Nyheder fra Ajos

Ajos publicerer løbende nyheder, hvor du blandt andet kan læse om vores måde at arbejde på, aktuelle projekter, kundearrangementer og generelt nyt.

Ajos a/s fremtidssikrer sin forretning med stort frasalg

September 2021Ajos a/s vil fremover udelukkende fokusere på pavillonmarkedet med sine svanemærkede løsninger, lyder det fra Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos, der her er fotograferet på byggepladsen ved Rigshospitalet Nordfløjen, hvor Ajos var byggepladsentreprenør på opførelsen.Virksomheden har gennem årene haft mange forskellige forretningsben at stå på. Det har været en overvældende succes, men det har været udfordrende at forfølge alle mulighederne i markedet, for vil man fortsætte sin succes, kræver det løbende nye investeringer. Derfor er resten af virksomheden nu solgt fra for at sikre likviditet til at fokusere på pavillonmarkedet, herunder Ajos’ svanemærkede løsninger.

>>  Ajos har solgt skure, byggepladsindretning og midlertidige installationer.

Ajos kåret som eliteleverandør til det offentlige

August 2021Ajos' kåring som Eliteleverandør til den offentlige sektor glæder naturligvis adm. direktør Ole Wamsler, der her er fotograferet foran Ajos' kontorbygning i Køge, der er bygget af virksomhedens egne pavilloner.Ajos blev for nyligt kåret til Eliteleverandør 2021 til den offentlige sektor. Bag kåringen står virksomheden Mercell, der hvert år indsamler data omkring pengestrømmen mellem det offentlige og det private. Baseret på samtlige danske virksomheders samlede fakturasum til den offentlige sektor i 2020 kåres de største, og på baggrund heraf kan Ajos nu kalde sig Eliteleverandør 2021.

>>  Ajos blandt de 1 % største leverandører til den offentlige sektor.

Ajos opdaterer byggepladsens mobile sikkerhedsstationer

August 2021Byggepladsleder i Ajos a/s, Sune Waage Hansen fremviser den mobile nødhjælpsstation, som han har været med til at udvikle.Ajos udviklede for cirka fire år siden sin egen mobile nødhjælpsstation, som skulle løfte sikkerheden på de danske byggepladser. Men i en tid, hvor et sikkert arbejdsmiljø kommer mere og mere i fokus, er stationerne mere relevante end nogensinde, og nu har Ajos givet dem en opdatering.

>>  Nødhjælpsstationerne er både lettere, mere mobile og endnu mere fleksible.

Første svanemærkede børnehave i Høje-Taastrup Kommune

Juli 2021Børnehuset Rundageren i Høje-Taastrup Kommunes nye bydel Nærheden er Ajos' første integrerede institution med Svanemærket.Kort tid efter at have opført Danmarks to første svanemærkede skoler har Ajos afleveret endnu et svanemærket byggeri. Denne gang er projektet den integrerede institution Børnehuset Rundageren i Hedehusene, som netop er overdraget til Høje-Taastrup Kommune.

>>  Ajos' første integrerede institution med Svanemærket.

Ajos afleverer endnu en svanemærket skole

Juni 2021Danmark har fået endnu en Svanemærket skole. Den er opført på Kirkegrunden på Amager, og er ligesom den første svanemærkede skole bygget af Ajos’ bæredygtige pavillonmoduler.Blot få uger efter, at Ajos opførte Danmarks første svanemærkede skole, har virksomheden fået svanemærket endnu en skole i Københavns Kommune. Dermed fortsætter Ajos sin grønne rejse, og understreger sine ambitioner om bæredygtige løsninger som er blandt de miljømæssigt bedste.

>>  Endnu en svanemærket skole bygget af Ajos' bæredygtige pavillonmoduler.

Udfordrende skuropsætning i en baggård til betydningsfulde naboer

Juni 2021Frederiksgade, der forbinder Marmorkirken med Amalienborg, blev lukket delvist af under arbejdet. Kun Livgarden fik lov at passere.I begyndelsen af juni leverede og opsatte Ajos en spændende skuropsætning i en baggård imellem Amalienborg og Marmorkirken, da renoveringen af et ældre kontorbyggeri i Bredgade snarligt forventes igangsat. Skurbyen indeholder kontorer, velfærdsfaciliteter til 100 håndværkere samt containere til materialeopbevaring. Det var en væsentligt anderledes opgave end de gængse leveringer, da pladsen var trang og logistikken udfordret.

>>  Spændende skuropsætning imellem Amalienborg og Marmorkirken.

Endnu en modulserie hos Ajos a/s kan svanemærkes

Juni 2021Denne integrerede børneinstitution i Ørestaden er bygget af den modulserie, som Ajos netop har fået opgraderet, så de nyproducerede moduler i dag lever på til Svanemærkets krav.Fremover vil Svanemærket ikke kun være at finde i Ajos' nyeste serie af pavilloner. I samarbejde med vores danske søstervirksomhed Scandi Byg, der fremstiller alle Ajos' pavilloner, er den eksisterende serie af pavillonmoduler blevet optimeret, så disse moduler nu også efterlever Svanemærkets krav. Det betyder i praksis, at alle Ajos’ nyproducerede pavilloner i begge modulserier nu lever op til Svanemærket.

>>  Ajos fortsætter med at udvikle sin forretning i et grønt perspektiv.

Komplet beredskab til byggepladsen samlet i en kompakt container

Juni 2021Ajos a/s kan nu tilbyde sine kunder en komplet beredskabspakke i form af en 10 fods container, der rummer stort set alt, hvad man kan få brug for, hvis nogen kommer til skade på en byggeplads.Sikkerhed på byggepladsen spiller en meget vigtig rolle over hele landet, hvor lovpligtige værnemidler og sikkerhedsprocedurer skal forhindre ulykker og personskader. Derfor har Ajos a/s sammensat en beredskabspakke til danske byggepladser i form af en container, der rummer alt lovpligtigt beredskabsudstyr og mere endnu.

>>  Beredskabscontainer med mange forskellige typer udstyr og behandlingsmidler.

Lavt CO2-aftryk og mere bæredygtighed i Ajos' skurmoduler

Maj 2021I dag er stort set alt træ, der anvendes i produktionen af Ajos' skurvogne, FSC- eller PEFC-certificeret, og det er et aktivt valg fra Ajos' side, forklarer Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos a/s.Stort set alt træ, der anvendes i produktionen af Ajos' skurvogne og kontormoduler, er i dag FSC- eller PEFC-certificeret. Både FSC og PEFC er anerkendte internationale nonprofit organisationer, der arbejder for ansvarlig skovdrift.

>>  Den bæredygtige rejse fortsætter for udlejningsvirksomheden.

Nænsom skuropsætning i følsomt bymiljø

Maj 2021Ajos a/s leverer og opsætter ti skurvogne på Kultorvet i København i forbindelse med renoveringen af Knud Højgaards Hus. Modulerne opsættes med hensyn til Kultorvets brugere og et fredet træ.

>>  Ajos er vant til at levere og opsætte skurvognsbyer i alle størrelser og miljøer.

Ajos har opført Danmarks første svanemærkede skole

Maj 2021Med nyudviklede pavillonmoduler, som efterlever Svanemærkets krav, har Ajos a/s netop afleveret Danmarks første svanemærkede skole til Københavns Kommune.Takket være nyudviklede pavillonmoduler, som efterlever Svanemærkets krav, har Ajos a/s netop afleveret Danmarks første svanemærkede skole til Københavns Kommune. Den unikke skole består af i alt 67 standardpavillonmoduler, hvilket giver byggeriet et samlet indvendigt areal på knap 3.000 kvm.

>>  Ajos opfører historisk Svanemærket bygning i København.

Markant stigning i brugen af smartBYG på danske byggepladser

April 2021Ajos' logistikprogram smartBYG sikrer fremdrift i byggeprojekter. Her planlægger byggepladsleder Sune Waage Hansen (tv.) og driftschef Flemming Madsen ændringer i opsætningen af smartBYG på et konkret projekt.Ajos a/s oplever stor interesse for sit logistikstyringsprogram smartBYG, der kan lokalisere logistiske udfordringer, før de bliver til problemer. Alene i årets første kvartal er smartBYG blevet udrullet på tre store byggepladser i Storkøbenhavn.

>>  Mange aktører i byggebranchen kender allerede til smartBYG.

"Skovstjernen" har fået nyt liv med Ajos' pavillonmoduler

Marts 2021Børnehuset Skovstjernen i Værløse har fået nye midlertidige lokaler med Ajos' pavillonmoduler.Omkring 80 vuggestue- og børnehavebørn samt personalet i den integrerede institution Børnehuset Skovstjernen i Værløse stod i februar pludselig uden tag over hovedet på grund af en vandskade. Der skulle etableres en alternativ løsning, og det skulle ske meget hurtigt.

>>  Ajos opfører endnu en midlertidig institutionsløsning af moderne pavillonmoduler.

CSR-indsatsen begynder allerede i skurvognen

Marts 2021Ajos' skurmoduler er monteret med de udvendige dele til varmepumper, som således let kan aktiveres, hvis kunderne vil have en energivenlig varmekilde.Ajos optimerer løbende sin flåde på ca. 1.200 skurvogne, så de reducerer CO2-aftrykket i hele deres levetid. Blandt andet med LED-belysning, ekstra isolering og bevægelsessensorer, så lyset kun er tændt, når der er folk i skurvognene.

>>  Ajos tager et stort ansvar i forhold til at skabe bæredygtige løsninger.

Ajos a/s konsoliderer sig med frasalg af kranafdeling

Marts 2021Salget af Ajos' kranafdeling til Normas Cranes A/S er en realitet 1. april 2021. - Vi vælger at frasælge den velkørende kranafdeling, da vi kan gøre Ajos a/s til en endnu bedre forretning ved at prioritere vores investeringer i de andre afdelinger, udtaler Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos a/s.Ajos står nu i samme situation med vores kranafdeling, som vi stod i med vores hejs-afdeling sidste år. Vi sælger en afdeling, som vi i flere år har investeret et anseeligt millionbeløb i, og som har tilbudt kunderne moderne og brugervenlige kranløsninger. Men det ville kræve yderligere et trecifret millionbeløb, hvis vi skulle følge 100 procent med markedets efterspørgsel. Den positive situation får nu Ajos til at konsolidere sig gennem et frasalg af sin kranafdeling til kranvirksomheden Normas A/S.

>>  Ajos konsoliderer sig yderligere pr. 1. april 2021 med salget af sin kranafdeling.

Affaldssortering skaber øget bæredygtighed på byggepladsen

Februar 2021Som byggepladsentreprenør på NHH har alle Ajos’ medarbejdere fokus på, at affaldet bliver korrekt kildesorteret. Her tjekker produktionstekniker Jens Erik Kruse indholdet i en container.Som byggepladsentreprenør på Nyt Hospital Hvidovre (NHH), der er ved at blive udvidet med 32.000 m2, spiller Ajos a/s en væsentlig rolle på mange områder - også i forhold til bæredygtighed. Ajos er ansvarlig for, at byggepladsen fungerer optimalt døgnet rundt, så der er fremdrift i byggeriet. Det indebærer også at alt affald fra de forskellige byggeprocesser kildesorteres korrekt jf. de kommunale affaldsregulativer, inden det køres bort fra pladsen til kommunale genbrugspladser.

>>  Bæredygtighed er et væsentligt element i den moderne byggekultur.

Frosne vandledninger koster dyrt på danske byggepladser

Februar 2021Hvis vandledningerne på en byggeplads fryser til, kan det stoppe alle aktiviteter i en eller flere dage. Ajos a/s tilbyder el-tracing, hvor en varmetråd sikrer ledningerne mod frosten.Ajos' specialister har travlt på byggepladser landet over med at udføre el-tracing på vandledninger. Metoden forhindrer frostsprængninger eller frostpropper i vandledningerne, der kan skabe store forsinkelser og økonomiske følgevirkninger på fx en byggeplads.

>>  Ajos tilbyder at sikre vandledninger mod frosten.

Hos Ajos skræddersyes alle skurvognsløsninger

Februar 2021Ajos a/s udlejer skurvogne til alle formål. Her er produktionstekniker i Ajos, Patryk Bieszke ved at løfte en skurvogn på plads til et aktuelt projekt i Skovlunde.Byggepladser landet over er de primære aftagere af skurene i form af moduler til omklædning, spiserum, bad- og toiletfaciliteter samt kontorer. Dertil kommer de mere usædvanlige tilpasninger af modulerne til specifikke formål, og et godt eksempel blev leveret og monteret i Skovlunde ved København i sidste uge.

>> Alle skurvognsløsninger tilpasset til kundens behov uanset omfanget.

Ajos sikrer temperaturen under opførelsen af Rigshospitalet

Januar 2021Ajos' afdeling for Midlertidige Installationer er udvalgt til at stå for interimsvarme under opførelsen af Rigshospitalet Glostrup. Afdelingschef i Ajos, Jan Frandsen står her ved en af de anvendte kaloriferer, der forvandler fjernvarmen til lun luft.Arbejdstilsynets krav lyder på en minimumstemperatur i råhuset på 15 grader - uanset temperaturen på den anden side af afdækningen. Den opgave løser Ajos med en mobil fjernvarmeveksler, som er nyindkøbt specifikt til dette projekt, da Ajos' øvrige vekslere allerede er optaget af andre lignende projekter.

>> Effektiv interimsvarme giver håndværkerne de bedste arbejdsbetingelser.

Ajos vil styrke sin position i Vestdanmark yderligere

Januar 2021I 2020 opgraderede Ajos a/s sin afdeling på Sjælland med en flytning til nye, større og mere moderne faciliteter. Nu er tiden kommet til afdelingen i Vejle, lyder budskabet fra Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos a/s.I foråret 2020 fremtidssikrede Ajos a/s sin position i det østlige Danmark. Det skete med en flytning til større og mere moderne faciliteter i Køge. En flytning, der skabte et optimalt grundlag for forbedret effektivitet, kvalitet og kundeservice. Nu er turen kommet til udlejningsvirksomhedens afdeling i Vejle

>> Den nuværende afdeling i Vejle flytter i efteråret 2021 til en ny position.

Ajos udvider med en ny og stærk serie af pavilloner

Januar 2021Ajos a/s har lanceret en helt ny serie af pavilloner, som sætter nye standarder på en række områder. Med den nylige opnåelse af Svanemærket til sine pavillonbyggerier har Ajos a/s sat en ny standard for sine moderne byggerier opført af pavillonmoduler. Nu lancerer udlejningsvirksomheden også en ny serie af pavilloner, som på en række punkter er blevet væsentligt forbedret - og som selvfølgelig alle lever op til nogle af de skrappeste krav til energiforbrug, indeklima, miljø og bæredygtighed.

>> Pavillonerne er større og mere fleksible, hvilket gør dem nemmere at indrette.

Ajos opnår Svanemærket til sine pavillonbyggerier

December 2020Ajos a/s har opnået licens til at opføre svanemærkede byggerier til stor tilfredshed for adm. direktør Ole Wamsler og alle ansatte.Smilene er ekstra store hos Ajos for tiden, idet virksomheden har opnået licens til at opføre svanemærkede byggerier med sine pavillonmoduler, og det er et langvarigt mål for Ajos, som nu er blevet opfyldt. Vi kan nu levere midlertidige byggerier, som efterlever nogle af de skrappeste krav til energiforbrug, indeklima, miljø og bæredygtighed.

>> Svanemærket er et vigtigt led i virksomhedens strategi.

Ajos tager med glæde sin egen medicin

December 2020Bygningen i Køge er både et aktivt kontor og et showroom over Ajos' mange kundetilpassede muligheder i pavillonbyggeri.Ajos havde behov for en ny kontorbygning, og vi ønskede samtidig at skabe et stort showroom på vores nye adresse i Køge. Derfor virkede det oplagt at flytte ind i en bygning skabt af vores pavillonmoduler og på den måde understrege kvaliteten og fleksibiliteten ved vores løsninger. 

>> Ajos' nye afdeling i Køge er opført af egne pavillonmoduler.

Ajos leverer skurby til Hejs.dk

December 2020Afdelingschef for skure, Johnny Bak Pedersen (tv.) og produktionstekniker Ricco Falk Iversen på Ajos' plads i Vejle, hvor de er ved at planlægge logistikken på et kommende projekt.For få uger siden solgte Ajos a/s sin hejsafdeling til Hejs.dk A/S. For sidstnævnte betød det et stort skridt mod generelt at styrke sin position i Danmark og især opfylde sine ambitioner på det jyske marked. De ambitioner er allerede ved at blive underbygget med etableringen af en afdeling i Tilst ved Aarhus, og i den forbindelse har de igen vendt fokus mod Ajos. 

>> Moduler til kontorer, mødelokaler, fælles kantine, toiletter m.m.

Ajos ansætter erfaren projektkonsulent

December 2020Thomas Olsen, ny projektkonsulent i Ajos a/s, er her fotograferet foran et af Ajos’ nye pavillonmoduler, der skal bruges til opførelsen af endnu en folkeskole.Ajos' pavillonafdelingen er i dag blevet tilført yderligere forstærkning, idet Thomas Olsen er tiltrådt som projektkonsulent. Det i en tid, hvor efterspørgslen på Ajos' pavillonbyggerier fortsætter sin kraftige vækst. Thomas Olsen medbringer mere end 20 års erfaring fra pavillonbranchen, så han er godt rustet til opgaverne. 

>> Projektkonsulent til udlejning af Ajos' nyudviklede, bæredygtige pavillonsystem.

Interimsvarme sikrer fremdrift på Nyt Hospital Hvidovre

November 2020Interimsvarmen er temperaturstyret, men Ajos' medarbejdere foretager alligevel daglige runderinger og kontrollerer udstyret.Som byggepladsentreprenør på udvidelsen af den ca. 32.000 kvm. store udvidelse af Nyt Hospital Hvidovre leverer Ajos, blandt mange andre ydelser, den rette temperatur til byggeriets mange håndværkere. Den midlertidig løsning er topmoderne, og systemet overvåges digitalt. Eventuelle fejlmeddelelser sendes på mail og SMS til Ajos' montører og byggelederen på projektet. 

>> Ajos leverer den rette temperatur bag byggeriets klimaskærm.

Ajos udruller effektiv LED-belysning på danske byggepladser

November 2020Ajos a/s kan snart tilbyde sine kunder byggepladsbelysning med LED-bånd. Afdelingschef for Midlertidige Installationer Jan Frandsen (tv.) og Mads Christian Petersen, der er leder af klargøring og logistik, tester LED-båndene på kontoret i Køge.Længe før mørket for alvor har sat ind, har udlejningsvirksomheden Ajos a/s allerede forsynet danske byggepladser landet over med effektiv midlertidig belysning, som sikrer byggeprojekternes fremdrift trods efterårets mørke. Ajos er klar med LED-bånd, som udrulles og kan anvendes flere gange. De efterlever Arbejdsmiljølovens krav og sikrer montørerne et sundere arbejdsmiljø. 

>> Arbejdsbelysning og orienteringslys på byggepladser.

Ajos investerer igen millioner i nye semimobilkraner

November 2020IGO 130 er den største semimobilkran i Ajos' kranflåde og meget efterspurgt blandt kunder. Nu er der flere på vej til Danmark.Ajos opruster igen sit program af moderne kraner med fem Potain semimobilkraner. Investeringen sker for fortsat at kunne følge med den stigende efterspørgsel, og den understreger samtidig virksomhedens strategi.Alene i løbet af de seneste tre år har Ajos købt 16 kraner hos Potain, og kranerne er eftertragtede fra kunder i den danske byggebranche og industrien, som lejer kraner eller decideret køber gennem Ajos. 

>> Ajos køber fem nye IGO 50 og IGO 130.

Ingen slinger i sikkerhedsvalsen hos Ajos

November 2020Fra venstre el-tekniker Klaus Faurholdt Møller og el-tekniker Torben Steen NielsenHos Ajos bliver der ikke gået på kompromis med sikkerheden. Heller ikke selv om COVID-19-pandemien forstyrrer hverdagen. Alle el-montører i virksomhedens afdeling for Midlertidige Installationer, der blandt andet sikrer byggestrøm på de danske byggepladser landet over, har for nyligt været på L-AUS kursus, der omhandler sikkerhed ved arbejde på eller i nærheden af elektriske installationer med spænding på, for at blive opdateret på den nyeste viden. 

>> Ajos fastholder L-AUS kursus som et årligt efteruddannelsesforløb.

Ajos frasælger sin hejsafdeling til Hejs.dk

Oktober 2020Ole Wamsler (tv.), adm. direktør i Ajos a/s og Michael Ipsen, adm. direktør i Hejs.dk A/S "giver hånd" på frasalget af Ajos' hejsafdeling til Hejs.dk.Ajos har frasolgt sin hejsafdeling til Hejs.dk A/S. Handlen, der indbefatter materiel, ordrebøger samt en stribe medarbejdere, sker på baggrund af en ny strategi hos Ajos, der har til formål at fokusere og styrke virksomhedens øvrige aktiviteter i udlejningsbranchen. 

>> Salg af hejsafdeling understøtter ny strategi.

Ajos sikrer strøm, vand og varme til Nyt SUND i Odense

Oktober 2020Nyt SUND er endnu et stort projekt i rækken, hvor Ajos sikrer de nødvendige løsninger under opførelsen. Her er servicemontør Kim Steenberg Carlsen (tv.) og vvs-montør Dennis Kloe Sass ved at installere byggevand.Ajos er i gang med en af de største enkeltstående byggestrøms- og opvarmningssager i forbindelse med Nyt OUH/SDU-projektet, hvor Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital er ved at blive bygget sammen i form af Nyt SUND-bygningen. Indtil byggeriet står færdigt, er det Ajos' opgave at sikre den nødvendige byggestrøm, vandtilførsel og interimsopvarmning, så projektet kan forløbe planmæssigt. 

>> 50.000 kvm byggeri sikres byggestrøm, byggevand og opvarmning.

Coronatid er kursustid i Ajos

Oktober 2020Ajos' kranmontører bliver i disse dage opdateret på nyeste viden om Potains kraner. Her ses kranmontørerne Kasper Flyger Hansen, Claus Slater, Silas Stehower og Potains instruktør Didier Forest.På afstand ser tårnkraner eller semimobilkraner ikke avanceret ud med deres stålkonstruktioner, kontravægte og wirer. Men ved nærmere øjekast er en moderne kran i virkeligheden et avanceret redskab, hvor udvikling og computerteknologi går hånd i hånd, hvilket stiller krav til forhandlere og udlejere om løbende opdatering af viden. Netop derfor har Ajos inviteret en fagspecialist fra Potain til Danmark, så kranmontørerne kan blive skolet i den nyeste viden. 

>> Kranmontører opdateres på den nye HUP-serie af specialist fra franske Potain.

Børnehave genbruges på ny placering og skrues i jorden

September 2020Ajos a/s kan nu tilbyde skruefundamenter til sine pavillonmoduler. Her er et af modulerne ved at blive løftet på plads.Som noget nyt kan Ajos nu levere og opsætte de midlertidige bygninger på skruefundamenter. Metoden består i al sin enkelthed af kæmpe skruer, der skrues i jorden, og ovenpå disse lægges bjælker, som bærer bygningen. Det er en meget hurtigere og nemmere måde at opføre fundamentet på, og når bygningen igen skal flyttes, skrues fundamentskruerne blot op igen. 

>> 30 skruefundamenter skrues ned i 1,70 meters dybde.

Udlejningssucces fører til nyt salg hos Ajos

September 2020Her forlader kranen Ajos' domicil i Køge for at blive transporteret til kunden DanLifte DK ApS.Det er blot et år siden, at Ajos tilføjede semimobilkranen M21-4WDS til sit udlejningsprogram, og siden har modellen været eftertragtet i den danske byggebranche. Ajos er både udlejer og eneforhandler af Montarents kraner i Danmark, og nu er den første M21-4WDS semimobilkran også blevet handlet på dansk grund. 

>> Semimobilkranen M21-4WDS vækster fortsat på det danske marked.

Ajos sikrer lys over Langebro

August 2020Ajos indledte i midten af august opsætningen af midlertidig belysning på Langebro i København. Her er el-tekniker Torben Steen Nielsen oppe i kurven, mens el-tekniker Martin Iversen og lager- og logistikmedarbejder Regnar Rabe (t.v.) assisterer.Ajos har leveret og opstillet 12 midlertidige lysmaster, alle 18 meter høje, som skal forsyne Langebro med den krævede belysning på vejbaner og cykelstier, mens broen renoveres. På knap en uge i starten af august blev løsningen opsat, og det er planen, at de midlertidige master skal stå der i minimum fire måneder. 

>> Ajos står for den midlertidige belysning på Langebro.

Ajos leverer endnu et nyt skolebyggeri udført i pavilloner

August 2020På Bertha Von Suttners Vej i København har Ajos a/s opført en midlertidig skole og tilhørende SFO og klub bygget af pavilloner.Gennem flere år har Ajos leveret flytbare skolebyggerier i form af sine moderne pavillonløsninger til Københavns Kommune og andre kommuner landet over, og i slutningen af juni fik Københavns Kommune overdraget nøglerne til en nyopført skole, med overdækket atriumgård, på Bertha Von Suttners Vej. 

>> Ajos opfører endnu en midlertidig og flytbar folkeskole.

Stor efterspørgsel på Ajos' kraner i Grønland

August 2020Den nye Potain HUP 32-27 kran er tydelig i det grønlandske landskab ved Sisimiut.Ajos har i de sidste par år oplevet en betydelig vækst i markedet for salg af kraner i Grønland. Det er især byggebranchen og fiskeindustrien i Grønland, som efterspørger moderne kranløsninger. 

>> På blot to år har Ajos solgt 12 kraner til kunder i Grønland.

Kæmpeordre på 20-mands moduler til Nyt OUH

Juni 2020Opførelsen af det nye universitetshospital i Odense (Nyt OUH) er i fuld gang, og byggeprocessen bliver understøttet af Ajos a/s, der netop har leveret de første af i alt 40 skurvogne til byggepladsen. Alle moduler er 20-mands moduler, som indeholder omklædningsfaciliteter,  to bade, to toiletter, fire vaske og 20 dobbeltskabe. 

>> Mange entreprenører har fået øjnene op for 20-mands moduler.

Ajos stiller krav til leverandør: Giv os svanemærkede pavilloner

Juni 2020Ajos a/s stiller nu krav til sin leverandør af pavilloner om svanemærkning, lyder budskabet fra adm. direktør i Ajos a/s, Ole Wamsler, som her er fotograferet i Ajos’ nye bygning i Køge, der er opført af Ajos’ egne pavilloner.Fremover skal alle Ajos'  nye pavillonbygninger kunne opføres som svanemærkede - målet er uden ekstraudgifter for kunderne. Og pavillonbyggeri er det oplagte valg, hvis der med kort varsel er brug for at udvide med ekstra kvadratmeter uden at sprænge budgettet. Ajos a/s er specialister i bæredygtige pavillonløsninger og har gennem flere år leveret til midlertidige kontorer, kantiner, skoler, børnehaver, vuggestuer, genhusning, klinikker, flygtningecentre mv. 

>> I forvejen har Ajos’ pavillonbygninger et meget lavt CO2-aftryk.

Ajos' succes med semimobilkraner fortsætter

Juni 2020Tobias Jürgensen, byggeleder hos Premium Syscon A/S, med den nye Montarent M21 semimobilkran på arbejde i København.Høj fleksibilitet, nem transport og lave lejeomkostninger er egenskaber, som for alvor har fået den danske byggebranchen til at kigge nærmere på Ajos' semimobilkraner. I begyndelsen af april købte Ajos endnu et eksemplar af en Montarent M21-4WDS, som med det samme blev udlejet til en ventende dansk kunde. 

>> Efterspørgslen på den type kraner er fortsat stigende hos Ajos.

Pavillonbyggerier løser uforudsete pladsbehov for lægeklinikker

Juni 2020I Vanløse har en øre-, næse- og halslæge ligeledes brugt Ajos' pavilloner til at bygge sin nye klinik.Akut opståede behov kræver hurtige løsninger. Inden for få måneder har Ajos a/s skabt og leveret to indflytningsklare lægeklinikker i Vanløse i København og i Græsted i Nordsjælland, som begge fuldt ud efterlever kravene til et moderne byggeri. I begge tilfælde er der tale om pludseligt opståede behov for nye bygninger, som Ajos’ pavillonafdeling hurtigt har kunnet bygge og indrette præcis til de ønskede formål. 

>> Ajos er i stand til at reagere hurtigt og levere en moderne pavillonløsning.

Ajos opgraderer sin salgsafdeling for skure

Maj 2020René Tietze er ansat hos Ajos a/s som sælger af skurløsninger primært på det sjællandske marked. Udlejningsprocenten for Ajos' skurvogne understreger kundernes store interesse for de moderne faciliteter. Den positive udvikling er sket til trods for, at Ajos ikke hidtil har haft en dedikeret sælger på området, men det er der nu lavet om på. Således har Ajos ansat René Tietze som sælger af skurvognsløsninger. Han er tiltrådt i en nyoprettet stilling som sælger primært for det sjællandske marked med base i Ajos' afdeling i Køge.

>> René Tietze ansat som sælger af skurløsninger.

Ajos' pavillonafdeling skaber moderne børneinstitution

Maj 2020Københavns Kommune har løst en akut mangel på institutionspladser i Ørestad med et pavillonbyggeri fra Ajos.På kun ti uger har Ajos med 24 pavillon-moduler bygget Københavns Kommune en moderne børneinstitution, der danner trygge rammer for henholdsvis en vuggestue med 48 pladser og en børnehave med plads til 110 børn, der har i alt 960 kvm. bygning i to plan samt ca. 1.500 kvm. have og legepladser at tumle sig på.

>> Fra pløjemark til børneinstitution på blot ti uger.

Ny serviceleder til Ajos' pavilloner

Maj 2020Claus Backer er tiltrådt som ny serviceleder for Ajos' afdeling for pavilloner.Efterspørgslen på pavillonbyggerier er i kraftig vækst hos Ajos a/s. Derfor har udlejningsvirksomheden valgt at udvide sin stab og har ansat Claus Backer som serviceleder i pavillonafdelingen. Der er tale om en nyudviklet stilling, hvor Claus Backer skal varetage en række af funktioner og services i dialog med kunderne i hele Danmark.

>> Claus Backer er tiltrådt som ny serviceleder for i pavillonafdelingen.

Ajos finder nye opgaver midt i en Coronatid

Maj 2020El-installatør Ronnie Lindfoss på Ajos' lager med noget af det udstyr, der står parat til udlejning.Vinteren hos Ajos' afdeling for Midlertidige Installationer blev bl.a. brugt på at efterse og klargøre tavler, kabler og lysmaster til den forventede store efterspørgsel i foråret og sommeren, når festivaler, dyrskuer og en lang række øvrige events over hele landet plejer at bestille udstyr til midlertidig strøm og lys. I stedet finder en del af det toptunede udstyr nu vej til andre kunder. Alene Ajos' nylige flytning af deres Sjællandsafdeling fra Hvidovre til Køge har betydet nye kunder i vores nye lokalområde.

>> Nye ordrer i form af levering af hovedtavler og kabler.

Akut pladsudfordring løst med moderne skurvogn

Maj 2020Lejeaftalen på skurvognen har været den perfekte løsning for vores akutte behov for mere plads, siger Carsten Filsø, adm. direktør i Baron A/S.Som følge af en vækst på 70 procent over de seneste 3,5 år var Baron A/S ved at vokse ud af deres eksisterende bygningsmasse. Der var lagt beslag på al tilgængelig kontorplads ifm. ansættelsen af flere og flere medarbejdere. I det forløb mistede virksomheden også deres normale møde- og udstillingslokale, og det skulle erstattes. Via den administrerendes direktørs professionelle netværk blev han sat i forbindelse med Ajos, og kort tid derefter stod de nye møde- og udstillingsfaciliteter klar i form af en lejet skurvogn.

>> Baron A/S fandt den rette løsning hos Ajos.

Hvidovre Hospital forlænger entrepriseaftale med Ajos

April 2020Ajos a/s har forlænget samarbejdet med Hvidovre Hospital. Her er Ajos' driftschef Flemming Madsen (tv.) og byggeleder Sune Waage Hansen på rundering ved byggeriet af Nyt Hospital Hvidovre.Midt i en Coronatid fortsætter udvidelsen af Hvidovre Hospital. I alt 32.000 kvadratmeter, en fælles akutmodtagelse, et barselafsnit, en ny børneafdeling samt en ny hjerteafdeling skal tilføres den eksisterende bygningsmasse, hvor der også sker ombygninger. Det stiller store krav til den ansvarlige for byggepladsentreprisen, og den opgave ligger hos Ajos a/s, der er Danmarks førende på området.

>> Byggepladsentreprenøren skal fortsætte sin drift af projektet til sommeren 2021.

Mindre støjgener og øger sikkerhed med formstøbte høreværn

April 2020Alle medarbejdere hos Ajos har fået tilbudt personlige formstøbte høreværn. Her er kranmontør Kasper Flyger Hansen ved at få taget aftryk til sine høreværn.En byggeplads er sjældent et støjsvagt område. Tværtimod er de kendetegnet ved et højt støjniveau, når håndværkere og maskiner går i gang. Ajos' egne kranmontører bidrager også til lydbilledet fx ved opsætning og nedtagning af kraner. Det er ikke en stille proces, og derfor har Ajos også sikret alle sine kranmontører med specialfremstillede og individuelt tilpassede høreværn.

>> Ajos tilbyder sine medarbejdere specialfremstillede høreværn.

Fleksibel hejsløsning til hospital

April 2020De to hejsmontører Mikael Rude Vagner (t.v.) og Martin Simonsen monterer hejs på hospital i Storkøbenhavn.På kort tid har Ajos leveret og monteret en fleksibel hejsløsning, som udelukkende skal anvendes til hospitalets modtagelse af coronasmittede. Hospitalet har i de seneste dage haft travlt med at etablere en COVID-19 Akutmodtagelse, og de er nu klar til at modtage et større antal patienter smittede med coronavirus.

>> Hastelevering fra Ajos til et hospital i Storkøbenhavn.

Rekordlavt antal arbejdsulykker i Ajos i 2019

Marts 2020Eksempelvis tilsyn af LED-lamper, som klares af Ajos' afdeling for Midlertidig installationer, stiller store krav til sikkerheden.Ajos har haft en fantastiske udvikling omkring færre arbejdsulykker. Og dét samtidigt med et meget stort fokus - igennem de seneste 3 år - på øget effektivitet, indtjening og kvalitet. Den store forandringsproces, Ajos har været igennem, har ud over markant forbedring af indtjening, også sat sit præg på kulturen og ændret adfærd.

>> En mangeårig indsats for at skabe et bedre arbejdsmiljø har for alvor båret frugt.

Efterspørgsel på genhusnings- og overnatningsfaciliteter

Marts 2020Der kan være et presserende behov for genhusning af udsatte personer, som af smitterisici har brug for at isolere sig, eller midlertidige overnatningsfaciliteter for ansatte i sundhedssektoren. Ajos har allerede fået flere henvendelser fra danske kommuner med forespørgsler på Ajos' pavilloner.

>> Midlertidige boliger til fx udsatte borgere og personale i sundhedssektoren.

Ajos investerer massivt i nye semimobilkraner

Februar 2020Ajos har investeret i seks nye semimobilkraner, herunder tre Potain Igo T 130 kraner som den servicemontør Kenneth Lynge Nielsen her er ved at opstille.Et stigende antal aktører i den danske byggebranche har fået øjnene op for fordelene ved at anvende semimobilkraner på byggepladserne. Deres styrke og mobilitet gør dem til et meget mere fleksibelt redskab i byggeriet, hvilket giver et forbedret økonomisk afkast.

>> Reagerer på markedets efterspørgsel og investerer i seks nye semimobilkraner.

Sæt skinner under kranen og optimér byggepladsen

Februar 2020Ved et aktuelt byggeri på Sivholmen i København anvendes Ajos' kran, bogie og skinner.Omkring 50 procent af Ajos' udlejede kraner har bogieundervogn, så de er mobile på byggepladsen via udlagte skinner. Det øger fleksibiliteten og optimerer effektiviteten i arbejdet, og i den sidste ende er det også en bedre forretning for kunden.

>> Kraner udlejes oftere med en bogieundervogn.

2.000 byggestrømstavler bliver opdateret hos Ajos

Februar 2020El-installatør Ronnie Lindfoss og elektriker Mike Jensen i gang med at planlægge logistik og opdatering af tavlerne.Lovændringer forandrer hverdagen for os alle i større eller mindre grad. Også i byggebranchen sker der løbende ændringer, som branchens aktører skal forholde sig til. Hos Ajos betyder en ændring i lovgivningen, at vi er i gang med systematisk at udskifte bl.a. relæer i alle vores byggestrømstavler.

>> Cirka 70 procent af de 2.000 tavler er blevet opdateret.

Sikkerheden når nye højder hos Ajos

Januar 2020Lager- og indkøbsleder Dennis Witek (tv.) og tømrer Erik Therkelsen tilkobler sidstnævnte, inden han skal arbejder på taget af en af Ajos' skurvogne.Vil man det bedste for sine medarbejdere, lader man også handling følger ord. Medarbejdernes sikkerhed er den vigtigste prioritet hos udlejningsfirmaet Ajos A/S, og det understreger den seneste investering. I midten af januar fik firmaet installeret et skinnesystem i loftet i klargøringshallen i sin afdeling i Vejle, hvor deres mere end 2.000 skurvogne bliver istandsat og klargjort mellem lejeperioderne.

>> Et nyinstalleret sikringssystem øger sikkerheden for montørerne.

Succesfuld operation - nyre doneret til arbejdskollega

Januar 2020Operationen forløb som planlagt, og Henrik Harding Nielsen blev udskrevet tre dage senere. Brian Andersen forventes at blive udskrevet i dag 21. januar."Hvis du får brug for en ny nyre, så siger du bare til". Sådan lød ordene i foråret 2019 fra 47-årige Henrik Harding Nielsen til sin arbejdskollega, 51-årige Brian Andersen, hvis nyrefunktion efter mange års kronisk sygdom var næsten væk. Begge er de ansatte hos udlejningsvirksomheden Ajos’ afdeling i Vejle.

>> Brian Andersen har fået transplanteret en rask nyre fra en arbejdskollega.

Ajos flytter øst-afdeling og udvider faciliteter

Januar 2020Sektionsleder Carsten Bøgesø og projektkonsulent Torben Sloth (tv.), begge fra Ajos Pavillon, besøger den nye lokalitet i Køge for at inspicere og planlægge den kommende flytning.Hvis succeser udelukkende blev opgjort i fysisk størrelse, havde Ajos a/s gjort det alt for godt. Udlejningsvirksomheden er landsdækkende og leverer i dag til sine kunder fra adresser i Hvidovre og Vejle. Men pladsen ved afdelingen på Sjælland har længe været for trang i takt med, at flere kunder og mere materiel bliver serviceret. Derfor flytter Ajos pr. 1. marts sin øst-afdeling fra Hvidovre til Køge, hvor 25.000 m² er ved at blive gjort klar tæt ved motorvejen.

>> Ajos' afdeling på Sjælland flytter pr. 1. marts fra Hvidovre til 25.000 m² plads i Køge.

Øget tilfredshed hos Ajos' kunder

Januar 2020Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos A/S, kan med tilfredshed se tilbage på 2019 som et år, hvor kundetilfredsheden steg fra 7,9 til 8,3.Hver måned spørger Ajos a/s et udvalg af sine kunder om deres oplevelse af samarbejdet med udlejningsvirksomheden. Alle data i form af karakterer og kommentarer fra kunderne bliver gennemgået og samlet, og de fungerer som et pejlemærke for fremtiden.

>> Ajos  scorer  gennemsnitskarakteren 8,3 på en 1-10 skala.

Overlad byggepladsindretning til specialisterne

December 2019Administrerende direktør Ole Wamsler fra Ajos a/s på byggepladsen ved opførelsen af ”Rigshospitalet – Nordfløjen”.En lang række danske bygherrer ville kunne forbedre deres indtjening, hvis deres byggepladser var mere effektive. Det er fristende at lade sine underleverandører stille med det materiel, de har brug for, så bygherren ikke skal bruge tid på at skaffe det. Men ofte er det den dyreste og mest ineffektive løsning.

>> Etablering og drift af byggepladser kræver stor ekspertise og overblik.

Optimeret lysløsning til de danske byggepladser

December 2019Ajos A/S har investeret i en ny type teleskoplysmaster. Her er Sebastian Sakowski, lagermedarbejder i Midlertidige Installationer er ved at klargøre teleskopmaster og lamper på lageret i Hvidovre.Ajos har i mange år været leveringsdygtige i lysmaster på 6-24 meter, der  alt efter deres højde monteres på et betonfundament, som vejer mellem 1,5 tons og 10 tons. Ønsker man i stedet en mere fleksibel løsning, har Ajos nu indkøbt en ny type mobile teleskoplysmaster, som kan blive op til seks meter høje. Ballast på de nye master består af gummiklodser, som er væsentlig nemmere at håndtere end betonfundamenterne.

>> Ny type teleskopmast til belysning går som varmt brød.

Første hydrauliske Potain bomkran i Danmark leveret

December 2019EUC Nordvestsjælland har bl.a. en Potain bomkran model MRH 125 og en Potain Igo 50 fra Ajos A/SSamarbejdet mellem Ajos A/S og den franske kranproducent Potain går mange år tilbage, og som dansk forhandler har Ajos solgt og udlejet en bred vifte af kraner fra Potain til danske kunder. Alligevel hører leveringen af bomkranen til EUC Nordvestsjælland hjemme i kategorien sjældenheder.

>> Bomkranen har en bomlængde på 30 meter, en mastehøjde på 20 meter, og kan løfte op til otte tons.

Hejsmontør donerer sin ene nyre til arbejdskollega

November 2019Brian Andersen (tv.) tæller dagene til 14. januar 2020. Her skal han modtage en rask nyre fra sin kollega i Ajos A/S Henrik Harding Nielsen.Den 51-årige Brian Andersen skal snart fejre jul to gange på kort tid. Den 24. december 2019 og 14. januar 2020. Den første udgave skal fejres på traditionel vis, men den næste dato får han en endnu større gave. Her skal han modtage en rask nyre fra en arbejdskollega, og dermed kan han forhåbentlig se en ende på mange års smerter, mentale rutsjebaneture og nedsat livskvalitet som nyrepatient.

>> Henrik Harding Nielsen donerer sin ene nyre til arbejdskollegaen Brian Andersen.

Stigende interesse for Ajos' semimobilkraner

November 2019Interessen for Ajos' semimobilkraner fra hollandske Montarent er stigende på grund af deres effektivitet og fleksibilitet.For Hansson & Knudsen A/S har leje af semimobilkranen M21-4WDS fra Ajos A/S i slutningen af august i år allerede gjort en stor forskel. Arbejdet med kranen på byggepladsen i Kolding, hvor et stort boligprojekt er ved at blive opført, har betydet en mere fleksibel arbejdsdag, da kranen kan pakkes, flyttes og være operationsdygtig igen på kort tid.

>> Den hollandske leverandør Montarent sikrer kundetilpassede kranløsninger.

Ajos' kraner løfter ny Metroudvidelse i København

November 2019Metroen i København er ved at blive forlænget til Sydhavnen. Ajos skal levere i alt ni kraner til projektet.For et år siden gik arbejdet med en udvidelse af M4 linjen til Københavns Sydhavn i gang. Opgaven er lagt i hænderne på det tysk-franske konsortium TUNN3L JV, der skal anlægge de to gange 4,5 kilometer tunneler samt de fem underjordiske metrostationer. Projektet forventes færdig i 2024, og Ajos a/s skal levere i alt ni Potain byggekraner til projektet.

>> Ajos skal levere i alt ni byggekraner til metroens forlængelse i Sydhavnen.

Dobbelthejs øger effektiviteten på byggepladsen

November 2019Ajos' kunder efterspørger i stigende grad dobbelthejs for at øge effektiviteten på deres byggepladser. Her er en dobbelthejs i drift på byggeplads i Esbjerg.Situationen, hvor man længe venter på en elevator, der befinder sig på en anden etage, er ulidelig for alle, der har prøvet det. Samme situation finder også sted i byggebranchen, hvor hejs ofte er de eneste adgangsveje, når et byggeri går i højden. Her har ventetiden yderligere den effekt, at den nedsætter effektiviteten og i sidste ende kan det have økonomiske konsekvenser for de involverede parter.

>> Intelligente hejs-kabiner reducerer ventetiden og øger produktiviteten.

Ajos' el-autorisation fornyet efter lovpligtig kontrol

November 2019Sektionsleder for Midlertidig Installationer, Jan Frandsen (tv.), og el-installatør Ronnie Lindfoss, gennemgår dele af KLS-systemet på en iPad.Alt arbejde med el-installationer er omfattet af krav om autorisation hos den udførende. Selv om det kun er midlertidige installationer på en byggeplads, er der ingen undtagelser. Heller ikke for udlejningsvirksomheden Ajos, der blandt mange opgaver tager sig af alle de midlertidige installationer på en byggeplads. Herunder byggestrøm.

>> Ajos' KLS-system gennem obligatorisk gennemgang fra Teknologisk Institut.

Top Tracing øger sikkerheden i det høje

Oktober 2019Bjarne Frølund, teknisk konsulent i Ajos' kranafdeling, ved den sensor der fortæller, hvor kranens udlægger er henne på pladsen.Tårnkraner og semimobilkraner er effektive hjælpere på en byggeplads, når byggeelementer og øvrige materialer skal monteres eller håndteres. Sikkerheden skal selvfølgelig også være i top, når kranerne arbejder i højderne, og derfor tilbyder Ajos et særligt sikkerhedssystem med sine Potain-kraner.

>> Ajos giver kranføreren en hjælpende hånd med antikollisions-systemet Top Tracing.

Nu skal byggepladsen sikres mod kulden

Oktober 2019Ved el-tracing lægges en varmetråd på vandledningen og det hele pakkes ind i isolerende materiale. Byggeleder Sune Waage Hansen kvalitetssikrer el-tracingen på byggepladsen ved opførelsen af Nyt Hospital Hvidovre, hvor Ajos er byggepladsentreprenør.Vand er essentielt for arbejdet på en byggeplads. Både til selve byggeriet og til bade- og toiletfaciliteter for fagfolkene på pladsen. Nu hvor temperaturerne er dalende, og nattefrosten allerede har været en realitet, er det tid til at sikre byggepladsens vandledninger mod frostsprængninger. Den opgave løser Ajos med el-tracing.

>> Ajos udfører en del el-tracing, som holder byggepladsens vandforsyning frostfri.

Alsidig og kraftfuld hejs skaber Filmby3

Oktober 2019Den nye bygning - Filmby3 - på havnen i Aarhus nærmer sig sin afslutning takket være Ajos, specialkranen Hup 40-30 og en særlig hejs.Filmby Aarhus har vokseværk, og opførelsen af en tredje bygning nærmer sig så småt en afslutning. Her spiller Ajos a/s som byggepladsentreprenør en væsentlig rolle i projektet, der forventes færdigt omkring kommende årsskifte.

>> Som en del af byggepladsentreprisen har Ajos bl.a. leveret og en speciel hejs.

Ajos' fokus på sikkerhed smitter af på branchen

September 2019Der bliver ikke taget let på sikkerheden hos Ajos. Her er produktionstekniker Lasse Nørreskov Nielsen fra Ajos' skurafdeling fastgjort med sikkerhedsline til en kran, inden han selv fastgør en kæde på skur inden løft.Hvert år bliver der indrapporteret en lang række arbejdsulykker på de danske byggepladser. Ulykker som enten er opstået af tilfældigheder, manglende omtanke eller bevidst tilsidesættelse af sikkerhedsreglementet. Skursektionens APV efterspørges i stigende grad blandt Ajos' kunder, som udviser øget interesse for et højt sikkerhedsniveau.

>> Alle montører får dagligt en reminder om korrekt anvendelse af sikkerhedsudstyr.

Ajos øger fleksibiliteten på kranområdet gennem efteruddannelse

September 2019Sektionsleder for hejs Thomas L. Madsen nyder udsigten under arbejdet oppe i pladskranen på Ajos’ matrikel i Vejle.Høj effektivitet og hurtig responstid er nøglen til succes i mange brancher, og byggebranchen er ingen undtagelse. Derfor har Ajos taget det næste skridt mod at sikre sine kunder endnu bedre betingelser. Det sker ved at efteruddanne de fleste af sine kran- og hejsmontører til kranførere.

>> Ajos efteruddanner de fleste af sine kran- og hejsmontører til kranførere.

Ajos bringer ny Potain-kran til Danmark

September 2019Kranen har de rette egenskaber til mange af de daglige kranopgaver på en byggeplads, og derudover kan den flyttes og tages i brug på ny position på blot 20 minutter.Samarbejdet mellem Ajos og den franske kranproducent Potain har eksisteret i 14 år. Kraner i mange størrelser er solgt eller udlejet til den danske byggebranche gennem årene, og nu har Ajos fået en ny Potain-kran til landet.

>> Ajos har investeret i en semimobilkran af typen M21-4WDS.

Ajos klar med udlejning af studieboliger

September 2019Ajos har udviklet et antal standardenheder til ungdomsboliger med store og lyse fællesrum som eksempelvis køkkener med spiseplads.Ajos har højkvalitetspavilloner på lager som muliggør udlejning af studie- og ungdomsboliger. Der skal bare findes ledig jord i studiebyerne, så vil Ajos på få uger, i samarbejde med kommunerne, kunne minimere det store pres på studie- og ungdomsboliger.

>> Ajos er vant til at opstille og udleje pavillonprojekter på 8 til 12 uger.

Ajos løfter sikkerheden til nyt niveau under åbent hus på Nyt Hospital Hvidovre

August 2019De mindste detaljer til Åbent Hus på Nyt Hospital Hvidovre er på plads i samarbejde mellem Anna Krogh fra kommunikationsafdelingen tilknyttet Hvidovre Hospital samt produktionsteknikker Jens Erik Kruse og byggeleder Sune Waage Hansen fra Ajos' afdeling for byggepladsindretning.Nyt Hvidovre Hospital er for alvor ved at tage form, og søndag den 1. september inviteres alle interesserede inden for bag byggehegnet. Normalt er byggepladsen forbeholdt de håndværkere og leverandører, som skal bringe byggeriet i mål, men denne søndag er noget særlig for bygherren og for Ajos, der står for byggepladsentreprisen.

>> Besøgende inviteres inden for til Åbent Hus på Nyt Hospital Hvidovre.

Lys på byggepladsen er også et emne i den lyse tid

August 2019Sektionsleder Jan Frandsen og servicemontør Mike Jensen med en af de nye LED-lamper, der er er lettere at bære og nemmere at montere på masterne end tidligere lamper. Belysning på byggepladsen er vigtig for både effektivitet, sikkerhed for medarbejderne og sikkerhed mod indtrængende. Det er en vigtig erkendelse på mange byggepladser, og flere og flere ser i øjnene, at de skal være i god tid for at få den optimale løsning.

>> Mange er allerede i gang med at planlægge lys på byggepladsen.

Varme på byggepladsen gøres klar i sommervarmen

August 2019Leder af værksted og logistik i Hvidovre, Mads Christian Petersen, sætter de store kaloriferer klar til afhentning, da det er om sommeren at mange kunder planlægger og får installeret midlertidig varme, så fx byggepladser kan leve op til kravene om procesvarme, når vinteren melder sin ankomst.Det kan virke grotesk at tale om opvarmning i løbet af sommeren og sensommeren, hvor de fleste taler om nedkøling, men en dag møder håndværkerne op på byggepladsen i hamrende kulde og en frisk vind. Og så kan det være svært at få installeret varme hurtigt, for alle de andre fryser også.

>> Tænk varme i god tid og undgå driftsstop på byggepladsen pga. kulde.

Fleksjobber passer perfekt ind hos Ajos

August 2019Lager- og logistikmedarbejder Troels William Wagner er fleksjobber hos Ajos. På billedet er han ved at tjekke el-tavlerne på pladsen i Hvidovre sammen med Jan Frandsen, der er sektionsleder for Midlertidige Installationer.Fleksjob står for fleksibelt job og har fået sit navn, fordi det er fleksibelt for medarbejderen med en arbejdstid, der alene er fastsat ud fra, hvad medarbejderen kan klare, men sektionsleder Jan Frandsen betegner det også som en fleksibel ordning for Ajos.

>> Ajos arbejder med at integrere sociale og miljømæssige hensyn (CSR).

Ajos lever højt på stigende skurkrav

Juli 2019Afdelingschef for skure og moduler Henrik Clausen og driftschef Flemming Madsen foran skurbyen på byggepladsen ved Nyt Hospital Hvidovre, der primært består af de nye mandskabsmoduler med plads til tyve personer.En nyere flåde af dansk producerede skure kommer Ajos a/s til gavn på et marked, der efterspørger stadig højere kvalitet på alle parametre. Det gælder blandt andet udseende, funktionalitet og energiforhold.

>> Dansk producerede skure af højere kvalitet på alle parametre.

Stor vækst i pavilloner fører til øget lagerbeholdning

Juni 2019Sektionsleder for pavilloner Carsten Bøgesø og projektchef Martin Drejer Hansen er på besøg i en af de midlertidige institutioner som Ajos Pavillon for nyligt har opsat.Alt har næsten været udlejet, så derfor har Ajos investeret og lagt en ny strategi for at have standardpavilloner på lager til omgående levering. Pavillonbyggeri bliver ofte valgt, når det skal gå hurtigt, samtidig med at kvaliteten skal være i top og pavillonen skal leve op til alle krav iht. bygningsreglementet.

>> Pavillonbyggerier i op til tre plan, der naturligvis lever op til alle krav i BR18/BR20.

Ny type arbejdsplatform til demo hos Ajos

Juni 2019Den nye arbejdsplatform MC 650 er her opstillet på Bauma, verdens største messe for byggemateriel, i München.Alimak har udviklet en arbejdsplatform, som er unik på markedet. MC 650 er toppen af poppen på markedet, og den fungerer endda på samme master som Alimaks hejs. Dermed anvendes også i vidt omfang samme reservedele.

>> Kunder kan se den nyudviklede arbejdsplatform an, før de køber.

Knowhow er baggrunden for Ajos’ kraneventyr i udlandet

Juni 2019På Maldiverne ligger flere af tårnkranens mastestykker parat til at blive efterset inden kranen opsættes.Ajos følger ind imellem med sine danske kunder til udlandet, og der er også udenlandske byggefirmaer, der vælger at bruge Ajos primært på grund af den store knowhow, som virksomheden har opbygget.

>> Ajos sender kraner ud af landet i forbindelse med montageopgaver.

Christiania køber byggekran af Ajos

Juni 2019Efter semimobilkranen er færdigmonteret, og blevet prøvebelastet, hejses Christianias karakteristiske flag op i kranen.Fredens Ark på Christiania skal have nyt tag, og efter det projekt følger endnu to store bygninger. Derfor har Christiania valgt at købe en semimobilkran, en Potain Hub 40-30, for at lette arbejdet. Det gode forhold mellem parterne har betydet, at vi har indgået en samarbejdsaftale med Ajos om at servicere kranen og opstille den ved flytning.

>> Potain Hub 40-30 har en rækkevidde på 40 meter og kan løfte 4.000 kg.

Midlertidig pavillonby på Rigshospitalet nedtaget med udrykningsfart

Juni 2019Alle planlagte moduler fra første nedtagning af pavillonbyen på ”Rigshospitalet – Nordfløjen” er kørt væk.Alle tilslutninger og installationer var fjernet og alt gjort klar. Der ankom en stor mobilkran og fem lastbiler var klar til at køre pavillonerne væk. Første dag arbejdede mandskabet fra 8.30 til kl. 14.00, og 19 moduler var kørt væk. Næste dag mødte holdet tidligt, og kl. 12.10 var der kørt yderligere 15 moduler væk.

>> Ajos fjernede pavillonby bestående af 34 moduler fra Riget på kun 11 timer.

IGU-uddannelsen førte til fastansættelse hos Ajos

Maj 2019Mohammed Hariri på lagerpladsen i Vejle, som han skal rydde op og holde orden på, for bl.a. at øge sikkerheden og effektiviteten.Lager- og indkøbsleder Dennis Witek, Ajos a/s har det seneste år været på udkig efter et job til Mohammed Hariri, som har været i et IGU-forløb på lageret hos Ajos. Det er ikke opstået nogle ledige, så nu har Ajos oprettet en ny stilling til ham.

>> Mohammed Hariri har fuldført IGU-uddannelsen og er blevet fastansat.

Kranmontør fra Grønland på vidensbesøg hos Ajos

Maj 2019Den nye semimobilkran ’Hup 40-30’ fra Potain er total digitaliseret, og el-skabet indeholder foruden relæer og anden elektronik også en pc.En kranmontør på Grønland er ret isoleret. Per Jensen arbejder med de 20-25 kraner, som Permagreen bruger til firmaets egne projekter eller lejer ud til firmaer med opgaver i Grønland, men han savner sparringspartnere.

>> Per Jensen fra Permagreen i Grønland har i en uge fulgt kranmontør hos Ajos.

Også helt nye hejs klargøres af Ajos

Maj 2019Sektionsleder for hejs, Thomas L. Madsen og udlejningsassistent Rasmus Delfs inspicerer en række nye hejs på Ajos’ plads.Meget kan gå galt med en byggehejs, som sættes op midlertidigt i et halvfærdigt byggeri. Derfor er klargøring og forberedelse så vigtig, at Ajos a/s også tager fabriksnye hejs hjem på pladserne for at tjekke og klargøre.

>> Ajos er meget omhyggelig med klargøringen af hejs.

Montører klatrer i tårnkraner når kranerne vokser ind i himmelen

Maj 2019Det ”rigtige” tårn er bygget op, og kranen kan hæves en tak op, så klatrestativet midlertidigt udgør et element af tårnet. Det næste element til tårnet hænger klar.Når en tårnkran skal hæves i højden vælger Ajos ind imellem at benytte en speciel metode, nemlig at klatre kranen op. Det sker eksempelvis i tilfælde, hvor kranen skal bygges meget høj. Det er Ajos’ egne montører, der udfører denne form for kranopstilling, der tager udgangspunkt i en færdigmonteret tårnkran. Ofte er kranen monteret i lav højde, hvorfra klatringen tager sit udgangspunkt.

>> De mest erfarne montører der sættes på klatreopgaverne.

Ny arkitekttegnet vuggestue i Hørsholm

April 2019Projektassistent Sandra Maher Taleb og sektionsleder Carsten Bøgesø gennemgår plantegningen, inden Sandra tager ud og laver kvalitetssikring på institutionen.Ajos har leveret en ny arkitekttegnet vuggestue til Hørsholm kommune med plads til to vuggestuegrupper. Bygningen er udført som en udvidelse til en eksisterende institution. Der er mange utraditionelle løsninger i det børnevenlige modulbyggeri.

>> Standard-moduler med gulvvarme opvarmet med luft til vand-varmepumper.

Ajos solgte fleksibel semimobilkran til JORTON på Bauma

April 2019Chef for materielafdelingen i JORTON, Mads Jensen, og teknisk chef hos Ajos, Jørgen Saabye, giver hånd på salget af en Igo M14, der en lille og stærk semimobilkran fra Potain.JORTON og Ajos afsluttede handelen med en Potain Igo M14 semimobilkran på Bauma. Ajos og JORTON har i forvejen et tæt samarbejde og hjælper hinanden ved spidsbelastninger. Afdelingschef for kran- og hejsafdelingen hos Ajos, Jørn Rauff Larsen, var svært tilfreds med at kunne lukke salget af en kran til JORTON på selve messen.

>> Igo M14 har en maksimal løftekapacitet på 1,8 tons og en rækkevidde på 22 meter.

Ajos vokser ved at være på Bauma

April 2019Afdelingschef for kraner og hejs, Jørn Rauff Larsen, og teknisk chef, Jørgen Saabye, står ved Manitowocs stand på Bauma, hvor de lige har investeret i to nye semimobilkraner af mærket Potain.Bauma er så tilpas langt fra danske byggepladser og byggefirmaernes kontorer, at alle giver sig tid til at få den faglige snak, som det måske kniber med i dagligdagen. Afdelingschef Jørn Rauff Larsen oplever i hvert fald, at Bauma giver anledning til at få mange aftaler med kunder, men også at få den uformelle snak med personer fra netværket.

>> Ajos har købt tre nye hejs hos Alimak og to ny kraner hos Potain.

Varmepumper brager frem - Ajos fik tidligt erfaringer

April 2019Byggeleder Sune Waage Hansen viser et af Ajos’ 20-mands skure frem på byggepladsen ved Nyt Hospital Hvidovre, hvor den indvendige del af varmepumpeinstallationen kan ses.Kunderne kan spare en væsentlig del af energiforbruget på byggepladsen ved at benytte varmepumper i skurene, og det er langt de fleste blevet klar over, så 80 % af alle skure i dag leveres med varmepumpe.

>> Erfaringer i varmepumpernes tidlige barndom i kraft af krav om en grøn profil.

Ajos’ serviceforretning på hejs har vokseværk

Marts 2019Servicemontør, Per Henning Klausen, er en af Ajos' medarbejdere i hejsafdelingen, der udfører mange årlige serviceeftersyn. I øjeblikket har Per travlt med at tjekke og yde service på nødelevatorerne i Metroen.Ajos har sat service på hejs i system, og flere og flere vælger Ajos, uanset hvilken fabrikat hejs det handler om. Der findes efterhånden mange hejs i industrien. Mange kunder er dybt afhængige af deres hejs, der indgår i produktionen. Derfor er driftsstop på hejsen lig med produktionsstop og skal begrænses mest muligt.

>> Ajos er som krævet ISO-certificeret og har yderligere en 9001/2015 certificering.

Børneinstitutioner hitter som samlesæt

Marts 2019Udefra kan der etableres et pænt byggeri, som fuldt ud lever op til en permanent bygning.Standardmoduler til børneinstitutioner er blevet et hit. Ajos har indrettet fire pavillonmoduler, som forener en god pris med høj kvalitet. Derved har Ajos fundet løsningen på at give kunderne kvalitetsløsninger, samtidig med at prisen holdes på et niveau, hvor kunderne bliver glade.

>> Pavillonmoduler fra Ajos lever naturligvis op til det nyeste bygningsreglement.

Ajos er på to Bauma-stande

Marts 2019Afdelingschef for kraner og hejs, Jørn Rauff Larsen (tv.), og teknisk chef Jørgen Saabye vil være på Bauma hos Potain og Alimak hele ugen for at møde danske kunder.To af Ajos’ internationale samarbejdspartnere Potain kraner og Alimak hejs har store stande på verdens største byggemesse, Bauma i München, og Ajos bemander standene med danske medarbejdere fra mandag til fredag i messeperioden.

>> Afdelingschefen og teknisk chef for kraner og hejs er klar til at møde de danske kunder på Bauma.

Ajos tjener gode penge og er samtidigt blevet mere robust

Marts 2019Administrerende direktør Ole Wamsler leverer sit tredje overskud i træk i Ajos.Ajos a/s havde i 2018 et resultat af ordinær drift på 25,1 mio. kr. sammenholdt med 24,1 i 2017. Samtidig er toplinjen vokset med 16,6 % til 285,8 mio. kr. i 2018 fra 245,0 mio. kr. i 2017.

>> Ajos’ regnskab for 2018 viser markant vækst i omsætning og indtjening.

Et ekstra øje i det høje

Februar 2019Skærmen i kabinen hos kranfører Bent Nielsen viser meget præcist byrden, og hvordan den er gjort fast.Ajos sætter kameraer på tårnkraner som et ekstra øje for kranførere, så de kan se den byrde, de løfter, og ikke styrer i blinde. Det øger sikkerheden markant, da kranføreren tidligere skulle køre såkaldt blindekørsel for eksempel bag bygningselementer eller i en trappeskakt.

>> Tidligere var kranføreren på en tårnkran afhængig af radiokontakten med en mand på jorden.

Ajos skruer gevaldigt op for varmen på Fyn og i Jylland

Februar 2019Sektionsleder for midlertidige installationer hos Ajos, Jan Frandsen, kvalitetstjekker en af de nye kaloriferer, inden den sendes ud på et projekt.Ajos har ca. 250 nyere kaloriferer og er én af de helt store spillere på varmemarkedet. Kombinationen af dygtige folk på kontoret, der kan dimensionere og projektere, og erfarne montører, er afgørende for en optimal og økonomisk opvarmning, da dimensionering, placering og tilslutning er vigtige parametre.

>> Én af de store spillere, når det gælder midlertidig opvarmning.

Ajos leverer skure og moduler med indhold

Januar 2019Sektionsleder for skure og kontorer Johnny Bak Pedersen, Ajos viser nogle af de tilbudte produkter frem.Skure på byggepladser skal danne en pæn og funktionsdygtig arbejdsplads helst fra dag ét. Det opfylder Ajos a/s med en lang afkrydsningsliste over varer og serviceydelser, som kan leveres med skure på byggepladser.

>> Ajos kan levere skure med alt fra kaffemaskiner og krus til sikkerhedsprodukter fra Falck.

Tårnkran nedlagt på rekordtid

Januar 2019Det var hårdt arbejde blandt andet for kranmontørerne Kasper Flyger Hansen og Jeppe Sjøgren Wills Hansen, Ajos at fjerne tårnkranen ved Bispeengbuen på én dag.Den største type tårnkran hos Ajos blev nedtaget på bare én dag. Byggeriet skulle hurtigt videre, og det samme skulle kranmontørerne. Samtidig var pladsen trang.

>> 37 meter høj tårnkran var pludselig væk.

Byggepladsentreprenøren er viceværten på byggepladsen

Januar 2019Byggepladsleder Sune Waage Hansen og projektchef Kaare Bak. Interimslukningerne er her færdige i kælder- og stueniveau og i fuld gang med at blive lavet på 1. salen.Alt det, som ingen andre løser, og som ingen har tænkt over på forhånd, løses af byggepladsentreprenøren. Når en byggevej skal udvides, når en asfaltbelægning skal repareres, eller vand skal fjernes efter et regnskyl, så er det byggepladsentreprenøren, der bliver kontaktet.

>> Byggepladsentreprenøren løser bl.a. de forefaldende og uforudsete opgaver.

Hold en glædelig jul med Ajos

December 2018Ajos’ logo i vinterbeklædning. Ajos benytter højtiden til at stoppe lidt op og ønske kunder, samarbejdspartnere, leverandører og medarbejdere en rigtig god jul og et godt nytår. Der er sket mange forandringer, som nyhedsstrømmen tydeligt har vist.

>> Ajos ønsker alle en rigtig glædelig jul og et fantastisk nytår.

Ajos renoverer hejs i Storebæltsbroens pyloner

December 2018Hejsmontør Martin Simonsen (tv.) og servicemontør Mikael Rude Vagner, som er vendt tilbage til Ajos blandt andet for at være med til at renovere hejs på Storebælt.Ajos har installeret hejs i to af pylonerne på Storebælt. Siden 1996 har Ajos serviceret dem, men nu er tiden kommet for en omfattende renovering. De to hejs på Storebælt er ikke nedslidte, men renoveres primært for at sikre reservedelsforsyningen også i fremtiden.

>> Ajos har også løst serviceopgaverne på de to hejs siden opbygningen i 1996.

Ajos cementerer kraftigt sin rolle som byggepladsentreprenør

November 2018Projektleder Kevin Aagaard, Ajos foran kantine og mandskabsfaciliteter på byggepladsen ved Filmby3 i Aarhus, hvor Ajos har én af tre byggepladsentrepriser.At have en byggepladsentreprenør er ret nyt i Danmark, men Ajos har lige nu tre entrepriser på både store og mindre byggepladser.

>> Det er interessant at have en byggepladsentreprenør.

Mange nye ansigter styrker Ajos

November 2018Jørn Raff Larsen og Carsten Bøgesø er blevet ansat i Ajos som henholdsvis afdelingschef og sektionsleder.Ajos styrker sin projektafdeling for skure, moduler og pavilloner markant samtidig med, at afdelingen for kraner og hejs har fået ny afdelingschef.

>> Ajos skal i endnu højere grad forløse sit potentiale.

Kranmontør hos Ajos uddannes bredere

November 2018Kranmontør Kenneth Lynge Nielsen kan efter 14 dages kursus nu også servicere og rarparere varmepumper i kraner.Kranmontør Kenneth Lynge Nielsen har fået certifikat til reparation og service af varmepumper. Det gør ham bredere kvalificeret, men også dygtigere til kraner.

>> Kranmontør efteruddannes til at reparere og servicere varmepumper.

Logistikprogram går som varmt brød

Oktober 2018Systemejer, Carsten Andresen, gennemgår smartBYG sammen med Rasmus Juul Chaaban, der er tilbudsberegner i Ajos’ afdeling for byggepladsindretning.Der er stor interesse for logistikprogrammet smartBYG til større eller komplekse byggepladser, når Ajos’ systemejer Carsten Andresen viser de mange fordele frem for potentielle kunder.

>> Flere og flere byggepladser bruger logistiksystemet smartBYG.

Teleskopkran er digitaliseret

Oktober 2018Teknisk chef Jørgen Saabye bruger flittigt manualerne i forbindelse med test af de digitale systemer.Ajos har købt to eksemplarer af en nyudviklet kran fra Potain. Igo 50 er blevet til Hup 40-30 med en enkel og sikker digital betjening.

>> Hup 40-30 er den totale digitalisering.

Varme hænder også i byggeriet

Oktober 2018Lager- og logistikmedarbejder Sami Shaeter er ved at læsse kaloriferer på Ajos' nye transportvogn.Der tales så meget om varme hænder. Dem er der brug for også i byggeriet, når kulden sætter ind, så bygningsarbejderne kan levere et både sikkert og effektivt stykke arbejde..

>> Sæsonen for opvarmning nærmer sig også på byggepladsen.


Ajos digitaliserer sine kranjournaler

September 2018Teknisk konsulent Bjarne Frølund på lagerpladsen ved Ajos i Hvidovre, hvor han er i gang med at opdatere en af kranjournalerne via iPad.Med enhver byggekran skal følge en kranjournal med alle fakta om kranen. Kranen må først tages i brug, når den opdaterede journal er tilstede på byggepladsen med den nyeste prøvebelastning ved kranens opstilling.

>> Ajos har digitaliseret sine kranjournaler, så kunderne i stedet for ringbind får et link.


Ajos oplyser byggepladsen

September 2018El-tekniker Lasse Fritzen, Ajos på vej op i en lysmast for at justere lamperne.Der bliver flere og flere arbejdstimer i den mørke tid og dermed større behov for kunstig belysning på byggepladserne. Flere rådgivere og entreprenører har på forhånd øjne for behovet for belysning, så det kan planlægges og dermed gøres mere effektivt og for en mindre omkostning.

>> Den mørke tid nærmer sig. Ajos har rutine i levering af lys til byggepladser.


Ajos køber trailergenerator for at øge fleksibiliteten

September 2018El-tekniker i Midlertidige installationer, Jeroen Duys, Ajos kan spænde generatoren efter en varevogn og komme hurtigt ud til kunden og genetablere et eventuelt strømnedbrud.Reaktionstiden er stadig vigtigere. Derfor køber Ajos trailergenerator, som kan spændes efter en bil og dermed rykke ud omgående til nedbrud eller mindre events.

>> Kundernes oppetid er afgørende på materiellet, og det gælder også elforsyning.


Lille og fleksibel kran bygger til Pandabjørne

September 2018Den semimobile IGO M14 passer fint til det afsluttende arbejde med det nye pandaanlæg  i Københavns  Zoologiske Have.En Potain Igo M14 fra Ajos er med til at bygge det nye Panda-anlæg i Københavns Zoologiske Have. Anlægget skal inden længe rumme de to pandabjørne, som statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i Kina, og som Zoo skal låne af Kina.

>> Ajos leverer en Potain Igo M14 til byggeriet af et nyt Pandaanlæg.


Ajos’ kunder er meget tilfredse

August 2018Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos kan glæde sig over tilfredse kunder.Ajos er drevet på facts og ikke på fornemmelser. Derfor spørges kunderne konstant om deres tilfredshed, og på et barometer fra 1-10 ligger Ajos på 8,2.

>> Det betyder selvfølgelig meget for os og vore medarbejdere at have en høj kundetilfredshed.


Ajos køber bil til hurtig udrykning

August 2018Sektionsleder Jan Frandsen ved den nye bil i sektionen for midlertidige installationer i Ajos.Ajos’ afdeling for midlertidige installationer har indrettet en stor varebil til at levere produkter hurtigt ud til kunderne, og den er bemandet med en elektriker.

>> Ajos har indkøbt og specialindrettet en varevogn til mindre leveringer.


Salg og udlejning går hånd i hånd

August 2018Ajos er Portains officielle forhandler i Danmark. Samtidig har firmaet en stor flåde til udlejning, hvor egne montører opsætter og servicerer kranerne.Internationalt er det velkendt inden for mange områder. Udlejning og salg af maskiner fungerer fint sammen. I Danmark har det vist sig problematisk indenfor entreprenørmateriel, men det fungerer fint for Ajos’ kranafdeling.

>> Ajos har knækket koden. Firmaet kan få salg og udlejning til at fungere sammen på nicheområdet kraner.


Ajos bruger CRM-system til præcis kundebetjening

Juli 2018Salgschef Steffen Larsen, Ajos foran skærmen med Super Office åbent.Ajos har indført et nyt CRM-system, som ikke alene er beregnet for salgsafdelingen, men er til gavn for en bred vifte af medarbejdere, så kunderne i sidste ende også får stor gavn af indførelsen af systemet.

>> Ajos har indført et nyt CRM-system for at kunne give mere præcis rådgivning.


Ajos er eliteleverandør til den offentlige sektor

Juli 2018Ajos har, blandt mange spændende opgaver for den offentlige sektor, opbygget det flotte besøgscenter ved byggepladsen for det nye OUH ved Odense.UdbudsVagten har tildelt Ajos en status som Eliteleverandør til det offentlige. Ajos er næststørst i Danmark som leverandør inden for udlejning og leasing af materiel.

>> Sølvdiplom som næststørste leverandør af 'udlejning og leasing af materiel'.


Ajos vokser efter stærk vækststrategi

Juni 2018Afdelingschef for skur, modul og pavillon, Henrik Clausen, med ryggen til Maike Mygent, der for ganske nylig er blevet ansat som projektleder og el-installatør Ronnie Lindfoss.Ajos satte sig for et par år siden for, at afdelingen for skure og pavilloner skulle vokse. Ledelsen troede på mulighederne i branchen, og der blev allerede den gang fokuseret strategisk på nogle nøglekunder, som siden er kommet i hus.

>> Ajos har gennemført bevidst vækststrategi, og nu kommer væksten.


Legat til afholdt seniormedarbejder

Juni 2018Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos ønsker Egon Crone Andersen tillykke med MT Højgaards Medarbejderlegat.Egon Crone Andersen, Ajos, fik tildelt Knud Højgaards Medarbejderlegat, som hvert år siden 1963 er uddelt til medarbejdere, som har leveret et ekstraordinært godt stykke arbejde. I år har MT Højgaard 100 års jubilæum, og der blev i den anledning uddelt 50 legater. Legatet tildeles for at yde en særlig indsats i relation til virksomhedens strategiske fokusområder.

>> Egon har sat et tydeligt fingeraftryk i Ajos.


Kvalitetsproces har styrket Ajos hejs

Juni 2018Bagest sektionsleder for hejs, Thomas L. Madsen og afdelingschef Henrik Jochimsen. Forrest salgschef Steffen Nørregaard Larsen og indkøbsleder Dennis Witek.Ajos har inddraget mellemledere i recertificeringen af kvaliteten for hejs. Processen har ikke alene været for certifikatets skyld, men har styrket hele hejsafdelingen.

>> Certificering styrker samarbejdet i hejs-afdelingen.


Ledelsessystem sikrer et godt arbejdsmiljø

Juni 2018Afdelingschef for Midlertidige Installationer, Lars Muldbak, og el-installatør Ronnie Lindfoss er i gang med en pladsrundering i Hvidovre.Ajos er blevet recertificeret og får sit diplom for arbejdsmiljø. Det er især ledelsessystemet med indbygget proaktivitet og evnen til at lære af fejl, der er fokuseret på.

>> Ajos har i mange år haft en OHSAS-arbejdsmiljøcertificering.


Ajos opstiller over 100 meter høj hejs i Sverige

Maj 2018Teknisk chef Jørgen Saabye, Ajos inspicerer én af de to byggehejs ved byggeriet af den 110 meter høje bygning i Malmö.Når 4. etape af en af Nordens højeste bygninger, The Point ved Malmö skyder i vejret, vil byggeriet blive betjent af to dobbelthejs fra Ajos, der monteres i de fremtidige elevatorskakter i den 29 etager skyskraber.

>> Ajos får gavn af sin store knowhow inden for hejs til specielle opgaver.


Dronningens medalje for 40 år hos Ajos

Maj 2018Poul Erik Ringholm Nielsen fik overaket medaljen af sin chef Lars Muldbak.Elektriker Poul Erik Ringholm Nielsen gik forleden på pension efter flere end 40 års uafbrudt ansættelse hos Ajos, og på afskedsdagen fik han overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje, som kan tildeles personer, der har været ansat i samme firma i en ubrudt periode på 40 år.

>> Poul Erik Ringholm Nielsen har fået Den Kongelige Belønningsmedalje for 40 års ubrudt ansættelse.


Kom på ejendomsmesse og se Ajos' virtual reality-program

Marts 2018Ajos’ marketing- og kommunikationsansvarlige, Carsten Andresen, får en virtuel gåtur i VR-modellen af Nyt OUH’s Besøgscenter, som gæsterne på ejendomsmessen får adgang til. Han ’kigger’ her ind i et mødelokale.På Ejendomsmessen i Bella Center den 25.-26. april medbringer Ajos bl.a. sit eget Virtual Reality-program. I forlængelse af sin stand på ejendomsmessen har Ajos et areal, hvor messens gæster kan bevæge sig rundt i en virtuel pavillonbygning. Turen rundt i bygningen foregår ved hjælp af Virtual Reality-briller, en håndholdt betjeningsenhed og sine fødder. Kombinationen af de tre ting skaber en så naturtro oplevelse, at man i det virtuelle køkken fx får lyst til at række ud efter kaffeautomaten. Du kan gratis komme på Ejendomsmessen i Bella Center ved at tilmeld dig som besøgende til Ejendomsmessen.

>> Superrealistisk VR-tur i besøgscenteret på Nyt OUH og billetter til Ejendomsmessen.


Større byggeprojekter har stor gavn af at etablere en Camp

Marts 2018Ajos har udviklet et koncept for camp-løsninger med boliger og fællesfaciliteter.Ajos har i forlængelse af sin store fokus på byggepladsindretning og drift udviklet Camp-løsninger til større byggeprojekter. Det betyder, at Ajos opbygger en mini-by i pavilloner med kvalitetsboliger, der rummer både praktiske og sociale faciliteter til et helt projektforløb.

>> Nødvendige praktiske faciliteter samt fælles kantine og rammerne for et spændende fritidsliv.


Ajos øger både top- og bundlinje markant

Marts 2018Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos a/s præsenterer ikke alene et flot regnskab, men også nogle tal, der tyder på en positiv fremtid.Ægte langsigtet vækst bygger på, at både omsætning og overskud øges. Årsregnskabet i Ajos viser begge dele og med bundlinjen klart i front.

>> Rekordregnskab med en stigning i resultatet før skat på over 53 %.


Færre bolde i luften og mere eksekvering

Marts 2018Adm. direktør Ole Wamsler glæder sig over, at medarbejdernes tilfredshed går hånd i hånd med vækst og fremgang i indtjeningen.Ajos har på mange måder gennemgået en markant turnaround, og den er lykkedes rigtig godt. Både medarbejdertilfredsheden og indtjeningen er opadgående, men administrerende direktør Ole Wamslers største fokus er, at de gode resultater ikke bliver en sovepude.

>> Stor efterspørgsel fra industri-, regions- og kommunekunder.


Den digitale byggeplads er lettere at kontrollere

Februar 2018Produktionstekniker Jens Erik Kruse, der taster oplysninger til kvalitetskontrol ind, byggeleder Sune Waage Hansen, og tømrerlærling Rasmus Hansen på Nyt Hospital Hvidovre.Ajos har indført den digitale byggeplads, så alle afvigelser går direkte fra kvalitetskontrollørens iPad til byggeledelsen og bygherren.

>> Virtuel Design & Construction er en selvfølge på større byggerier.


Ajos’ medarbejdere blev undersøgt for tilfredshed

Februar 2018Økonomichef Aksel Antonsen og Financial Controller Karina Angcenia Kassentoft holder one-to-one-møde på bagkant af afdelingsmødet, hvor medarbejdertilfredshedsundersøgelsen blev gennemgået.En medarbejdertilfredshedsundersøgelse afslører, at Ajos’ medarbejdere er meget tilfredse. Undersøgelsen bruges nu til at fastholde og udbygge arbejdsglæden.

>> MTU afslører stor arbejdsglæde og loyalitet.


Ajos flytter stående kran

Februar 2018Kranmontører fra Ajos og folk fra BMS vendte i fællesskab byggekranen, mens den var løftet fra skinnerne med dunkrafte.Efterhånden som et byggeri skrider fremad, er der behov for at få løftet tunge byrder et nyt sted på byggepladsen. Derfor må byggekraner af og til flyttes, og senest har Ajos gennemført operationen på Valby Maskinfabrik med en Potain MD365 på 185 tons og ca. 50 meters højde uden at tage kranen ned.

>> Ajos flytter stående byggekran på 185 tons.


Lærlinge hos Ajos kommer i mentorforløb

Februar 2018Bjørn Hougaard synes, det var spændende at arbejde med byggestrøm. Mentorordningen hos Ajos fungerede fint. El-arbejdet hos Ajos er ikke bredt nok til at dække et helt lærlingeforløb. Derfor har Ajos på godt halvandet år delt 12 lærlinge med Lindpro for at bidrage til uddannelsen i faget.

>> Ajos ser det som en vigtig opgave at bidrage til uddannelse.


Fleksible ungdomsboliger i høj kvalitet fra Ajos

Januar 2018Seng og arbejdsplads er de vigtigste elementer i en ungdomsbolig. Pavillonerne er af samme høje kvalitet, som anvendes til permanent byggeri.Unge skal bo ordentligt i boliger, der oser af kvalitet inden for håndværk, indretning og æstetik samt har et lavt energiforbrug. Det gælder i Ajos’ nye ungdomsboligkoncept. Der mangler mange ungdomsboliger, men det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med kvaliteten.

>> Nyt koncept for ungdomsboliger.


Ajos erstatter MUS-samtaler med one-2-one-samtaler

Januar 2018El-installatør Ronnie Lindfoss (tv.) og sektionsleder Jan Frandsen inspicerer Ajos elmateriel på pladsen som afslutning på den månedlige one-2-one-samtale, Jan Frandsen indkalder Ronnie til.Den årlige MUS-samtale bliver i nogle tilfælde en slags ritual uden effekt. Ajos indfører derfor i stedet konkrete one-2-one-samtaler med nærmeste leder for alle medarbejdere.

>> Succes med månedlige one-2-one-samtaler mellem Ajos' medarbejdere.


Ingen sorte skyer truer fortsat fremgang i Ajos

Januar 2018Ajos har gennem en vellykket turnaround udnyttet markedets muligheder og haft et fantastisk 2017, og adm. direktør Ole Wamsler ser ingen sorte skyer for 2018.

>> Mange forandringer i Ajos er grundlaget for den store succes.


Ajos ønsker glædelig jul og godt nytår

December 2017Julen nærmer sig med hastige skridt. Derfor vil Ajos ønske dig, dine kolleger og dine nærmeste en glædelig jul og et godt nytår. Samtidig vil vi takke dig for det gode samarbejde, i det forgangne år, som vi ser frem til at fortsætte i 2018.

>> Glædelig jul & godt nytår..!


Ajos bygger fleksibelt til 20 flygtninge i Hørsholm

December 2017Projektkoordinator Torsten Hartvig Rasmussen følger opførelsen af pavillonbygning på nært hold.Hørsholm Kommune har valgt at placere en del af kommunens flygtningeboliger meget centralt – nemlig på en græsplæne på rådhusgrunden tæt ved Hørsholm Rådhus og dermed tæt på de kommunale myndigheder og den forvaltning, som flygtningene er tilknyttet.

>> Lejligheder opføres i Hørsholm som flot pavillonbyggeri.


Ajos leverer censor til uddannelse af kranfører

December 2017Det er en win-win situation, når teknisk chef i Ajos a/s Jørgen Saabye er censor ved kranføreruddannelsen på EUC Nordvest i Audebo. Han repræsenterer Ajos over for en række kranførere, og får et indtryk af en lang række nyuddannede kranførere, og de nyuddannede får kontakten med en praktiker, der arbejder i branchen til hverdag og kender de praktiske udfordringer.

>> Teknisk chef Jørgen Saabye er censor på de praktiske prøver.


En uge med særligt fokus på arbejdsmiljø

December 2017HR-chef Anne-Marie Benner og servicemontør Povl Kjær Hilligsø på pladsen i Hvidovre.Arbejdsmiljøugen dækker over, at vi ikke accepterer ulykker og personskader i Ajos. Og der var fokus på begreberne planlægning, instruktion og tilsyn, da Ajos for nylig afholdt den årlige Arbejdsmiljøuge. ’Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl’, var et af guldkornene.

>> Man tager ikke chancer i Ajos.


Hilsekultur styrker firmasammenhold

November 2017Henrik Harding Nielsen og kollega Mohammed Azzam mener, at det fremmer den gode stemning, at man hilser på hinanden på arbejdspladsen.Hver morgen giver Henrik Harding sine kolleger hånden, og nu har det bredt sig til flere. Det har ifølge hans sektionsleder i hejsafdelingen i Ajos, Thomas L. Madsen en positiv betydning for stemningen i afdelingen. Medarbejderne er mere sammentømrede, og det har forandret afdelingen, at medarbejderne er begyndt at give hånd.

>> En medarbejder giver hånd til kollegerne, og nu har hilsekulturen bredt sig.


Ajos skaffer specialkran til byggeri i København

November 2017Luffekranen er valgt for at undgå af ramme Aktuelt Tårnet.Byggefirmaet Morten C. Henriksen skal opføre et byggeri for Sportmaster på Strøget i København. Ajos har opstillet en luffekran for at undgå Aktuelt tårnet. Luffekranen har en bevægelig bom, der peger opad. Ved at placere kranen strategisk og løfte bommen op, kan der krøjes forbi tårnet, og det giver langt mindre vindpåvirkning af kranen.

>> Ajos opstiller en luffekran, så der kan kranes uden at genere Aktuelt tårnet.


I Ajos har vi det skægt i november

November 2017Fra venstreinitiativtageren til Movember i Ajos Kenneth Lynge Nielsen samt Martin Simonsen og Michael "Sømanden" Johansen.En del af medarbejderne i Ajos er med i sundhedskampagnen for mænd, Movember. Virksomheden giver kontant bidrag på 500,- pr. overskæg. Det var sikkerhedsrepræsentant Kenneth Lynge Nielsen, der spurgte ledelsen i Ajos, om det ikke var en idé at tage del i Movember initiativet, hvor mænd lader overskægget stå som et led i at samlede penge ind til mænds sundhed. Og ledelsen var straks med på ideen.

>> Vi kommer alle sammen til at ligne hulemænd i slutningen af november.


17 byggehejs går nedad til metroen

November 2017Montør Martin Simonsen er i gang med at klargøre hejs til stationerne på metroens Cityring.De nye stationer på metro Cityring i København er ved at blive færdiggjort, og til det arbejde skal Copenhagen Metro Team, CMT bruge en byggehejs ved hver af de 17 stationer på den 15,5 km lange Cityring.

>> Ajos er i gang med at installere 17 byggehejs ned til de nye metrostationer.


Ajos opvarmer den nye del af Riget

Oktober 2017Logistik- og arbejdsmiljømøde, hvor driftschef Flemming Madsen og logistikkoordinator Anders Andru, begge fra Ajos' entrepriseafdeling, taler med ekstern auditør om bl.a. processer og sikkerhed.Ca. 120 kaloriferer med i alt 3.500 kW varmer nybyggeriet på Rigshospitalet op. De er tilsluttet fjernvarmenettet for at begrænse energiforbruget. Kalorifererne på Rigshospitalet leverer varme til, hvad der ca. svarer til opvarmning af 875 parcelhuse.

>> Der anvendes det nyeste og mest moderne udstyr tilsluttet fjernvarmenettet.


Ajos fremstiller egne mobile nødhjælpsstationer

Oktober 2017El-tekniker Patrick Desario fra afdelingen for Midlertidige Installationer i Ajos med en mobil nødhjælpsstation.Ajos er arbejdsmiljøcertificeret og går et skridt længere for sikkerheden på byggepladserne. Firmaet har sammensat sin egen mobile nødhjælpsstation ud fra erfaringer om, hvad der efterspørges ude på byggepladserne.

>> Praktiske erfaringer ude hos kunderne omsættes til nye løsninger.


Ajos spiller central rolle i milliardbyggeri

Oktober 2017Entreprisechef, byggeleder og bygningskonstruktør hos Ajos planlægger ugens aktiviteter på byggepladsentreprisen "Nyt Hospital Hvidovre".Ajos skal opsætte og levere drift til hele byggepladsen, når Hvidovre Hospital skal udbygges for ca. én milliard kroner. Og vi kommer også til at tilbyde driften af en kantine, hvor alle medarbejdere på tværs af firmaer kan købe mad.

>> Byggepladsentreprenør er en stor gevinst for byggeriet.


Succes for Ajos skyldes fokus på eksekveringskraft

Oktober 2017Ole Wamsler mener, at hans vigtigste mission, som administrerende direktør, er at spille alle medarbejdere endnu bedre - og sikre, at Ajos' lederteam, er rollemodeller.Ajos har stærk vækst i både omsætning og indtjening. Administrerende direktør Ole Wamsler er ikke i tvivl om årsagen: Grundig opfølgning øger eksekveringskraften!

>> Ledere og mellemledere været i træningslejr for at arbejde med strategier og målsætninger.


Fordele ved at skille kantine og velfærd

September 201720 mands skurvognene er blevet meget populære hos Ajos blandt fordi de øger samhørigheden og dermed arbejdsmiljøet på byggepladserne.Ajos har udviklet et 20-mands velfærdsmodul, da det på mange byggepladser har vist sig at give store fordele at adskille velfærdsfaciliteter fra kantine. Traditionelt spiser folkene på en byggeplads firma for firma i deres egen skurvogn, som indeholder skabe, toiletter, bad og kantineplads til 10 mand.

>> Skurvogn til 20 mand, der indeholder 20 skabe, fire håndvaske, to bad og to toiletter.


Pavillonbyggeri klarer meget høje krav til arbejdspladser

September 2017Pavillonerne monteres umiddelbart op til ATP’s oprindelige byggeri i Vordingborg.ATP i Vordingborg stiller meget høje krav til indeklima og miljø ved genhusning af medarbejdere under renovering. Ajos’ modulbyggeri klarer kravene!

>> 550 kvadratmeter i 15 pavilloner med kontorpladser, toiletter, køkkener og lign.


Ajos påbegynder hejs, der skal op i 100 meters højde

August 2017Ajos’ montører er i gang med at montere en såkaldt twin-hejs, der skal nå op i ca. 100 meters højde, når den er fuldt udbygget på Uptown på Nørrebro.Det er en usædvanligt høj byggehejs, som Ajos har monteret første del af på Uptown ved Nørrebro Station. Den bliver 100 meter eller 29 etager højt.

>> Byggehejsen bliver en vigtig del af infrastrukturen på byggepladsen.


Ajos styrker sig markant på hejs

August 2017Personhejs anvendes både ved byggerier og permanente anlæg. Otte af de nyindkøbte hejs er i første omgang lejet ud til færdiggørelsen af Københavns Metro, mens de to dobbelthejs skal anvendes på et højhusbyggeri i Sverige.Ajos køber 12 nye byggehejs og styrker sin position om Danmarks førende udlejer i segmentet. Alle de nye hejs er på forhånd lejet ud.

>> Hejs med frekvensomformere starter og stopper som fx en hotelelevator.


Ajos styrker indsatsen med salg af hejs og kraner

Juni 2017Hejsmontørerne Mogens Sørensen og Michael Søbæk Nielsen er i gang med at monteres andet hejs på Karup Kartoffelmelsfabrik.Det lyder Ajos vil være en mere aktiv dansk forhandler af Alimak hejs og Potain kraner. Firmaet er netop ved at montere hejs nr. to hos Karup Kartoffelmelsfabrik.

>> Ajos vil være mere aktiv som sælger af primært hejs og kraner.


Ajos køber solbeskyttelse til sine medarbejdere

Juni 2017Dennis Pedersen fra kranafdelingen i Ajos får udleveret solcreme af indkøbsleder Dennis Witek. Medarbejdere med udendørs arbejde i Ajos får mulighed for at beskytte sig mod solskader.Det lyder besnærende at arbejde i solen om sommeren, men det er også en risiko, Ajos beskytter medarbejderne ved at stille solcreme til rådighed.

>> Tilbyder medarbejderne solcreme til brug i arbejdstiden.


Unge ind i Ajos styrker fremtiden

Juni 2017Jóhann Pétur Jòhannsson i gang med at reparere en dør til en skurvogn, som har været udlejet og skal klargøres før ny udlejning.Ajos har netop etableret et EGU-forløb for en ung, der skal have ekstra kompetencer, før han kan gennemføre en faglig uddannelse. Der skal unge ind for at sikre fremtiden.

>> Stort fokus på CSR - senest iform af nyoprettet EGU-forløb.


Ajos stod tidligt op for at sikre Distortion

Juni 2017En af de mange chauffører, der deltog i projektet onsdag, er i gang med at placere en af de store betonklodser ved Nørrebros Runddel i København.Et stort antal tunge betonklodser blev i de tidlige morgen- og formiddagstimer sat op i Københavns gader, som led i terrorsikringen af Distortions første dage.

>> Ajos er stolt over at bidrage ifm. sikring af de mange festglade mennesker.


Ny organisering bag pavillonsucces hos Ajos

Maj 2017 Pavilloner sættes på plads med en kran - og de forskellige underleverandører er på plads til tiden.Ajos a/s opstiller 17 pavilloner ved et plejecenter i Brøndby. Ny intern organisering hos Ajos giver kunderne større sikkerhed for pris, kvalitet og levering.

>> Projektteam hos Ajos giver større sikkerhed for kunderne.


Ajos kan visualisere komplekse byggepladser

Maj 2017 Salgschef Steffen Nørregaard Larsen, afdelingschef for moduler og pavilloner Henrik Clausen, produktionschef Jens Jacobsen (halvt skjult), entreprisechef Lars Muldbak med virtuelle briller alle fra Ajos og divisionsdirektør for VDC Niels Wingesø Falk, MT HøjgaardStørre byggepladser udvikler sig hen over projektperioden. Derfor kan kunderne spare omkostninger, tid og besvær ved at få visualiseret byggepladsen på forhånd.

>> Ajos cementerer sin førende position inden for byggepladsindretning og drift.


Øget effektivitet og større omsætning bag Ajos flotte regnskab

Maj 2017 Ajos’ adm. dir., Ole Wamsler, arbejder løbende på at skabe nye og ambitiøse mål for Ajos a/s

Ajos a/s har netop afleveret et regnskab med et resultat før skat på den gode side af 13 millioner kr. Det er selskabets bedste regnskab de seneste fem år.

>> Bedste regnskab i 5 år målt på både omsætning og resultat.


Ajos standardiserer og udvider flåden af el-tavler

Maj 2017 Sektionsleder Jan Frandsen og entreprisechef Lars Muldbak viser et par eksempler på de nye standardiserede el-tavler frem. El-tavlerne lever op til kravene i fremtidens stærkstrømsregulativ.

Ajos investerer et større beløb i nye el-tavler for at følge med efterspørgslen og får samtidig standardiseret beholdningen.

>> El-tavler bringes up-to-date i forhold til de nye regler i den kommende Stærkstrømsbekendtgørelse.


Specialskole i Hjørring udvides med pavilloner

April 2017 Ajos har opstillet 11 pavilloner med i alt ca. 400 kvadratmeter til Specialskolen for Voksne i Hjørring.

Specialskolen for Voksne i Vendsyssel samler aktiviteterne i Hjørring. Den samles ved Specialskolen på Elsagervej, som Ajos a/s udvider med 11 moduler.

>> Pavillonbyggeri giver eleverne høj komfort i hverdagen, bl.a. via lækker gulvvarme.


Ny salgschef vil sætte kunderne endnu mere i fokus

April 2017

Ajos skal gøre sig fortjent til kunderne og Ajos' nye salgschef, Steffen Nørregaard Larsen, har som sin vigtigste opgave at øge omsætningen hos Ajos. Det skal ske gennem hans yndlingsbeskæftigelse - kundekontakt.

>> Steffen har arbejdet med salg i udlejningsbranchen i 17 år.


Arbejdsprøvning gav returbillet til jobbet

Marts 2017 Claus Allan Rasmussen fra Ajos’ entrepriseafdeling er portner ved indgangen til byggepladsen, hvor Region Hovedstaden opfører "Rigshospitalet Nordfløjen."

En forkert diagnose og dermed fejlmedicinering gjorde Ajos-medarbejder næsten uarbejdsdygtig, men det blev rettet op, og via arbejdsprøvning er han tilbage i sit gamle job.

>> Glad Ajos-medarbejder er tilbage i jobbet på "Rigshospitalet - Nordfløjen".


Pavilloner er stadig tidssvarende efter 6 år

Marts 2017 På Scandiagade i København står pavilloner opført som en integreret børnehave og vuggestue på sjette år.  De er genudlejet efter montage af solceller og varmepumper.

En professionel tilgang til udviklingen af Ajos' pavillonkoncept betyder, at brugerne i årevis har nydt godt af fremtidssikret komfort i form af fx gulvvarme, isolering og lydabsorberende materialer samtidig med at genudlejning af pavillonerne kan ske uden gener for de samme brugere.

>> Professionelt udviklet pavillonkoncept kommer både brugerne og Ajos til gode.


Ajos skaber plads til mangfoldighed

Marts 2017 Ajos a/s har mange nationaliteter ansat, hvilket virksomheden drager stor nytte af. Her er det fx Jeroen Duys, Hassan Aways Hassan, Sami Shaeter og Jan Frandsen, der mødes på pladsen.

Ajos benytter flittigt forskellige muligheder for skabe en mangfoldig arbejdsplads, fx at ansætter vi medarbejdere på særlige vilkår, oprette delpraktikker, ansætte syge og tage unge i praktik. Og så har vi kompetente medarbejdere fra mange forskellige steder i verden.

>> Mangfoldig og CSR-orienteret virksomhed.


Skurby med 23 enheder flyttet på en weekend

Marts 2017 Ajos flyttede en skurby på Strandpromenaden i København hen over en weekend.

En skurby med 15 mandskabskure samt 8 kontor- og mødeskure stod i vejen og skulle flyttes væk fra selve byggepladsen, men MT Højgaard kunne ikke undvære skurbyen, så Ajos flyttede den fra lørdag morgen til søndag aften.

>> Flytning af skure løst velgennemført og på flotteste vis.


Ajos siger ja til IGU-flygtninge

Marts 2017 Mohammed Hariri er flygtning fra Syrien og han er glad for sit arbejde hos Ajos, hvor han er startet i et IGU-forløb.

Ajos har indgået det første forløb for Integrationsgrunduddannelsen, IGU med Mohammed Hariri fra Syrien, og flere er på vej. IGU-forløbene er en del af den såkaldte trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

>> Ajos investerer i CSR, da vi tror på, at social ansvarlighed betaler sig.


Ajos storindkøber varme i en kold tid

Februar 2017 Montør Morten Jurlander er i gang med et servicetjek på varmeinstallationen på en byggeplads, hvor MT Højgaard i øjeblikket har 14 kaloriferer kørende og afventer yderligere otte.

Ajos har indkøbt 45 nye kaloriferer, hvilket er ét af de største indkøb i Danmark nogensinde af den type udstyr til byggepladsopvarmning. Og alle anlæg er med det samme udlejet.

>> Indkøbene er et klart udtryk for, at Ajos går kvalitetsvejen.


Ajos går mod strømmen i ny branding kampagne

Februar 2017

Ajos er i gang med en markant digitalisering, men benytter samtidig traditionelle tryksager i ny brandingkampagne.

>> Traditionelle tryksager, PowerPoints og velkendte byggepladsskilte.


Byggeplads med kantine som andre arbejdspladser

Februar 2017

Frikadellerne er lune og salaten frisk i kantinen på byggepladsen for Det Nye Rigshospital i København. Ajos A/S har leveret kantinen i pavilloner fuldt færdigt indrettet med godkendt køkken klar til at tage i brug.

>> Kantineforholdene på Rigshospitalet er opbygget en fælles kantine.


Kranskov ved nyt universitetshospital

Februar 201715 kraner fra Ajos tårner sig op ved byggeriet af det nye Universitetshospital i Aalborg.

Ajos har aktuelt 15 byggekraner på Nyt Aalborg Universitetshospital, NAU. Antallet og størrelserne veksler. Det fordeler sig med otte semimobile kraner og syv tårnkraner. De semimobile kraner går højest op i 32 meters højde, mens tårnkranerne når op til 56 meter.

>> Kranerne tårner sig op i Aalborg.


Ajos har sat strøm til LEAN

Februar 2017Andreas Flecks (t.h.) og Dennis Kloe Sass bruger iPaden som et værktøj på lige fod med fx en svensknøgle eller en boremaskine.

Ajos har nu indført styringssystemet SmartDay i hele organisationen. Det svarer lidt til elektronisk LEAN. Det betyder, at kunderne oplever en hurtig og præcis indsats af montørerne hos Ajos a/s.

>> Elektronisk styring af ressourcerne gør hverdagen lettere og mere effektiv.


Ajos gør strøm klar til sommerevents

Januar 2017

Lige nu er der travlhed hos Ajos med at gøre klar til en række af sommerens festivaler og markeder. Midt i vinterkulden er medarbejderne ved at samle grej til sommerens faste kunder, så der kan komme strøm til lys, lyd og pommes frites kogere.

>> Festivaler og markeder bruger meget af det samme grej som en byggeplads.


Ajos uddanner selv montører i højderne

Januar 2017Mohammed og Michael monterer, som så mange gange før, et byggehejs. Mohammed er i sidemandsoplæring hos Michael - og de to montører hygger sig sammen, mens de udfører professionelt arbejde.

Der findes ingen officiel uddannelse som kranmontør eller hejsmontører. Derfor har Ajos selv tilrettelagt et forløb med sidemandsoplæring, hvor montørerne bliver uddannet til at være blandt de bedste.

>> Fagligt stærke montører udklækkes hos Ajos.


Ajos køber igen stort ind af skure og mandskabsmoduler

Januar 2017Ajos har opsat en kæmpe skurby på byggepladsen knyttet til opførelsen af Niels Bohr Bygningen i København.

Ajos har bl.a. investeret i nye 20-mands moduler med omklædnings-, bad, og toiletfaciliteter. Skurene er meget pladsbesparende, når medarbejderne benytter en fælles kantine på store byggepladser.

>> Ajos udvider og styrker igen skur- og modulflåden.


Lys på byggepladsen er som at spille skak

December 2016  Orienteringslys opsættes i kælderen på byggepladsen ved "Rigshospitalet Nordfløjen". Arbejdet udføres af el-tekniker Peter Jansen Ravnsbæk.

Rigtigt mange entreprenører og håndværkere m.fl. kommer i berøring med de midlertidige lysinstallationer, og de må typisk flyttes flere gange i løbet af en byggeperiode. Det kræver derfor god planlægning at holde en byggeplads med lys.

>> Montage af midlertidigt lys kan sammenlignes med et spil skak.


Bæredygtighed fra blød til hård værdi

December 2016 Udgifter til varme i skurene udgør en større del af energibudgettet på en byggeplads, men der kan spares mange penge  ved at benytte varmepumper.

Bæredygtighed blev tidligere opfattet som en blød værdi, men i dag er energipris og fokus på kundernes CSR så markant, at bæredygtighed er en kerneværdi for Ajos.

>> Byggeprojektet gennemgås for at skabe bæredygtighed.


Stuetemperatur på byggepladsen hele året

December 2016  Peter Jansen Ravnsbæk, der er el-tekniker hos Ajos, udfører servicetjek på en kalorifere.

Opvarmning af byggepladser er med tiden blevet et vigtigt område for Ajos, idet der året rundt bygges på de fleste byggepladser i Danmark. Og mange arbejdsprocesser, og arbejdsmiljøet, kræver opvarmede arbejdsområder.

>> Kaloriferer er en af opvarmningskilderne på de danske byggepladser.


Ajos rykker ind i filmindustrien

November 2016  Thomas Greve, der er scenograf, har stået for opbygningen af en byggeplads som kulisse I en ny dansk serie, hvor en del af materiellet er leveret af Ajos. Salgskonsulent Clauz Hewalo har været Ajos’ kontaktperson.

Ajos har leveret udstyr til optagelserne af en ny dansk tv-serie, Gidseltagningen. Udstyret skal virkeliggøre den byggeplads, der har en central rolle i serien.>> Ajos leverer materiel til ny dansk tv-serie - Gidselstagningen.


Ajos skaber selv sin arbejdskraft

November 2016  Tømrerlærling Patrick Møller Nielsen monterer facaden på Kærshovedgaard Udrejsecenter ved Ikast.

Pavillonbyggeri bliver stadig mere avanceret og kræver i samme takt større kompetencer. Ajos øger bl.a. derfor sin indsats i forhold til at uddanne faglært arbejdskraft, fx tømrer.

>> Præfabrikeret byggeri er fagligt udfordrende og kompliceret..


Montage og service af varmepumper

November 2016  Ajos' vvs-montør, Dennis Kloe Sass, er netop blevet certificeret til at montere og servicere varmepumper.

Ajos har fået endnu en montør certificeret til at kunne montere og servicerer varmepumper, da varmepumper er blevet en vigtig del af opvarmningen i moduler og pavilloner.

>> Hurtig montage og service på begge sider af Storebælt.


OUH-besøgscenter bygges af Ajos' pavilloner

Oktober 2016  Det 1.250 kvadratmeter store besøgscentret ved OUH er ved at blive opført i pavilloner.

Følg byggeriet af Odense Universitetshospital fra et besøgscenter, som Ajos opfører i pavilloner tæt ved byggepladsen.

>> Ajos opfører et meget utraditionelt pavillonbyggeri på 1.250 kvadratmeter.


Fleksibel hejs med bestillingsfunktion

Oktober 2016  Hejsen er placeret ved den tidligere elevatorkerne, og det har stillet særlige krav til montagen.

Med 15 etager kan det være en udfordring for en byggehejs. Ajos har leveret med bestillingsfunktion til NCC's renovering i Sorgenfri.

>> Hejs med smart bestillingsfunktion, som en almindelig elevator.


Ajos lyser op til fodboldkampe

Oktober 2016  Morten Jurlander og Jan Erik Hansen, der arbejder som el-teknikere hos Ajos gør stadionlyset klar til pokalkampen mellem Fremad Amager og FC Midtjylland.

Ajos sætter lys til tv-optagelser af fodboldkampe og andre arrangementer, der kræver professionelt lys.>> Stadionlys til fodboldkampe og andre arrangementer.


Genhuset i pavilloner på egen gårdsplads

September 2016  På Fyn har Ajos opstillet tre pavilloner til at genhuse en familie, da deres eget hus er erklæret ubeboeligt.

Drømmehuset viste sig at være en ruin. Huset er ubeboeligt, og nu har Ajos genhuset familien med to børn og hund i tre pavilloner på gårdspladsen.

>> Ajos genhuser familie på fire i tre genhusningspavilloner.


Ajos og Lindpro deles om elektrikerlærlinge

September 2016  Mathias Rasmussen, der er lærling hos både Lindpro og Ajos, arbejder primært på byggepladsen Rigshospitalet Nordfløjen.

De to søsterselskaber Ajos a/s og Lindpro a/s har indgået en aftale om udveksling af elektrikerlærlinge. Derfor 'låner' Ajos lærlinge af søsterfirmaet Lindpro i en del af praktiktiden.

>> Ajos a/s og Lindpro a/s deles om elektrikerlærlinge.


Bygger elevator inde i 63 meter høj skorsten

August 2016  Der er snævre arbejdsforhold  i skorstenen ved Amager Ressourcecenter, hvor Ajos monterer en inspektionselevator.

Ajos er ved at bygge elevator i den store skorsten på Amager Ressourcecenter. Det er en ganske speciel opgave under meget trange pladsforhold.

>> Inspektionselevator monteres i skorsten i Amager Ressourcecenter.


Fokus på indeklima i dansk pavillonbyggeri

August 2016

I Paarup ved Odense har Ajos opført en energivenlig børnehave med plads til 60 børn.

Gulvvarme, intelligent klimastyring og lav rumklang giver Ajos' pavilloner et optimalt indeklima til fx børneinstitutioner, kontorer og midlertidige boliger.

>> Børnehave til Odense Kommune med gulvvarme.


Specialist i styring af byggepladser

August 2016

Ajos er bl.a. portvagt på byggepladsen og kontrollerer at alle transporter kommer til tiden i forhold til dres booking i smartBYG.

Som byggepladsentreprenør klarer Ajos alt det, som ingen andre tager sig af. Logistik og sikkerhed er i fokus, og byggepladsen behøver ikke være meget stor.

>> Erfaren og professionel byggepladsentreprenør.


Byggehejs med elevatorstyring

Juli 2016

Teknisk chef Jørgen Saabye og sektionskoordinator Thomas L. Madsen, Ajos understreger den store driftssikkerhed på Alimak byggehejs til mandskabs- og materialehejs.

Ajos har fået den første 2,0 tons Alimak byggehejs med tre døre og en styring med frekvensomformer og etagevalg.

>> Hejs der er professionelle og smarte.


Ajos forenkler brugen af byggekraner

Juli 2016

Ajos er specialister i at finde den kran, der giver mest værdi for pengene i forhold til et givent projekt.

Opstilling og drift af byggekraner er uhyre komplekst – især når der er mangel på plads. Ajos har stor erfaring med beregning og simulering, så opgaven forenkles.

>> Kraner er komplekse at opstille og drifte.


Ajos går online med byggestrøm

Juni 2016

Arbejdssedler og krøllede lister over materialer er fortid, når Ajos’ medarbejdere etablerer byggestrøm.

Arbejdssedler og krøllede lister over materialer er fortid, når Ajos’ medarbejdere etablerer byggestrøm. Alle opgaver disponeres og dokumenteres elektronisk.

>> Byggestrøm hos Ajos går online.


Kærshovedgård ved Ikast

Juni 2016

Bygherren har selv valgt facadebeklædning, så pavillonerne matcher de oprindelige bygninger på stedet.

Når det nye udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast opføres i sensommeren 2016, er det Ajos der skal bygge de midlertidige boliger til 300 personer. Det er Ajos’ nye pavillonkoncept, der ligger bag de tre bygninger, som bygges i to etager, der kommer til at udgøre det midlertidige byggeri.

>> Pavillonbyggeriet i Ikast.


Ole Wamsler sætter strøm til Ajos

Juni 2016

Ny administrerende direktør i Ajos, Ole Wamsler, har stor fokus på at digitalisere virksomheden.

Ole Wamsler, der er nytiltrådt direktør i Ajos, har stort fokus på, at digitalisering skal bringe Ajos endnu tættere på kunderne, såvel som det skal øge ledelseskraften og sikre forbedret effektivitet. Ole har tidligere arbejdet med at gøre beslutninger langt mere faktabaserede frem for fornemmelser.

>> Ole Wamslers tanker om digitalisering af Ajos.


Ajos får ny administrerende direktør

Maj 2016

Ole Wamsler tiltræder den 1. maj som ny adm. direktør i Ajos, der er en af landets førende virksomhed inden for byggepladsindretning og udlejning af materiel til byggepladser.

>> Pressemeddelelse om ny adm. dir. i Ajos.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies