger. Mobilkranen, vi har bygget til Ajos, er et perfekt eksempel på nytænkning af en kranløsning, siger Cor Koopmans, adm. direktør hos Montarent.

Det hollandske firma indledte et samarbejde med Ajos tidligere på året, og fremtiden tegner lys. 

- Vi har de samme tanker om mobilkraner, og vi er meget tilfredse med samarbejdet. Ajos kender deres kunder og kan rådgive dem korrekt. Løsningen er aldrig bare en større kran. Løsningen er den rette kran til opgaven, og med en fleksibel Montarent mobilkran får man opgaven løst med lavere omkostninger, siger Cor Koopmans.

Montarent bygger ud fra kundernes ønsker. Uanset om de ønsker en eller to aksler, bælteundervogn, firhjulstræk, krabbestyring, etc. står Ajos og Montarent klar med en leje- eller købsløsning.

- Vores største udfordring er at ændre kundernes tankegang. Ofte tror de, at en større jib er løsningen, men de er nødt til at tænke i mobilitet. Ved at udfordre deres vaner kan de se fordelene ved at flytte kranen on-site, siger Cor Koopmans. 

Det tager blot ti minutter at pakke Montarent semimobilkranen sammen og ligeledes kun ti minutter at køre den klar til løft, når den er fremme på en ny placering.

Ved årets udgang har Montarent leveret 150 mobile kraner på verdensplan. Udover Danmark og hjemlandet Holland er de at finde i lande som England, Belgien, USA, Qatar m.fl. De kan håndtere alt, man har behov for at løfte på en byggeplads: Mursten, betonelementer, solcellepaneler, stålbjælker, vinduer mv.

Samtidig får man en kran, hvor et højt sikkerhedsniveau er indbygget.

- Enhver bevægelse med kranen er overvåget af en computer. Blandt andet registreres vægtbelastning, løftehøjde og vindforhold. Kranens operatør bliver advaret, hvis der er risiko for, at kranens grænser kan blive overskredet. Mobilkraner kan virke som et legetøj for store drenge, men de er reelt et vigtigt værktøj, som giver effektivitet og fleksibilitet på byggepladsen for færre penge, siger Cor Koopmans.

Hos Ajos er der også stor tilfredshed med aftalen.

- Hansson & Knudsen var de første til at leje en Montarent mobilkran hos os, og vi har allerede haft flere forespørgsler på dem. Vi har et tæt samarbejde med Montarent, og hvis projekterne er der, kan vi helt sikkert levere en løsning, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for Kran og Hejs i Ajos.

På ti minutter er Montarent semimobilkranen pakket sammen og på kun ti minutter kan den monteres igen og være klar til at løfte.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies