Sikkerheden når nye højder hos Ajos

Et nyinstalleret sikringssystem hos udlejningsfirmaets afdeling i Vejle øger sikkerheden for montørerne.

Vil man det bedste for sine medarbejdere, lader man også handling følge ord. Medarbejdernes sikkerhed er den vigtigste prioritet hos udlejningsfirmaet Ajos A/S, og det understreger den seneste investering. I midten af januar fik firmaet installeret et skinnesystem i loftet i klargøringshallen i sin afdeling i Vejle, hvor deres mere end 2.000 skurvogne bliver istandsat og klargjort mellem lejeperioderne.

Lager- og indkøbsleder Dennis Witek (tv.) og tømrer Erik Therkelsen tilkobler sidstnævnte, inden han skal arbejder på taget af en af Ajos' skurvogne.

Systemet erstatter tidligere sikkerhedsprocesser i forbindelse med, at montørerne skal op på taget af skurvognene for at udbedre eventuelle skader - en situation der rummer flere risici, understreger Dennis Witek, leder af Ajos' arbejdsmiljøorganisation.

- Når der arbejdes på taget af skurvognene, er montørerne altså oppe i fire meters højde. Der er risiko for at falde ned og komme slemt til skade. Vi har gudskelov aldrig haft et uheld i de situationer, men vi vil gerne minimere risikoelementet yderligere, siger han.

Det nye system betyder helt konkret, at Ajos' montører i klargøringsprocessen kan sikre sig ved hjælp af wirer, der hænger ned fra to faldblokke under loftet. Wirerne fastgør de i deres faldsikringssele. 

Tømrer Erik Therkelsen kan med Ajos' nye sikkerhedssystem arbejde i højden uden at bekymre sig om at falde ned.

- Det er et meget fleksibelt system, hvor wirerne kører i en skinne i blokken. Man kan derfor frit bevæge sig rundt om skurvognen. Wirerne ruller sig selv op, så de hele tiden er stramme og kan låse ved en hård belastning nedad. Det højner sikkerheden, såvel som det gør arbejdsprocessen langt mere komfortabel og smidig, fortæller Dennis Witek.

Tiltaget falder i tråd med Ajos' tilgang til at sikre en høj sikkerhed i det daglige arbejde for sine medarbejdere og dermed bidrage til et positivt arbejdsmiljø. Ajos A/S er arbejdsmiljøcertificeret i overensstemmelse med kravene i DS/OHSAS 18001:2008 og Arbejdstilsynets bekendtgørelse 1191:2013. Det betyder blandt andet, at Ajos' psykiske og fysiske arbejdsmiljø årligt tjekkes efter i alle detaljer af FORCE Certification, der er en ekstern og uafhængig inspektionsvirksomhed.

- Det opfatter vi som et helt naturligt element, når man er en moderne virksomhed, der tager arbejdsmiljøet meget seriøst. Vores medarbejdere er vores største styrke, og vi vil gerne gøre alt for at sikre dem på den bedst mulige måde, siger Dennis Witek. 

Det nye system er meget fleksibelt, og tømrer Erik Therkelsen kan derfor frit bevæge sig rundt om skurvognen.

- Vi hyrer desuden en konsulent ind til at udføre interne audits. Mellem besøgene fra FORCE tjekker konsulenten sikkerhedssystemerne og medarbejdernes viden om rette procedurer og håndtering. Vi har også et medlem af vores arbejdsmiljøorganisation med på alle montørmøder, så vi kan opfange alle udfordringerne, før de kan nå at udvikle sig til problemer. Vi laver blandt andet selv interne kampagner for medarbejderne, så de husker at udføre arbejdet uden risici. Vi kan alle have en tendens til at arbejde for hurtigt, og så øges risikoen for de såkaldte snubleskader, som hurtigt kan blive til noget værre, fortæller Dennis Witek.

- Arbejdsmiljøet er hele tiden i udvikling. Vi kan alle hele tiden blive bedre, og vi lytter gerne til medarbejdernes ønsker og ideer. Vi er hele tiden opmærksomme på, at medarbejderne tager et medansvar for arbejdsmiljøet, siger Dennis Witek.

De to faldblokke ved skurvognslinjen er allerede taget i brug med stor begejstring af medarbejderne. Yderligere to blokke bliver i nærmeste fremtid installeret ved den parallelle arbejdslinje med Ajos' pavilloner.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies