Skurby med 23 enheder flyttet på en weekend

Ajos flyttede skurby med 15 mandskabskure samt 8 kontor- og mødeskure for MT Højgaard på en weekend.
En skurby med 15 mandskabskure og 8 kontor-/mødeskure stod i vejen og skulle flyttes væk fra selve byggepladsen, men MT Højgaard kunne ikke undvære skurbyen, så Ajos flyttede den fra lørdag morgen til søndag aften.

Seniorprojektchef Stig Jansø, MT Højgaard fortæller, at det er et vanskeligt og komplekst byggeprojekt på Strandpromenaden i København, hvor faciliteterne til 170 bygningsarbejdere og 30 funktionærer skulle fungere uden afbrydelse.

- For at færdiggøre byggeriet med ude- og vejarealer er det nødvendigt at fjerne skurbyen fra byggepladsen. Vi har derfor bedt om hjælp fra en anden af vores bygherrer, som ejer en nærliggende byggegrund, hvor en anden entreprenør er i gang med at bygge – og har fået lov til midlertidigt at leje et areal til skurbyen.

- Flytteopgaven har krævet velvilje fra mange sider, og selve flytningen løste Ajos velgennemført og meget flot. De stillede det nødvendige mandskab, og alle involverede var meget friske på at løse udfordringerne over en weekend, siger Stig Jansø.

Ajos flyttede en skurby på Strandpromenaden i København hen over en weekend.
Ajos flyttede skurby med 20 skure i to etager og otte containere hen over en weekend, så den var klar til brug igen om mandagen.

Sektionsleder for skure og moduler hos Ajos, Johnny Bak Pedersen, fortæller, at flytningen indebar, at skurbyen skulle kobles fra el-, vand og kloak på den hidtidige lokation og kobles til igen det nye sted.

- Det nye sted er der ingen kloak, så vi har etableret en tank på 5.500 liter, som skal tømmes. Opstillingen var oprindeligt med færre skure, og derfor valgte vi ved flytningen at stille skurbyen op, så den fungerer optimalt efter det nuværende antal skure, fortæller Johnny Bak Pedersen.

En af de store udfordringer ved flytningen var, at skurene i stueplan skulle genplaceres i stueplan, mens skure på 1. sal typisk skulle genplaceres på 1. sal. Samtidig skulle 8 containere flyttes rundt og genplaceres på byggepladsen.

- Det handler blandt andet om installationer og det hensigtsmæssige i, at mandskabsfaciliteter med vandinstallationer osv. er i stuen og kontorerne ligger på 1. sal, hvor der er udsigt over byggepladsen.

Flytningen krævede grundig planlægning for at kunne gennemføres på så kort tid. Der var på forhånd gjort lidt forberedelser af vand og el, så det var i nærheden af den nye placering af skurbyen. Der var to VVS-folk og fem tømrer fra Ajos på opgaven, og desuden stillede MT Højgaard med to medarbejdere. Der var desuden to lastbiler med kran lørdag og én søndag.

- Det hele skete i tæt samarbejde mellem vores afdeling for midlertidige installationer, som tager sig af byggestrøm, vand og kloak og vores skurafdeling. Der var et meget positivt og konstruktivt samarbejde, og der betyder meget af have det hele i huset, så vi er vant til at arbejde sammen, siger Johnny Bak Pedersen.

- Det sker af og til, at en skurby skal flyttes, fordi byggeriet har udviklet sig, eller der skal graves op til forsyningsledninger på pladsen, men det er sjældent, at det skal ske over en weekend, og så var der ganske begrænset plads til den nye opstilling, så hele flytningen var meget nøje planlagt, fortæller Johnny Bak Pedersen.

Der var mange forskellige af Ajos' håndværkere involveret i flytningen af 20 skure og otte containere ved københavnsk byggeplads.
Der var fem tømrer og to VVS-folk med til at gennemføre flytningen af 20 skure og otte containere ved københavnsk byggeplads.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies