Specialist i styring af byggepladser

Som byggepladsentreprenør klarer Ajos alt det, som ingen andre tager sig af. Logistik og sikkerhed er i fokus, og byggepladsen behøver ikke være meget stor.

Koordinering af entreprenørernes aktiviteter og fuld fokus på sikkerhed er nogle af de vigtigste opgaver for Ajos, når firmaet optræder som byggepladsentreprenør. Der bliver stadigt oftere udbudt entrepriser som byggepladsentreprenør.

På de store byggepladser kan en skarp koordinering være forudsætning for, at arbejdet skrider fremad som planlagt, og selv på mindre pladser kan en byggepladsentreprise være vigtig for at koordinere samarbejdet og eksempelvis have fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø.

En af Ajos’ store byggepladsentrepriser på det seneste er byggeriet af nordfløjen på Rigshospitalet.

Ajos er bl.a. portvagt på byggepladsen og kontrollerer at alle transporter kommer til tiden i forhold til dres booking i smartBYG. 

 Ajos’ portvagt kontrollerer at alle transporter ind på pladsen er oprettet i det webbaserede logistikprogram smartBYG.

- Der tager vi os eksempelvis af koordineringen af indgående materialer. Der er meget snæver plads på byggepladsvejene, og nogle dage kommer der op til 40-50 lastbiler for at levere materialer. Der er tre porte, og det kører så skarpt, at hvis en lastvogn ikke har en aftale om ankomst, må den køre igen, fortæller entreprisechef Lars Muldbak.

For at løse de mange logistikopgaver der findes på en byggeplads, har Ajos udviklet et webbaseret logistikprogram, smartBYG, der bl.a. kan løse udfordringen med de mange transporter til og fra byggepladsen. smartBYG kan også bruges til at booke oplagspladser, materiel, mødelokaler og alt andet, som byggeledelsen finder relevant at booke eller afrapportere på en byggeplads.

En anden vigtig faktor er sikkerhed

Det er for nylig kommet frem, at faldulykker udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko på danske byggepladser. Ajos sørger for oprydning, og for at der eksempelvis monteres værn og er ryddede adgangsveje.

Ajos har fortrinsvis haft byggepladsentrepriser på større byggepladser, men Lars Muldbak understreger, at også byggepladser med 30-40 håndværkere kan have gavn af en byggepladsentreprenør.

- Med den software, vi har udviklet til at styre byggepladser, behøver pladserne ikke at være specielt store, og vi kan godt håndtere opgaven, selv om vi måske kun er til stede på pladsen et par gange om ugen.

Hejsene på byggepladsen bliver løbende serviceret og forhøjet i takt med at etagerne på bygningen skyder i vejret. 

 En af Ajos’ erfarne montører er på byggepladsen for at forhøje en af hejsene med en etage.

- Ajos’ særlige kvaliteter som byggepladsentreprenør hænger sammen med, at vi udspringer af entreprenørbranchen. Vi har selv udviklet software til opgaven, og vi kan levere en del af udstyret til byggepladsentreprisen i form af blandt andet skure, hejs og kraner.

- Foruden vore egne kompetente medarbejdere har vi et stort netværk. Kommer der eksempelvis et kraftigt regnskyl på en byggeplads, så skal vi ikke til at Google os frem, men har samarbejdspartnere, som står klar med udstyr og mandskab til at løse opgaven, siger Lars Muldbak.

 Ajos monterer og servicerer de mange tavler på byggepladsen, så der hele tiden er strøm til de udførende håndværkere.

På en stor byggeplads, som på Rigshospitalet, skal der monteres mange tavler for at sikre strømmen til alle udførende håndværkere. I baggrunden ses indgangen til kantinen, som Ajos har opført, så den kan rumme ca. 120 samtidige gæster.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies