Også helt nye hejs klargøres af Ajos

Ajos er meget omhyggelig med klargøringen af hejs. De fleste hejs testes på en permanent teststand.

Meget kan gå galt med en byggehejs, som sættes op midlertidigt i et halvfærdigt byggeri. Derfor er klargøring og forberedelse så vigtig, at Ajos a/s også tager fabriksnye hejs hjem på pladserne for at tjekke og klargøre.

- Vi har en række punkter, som indgår i klargøringen af hejs. Ud over de mange standardpunkter observerer vi grundigt på materiellet, og hvis vi konstaterer en fej, gør vi naturligvis noget ved det, siger sektionsleder Thomas L. Madsen.

Sektionsleder for hejs, Thomas L. Madsen og udlejningsassistent Rasmus Delfs inspicerer en række nye hejs på Ajos’ plads.

- Vi har en teststand i Vejle, hvor vi kan sætte vores hejs i drift. Og vi har indført en grundig procedure for klargøring, og det har betydet, at antallet af fejl er faldet. Der kan eksempelvis være sket noget under pakning, læsning eller transport, som ikke er blevet rapporteret. Tidligere stod montørerne med problemet ude hos kunden. Nu klarer vi de fleste problemer hjemme på pladsen, og montørerne står med en fuld funktionsdygtig hejs, som de hurtigst muligt kan få i drift til gavn for kunden, men også til gavn for os, fordi det holder omkostningerne nede, siger Thomas L. Madsen.

Senest har Ajos leveret to fabriksnye HEK TPL Alimak 2000D hejs hos en kunde, som bruger begge hejs på et boligbyggeri på Fyn. Den ene skal sikre transporten til stueetagen, som faktisk er kælderniveauet. Der skal også laves udendørs anlæg, hvor transport med hejs indgår. Den anden hejs skal bruges til transport af materialer til de tre etager i byggeriet.

Der er tale om to nyudviklede hejs fra Alimak. De kører på to master hver, har en platform på 1,5 x 3,2 meter og løfter 2.000 kg.

- Den permanente mast i Vejle er ca. 10 meter høj, og vi bruger anlægget til at konstatere, om hejsen holder den vægtbelastning, den skal, og i det hele taget overholder de krævede grænseværdier. 

- Det betyder meget for os at have en teststand, så hejsen ses naturligvis efter, og den har rent faktisk kørt og levet op til kravene i praktisk drift, umiddelbart før den opsættes hos kunden. Kravene til kvaliteten bliver større og større både fra kunderne og fra vores egen organisation. Derfor er en teststand en stor tilfredsstillelse og garanti både for vore montører og kunder. Det er også baggrunden for, at den er i brug gennemsnitligt hver eneste uge og i løbet af sommeren gennemgår en ombygning, så vore test bliver endnu mere realistiske, og der kommer endnu bedre måleresultater, siger Thomas L. Madsen.

Et af de nye TPL Alimak 2000D hejs er monteret hos kunden.

- Når vi også tager helt nye hejs hjem på pladserne i Hvidovre eller Vejle, er det, fordi vi selv vil kvalitetssikre vores produkter, så vi er helt sikre på, at de er i orden, fortæller Thomas L. Madsen.

Han fortæller, at der går en større intern procedure i gang, når der indkøbes en ny type hejs, blandt andet fordi Ajos også er importør og dermed er den eneste repræsentant for Alimak i Danmark.

- Vi skal først og fremmest sikre os, at vi har de vigtigste reservedele på lager. Der skal nogle med stort produktkendskab til at lave en liste over dels sliddele, og dels hvad der kan gå i stykker.
 
- Dernæst skal vi sørge for, at montørerne er opdaterede med viden om det nye produkt, og at de har alt, hvad de skal bruge.

- Endelig skal vores salgsafdeling klædes grundigt på med viden om specifikationer og eventuelle begrænsninger, fortæller Thomas L. Madsen. 

Ajos både sælger og udlejer hejs fra den svenske producent Alimak.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies