Nyheder fra Ajos

Ajos publicerer løbende nyheder, hvor du blandt andet kan læse om vores måde at arbejde på, aktuelle projekter, kundearrangementer og generelt nyt.

Ajos cementerer kraftigt sin rolle som byggepladsentreprenør

November 2018Projektleder Kevin Aagaard, Ajos foran kantine og mandskabsfaciliteter på byggepladsen ved Filmby3 i Aarhus, hvor Ajos har én af tre byggepladsentrepriser.At have en byggepladsentreprenør er ret nyt i Danmark, men Ajos har lige nu tre entrepriser på både store og mindre byggepladser.

>> Det er interessant at have en byggepladsentreprenør.

Mange nye ansigter styrker Ajos

November 2018Jørn Raff Larsen og Carsten Bøgesø er blevet ansat i Ajos som henholdsvis afdelingschef og sektionsleder.Ajos styrker sin projektafdeling for skure, moduler og pavilloner markant samtidig med, at afdelingen for kraner og hejs har fået ny afdelingschef.

>> Ajos skal i endnu højere grad forløse sit potentiale.

Kranmontør hos Ajos uddannes bredere

November 2018Kranmontør Kenneth Lynge Nielsen kan efter 14 dages kursus nu også servicere og rarparere varmepumper i kraner.Kranmontør Kenneth Lynge Nielsen har fået certifikat til reparation og service af varmepumper. Det gør ham bredere kvalificeret, men også dygtigere til kraner.

>> Kranmontør efteruddannes til at reparere og servicere varmepumper.

Logistikprogram går som varmt brød

Oktober 2018Systemejer, Carsten Andresen, gennemgår smartBYG sammen med Rasmus Juul Chaaban, der er tilbudsberegner i Ajos’ afdeling for byggepladsindretning.Der er stor interesse for logistikprogrammet smartBYG til større eller komplekse byggepladser, når Ajos’ systemejer Carsten Andresen viser de mange fordele frem for potentielle kunder.

>> Flere og flere byggepladser bruger logistiksystemet smartBYG.

Teleskopkran er digitaliseret

Oktober 2018Teknisk chef Jørgen Saabye bruger flittigt manualerne i forbindelse med test af de digitale systemer.Ajos har købt to eksemplarer af en nyudviklet kran fra Potain. Igo 50 er blevet til Hup 40-30 med en enkel og sikker digital betjening.

>> Hup 40-30 er den totale digitalisering.

Varme hænder også i byggeriet

Oktober 2018Lager- og logistikmedarbejder Sami Shaeter er ved at læsse kaloriferer på Ajos' nye transportvogn.Der tales så meget om varme hænder. Dem er der brug for også i byggeriet, når kulden sætter ind, så bygningsarbejderne kan levere et både sikkert og effektivt stykke arbejde..

>> Sæsonen for opvarmning nærmer sig også på byggepladsen.


Ajos digitaliserer sine kranjournaler

September 2018Teknisk konsulent Bjarne Frølund på lagerpladsen ved Ajos i Hvidovre, hvor han er i gang med at opdatere en af kranjournalerne via iPad.Med enhver byggekran skal følge en kranjournal med alle fakta om kranen. Kranen må først tages i brug, når den opdaterede journal er tilstede på byggepladsen med den nyeste prøvebelastning ved kranens opstilling.

>> Ajos har digitaliseret sine kranjournaler, så kunderne i stedet for ringbind får et link.


Ajos oplyser byggepladsen

September 2018El-tekniker Lasse Fritzen, Ajos på vej op i en lysmast for at justere lamperne.Der bliver flere og flere arbejdstimer i den mørke tid og dermed større behov for kunstig belysning på byggepladserne. Flere rådgivere og entreprenører har på forhånd øjne for behovet for belysning, så det kan planlægges og dermed gøres mere effektivt og for en mindre omkostning.

>> Den mørke tid nærmer sig. Ajos har rutine i levering af lys til byggepladser.


Ajos køber trailergenerator for at øge fleksibiliteten

September 2018El-tekniker i Midlertidige installationer, Jeroen Duys, Ajos kan spænde generatoren efter en varevogn og komme hurtigt ud til kunden og genetablere et eventuelt strømnedbrud.Reaktionstiden er stadig vigtigere. Derfor køber Ajos trailergenerator, som kan spændes efter en bil og dermed rykke ud omgående til nedbrud eller mindre events.

>> Kundernes oppetid er afgørende på materiellet, og det gælder også elforsyning.


Lille og fleksibel kran bygger til Pandabjørne

September 2018Den semimobile IGO M14 passer fint til det afsluttende arbejde med det nye pandaanlæg  i Københavns  Zoologiske Have.En Potain Igo M14 fra Ajos er med til at bygge det nye Panda-anlæg i Københavns Zoologiske Have. Anlægget skal inden længe rumme de to pandabjørne, som statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i Kina, og som Zoo skal låne af Kina.

>> Ajos leverer en Potain Igo M14 til byggeriet af et nyt Pandaanlæg.


Ajos’ kunder er meget tilfredse

August 2018Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos kan glæde sig over tilfredse kunder.Ajos er drevet på facts og ikke på fornemmelser. Derfor spørges kunderne konstant om deres tilfredshed, og på et barometer fra 1-10 ligger Ajos på 8,2.

>> Det betyder selvfølgelig meget for os og vore medarbejdere at have en høj kundetilfredshed.


Ajos køber bil til hurtig udrykning

August 2018Sektionsleder Jan Frandsen ved den nye bil i sektionen for midlertidige installationer i Ajos.Ajos’ afdeling for midlertidige installationer har indrettet en stor varebil til at levere produkter hurtigt ud til kunderne, og den er bemandet med en elektriker.

>> Ajos har indkøbt og specialindrettet en varevogn til mindre leveringer.


Salg og udlejning går hånd i hånd

August 2018Ajos er Portains officielle forhandler i Danmark. Samtidig har firmaet en stor flåde til udlejning, hvor egne montører opsætter og servicerer kranerne.Internationalt er det velkendt inden for mange områder. Udlejning og salg af maskiner fungerer fint sammen. I Danmark har det vist sig problematisk indenfor entreprenørmateriel, men det fungerer fint for Ajos’ kranafdeling.

>> Ajos har knækket koden. Firmaet kan få salg og udlejning til at fungere sammen på nicheområdet kraner.


Ajos bruger CRM-system til præcis kundebetjening

Juli 2018Salgschef Steffen Larsen, Ajos foran skærmen med Super Office åbent.Ajos har indført et nyt CRM-system, som ikke alene er beregnet for salgsafdelingen, men er til gavn for en bred vifte af medarbejdere, så kunderne i sidste ende også får stor gavn af indførelsen af systemet.

>> Ajos har indført et nyt CRM-system for at kunne give mere præcis rådgivning.


Ajos er eliteleverandør til den offentlige sektor

Juli 2018Ajos har, blandt mange spændende opgaver for den offentlige sektor, opbygget det flotte besøgscenter ved byggepladsen for det nye OUH ved Odense.UdbudsVagten har tildelt Ajos en status som Eliteleverandør til det offentlige. Ajos er næststørst i Danmark som leverandør inden for udlejning og leasing af materiel.

>> Sølvdiplom som næststørste leverandør af 'udlejning og leasing af materiel'.


Ajos vokser efter stærk vækststrategi

Juni 2018Afdelingschef for skur, modul og pavillon, Henrik Clausen, med ryggen til Maike Mygent, der for ganske nylig er blevet ansat som projektleder og el-installatør Ronnie Lindfoss.Ajos satte sig for et par år siden for, at afdelingen for skure og pavilloner skulle vokse. Ledelsen troede på mulighederne i branchen, og der blev allerede den gang fokuseret strategisk på nogle nøglekunder, som siden er kommet i hus.

>> Ajos har gennemført bevidst vækststrategi, og nu kommer væksten.


Legat til afholdt seniormedarbejder

Juni 2018Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos ønsker Egon Crone Andersen tillykke med MT Højgaards Medarbejderlegat.Egon Crone Andersen, Ajos, fik tildelt Knud Højgaards Medarbejderlegat, som hvert år siden 1963 er uddelt til medarbejdere, som har leveret et ekstraordinært godt stykke arbejde. I år har MT Højgaard 100 års jubilæum, og der blev i den anledning uddelt 50 legater. Legatet tildeles for at yde en særlig indsats i relation til virksomhedens strategiske fokusområder.

>> Egon har sat et tydeligt fingeraftryk i Ajos.


Kvalitetsproces har styrket Ajos hejs

Juni 2018Bagest sektionsleder for hejs, Thomas L. Madsen og afdelingschef Henrik Jochimsen. Forrest salgschef Steffen Nørregaard Larsen og indkøbsleder Dennis Witek.Ajos har inddraget mellemledere i recertificeringen af kvaliteten for hejs. Processen har ikke alene været for certifikatets skyld, men har styrket hele hejsafdelingen.

>> Certificering styrker samarbejdet i hejs-afdelingen.


Ledelsessystem sikrer et godt arbejdsmiljø

Juni 2018Afdelingschef for Midlertidige Installationer, Lars Muldbak, og el-installatør Ronnie Lindfoss er i gang med en pladsrundering i Hvidovre.Ajos er blevet recertificeret og får sit diplom for arbejdsmiljø. Det er især ledelsessystemet med indbygget proaktivitet og evnen til at lære af fejl, der er fokuseret på.

>> Ajos har i mange år haft en OHSAS-arbejdsmiljøcertificering.


Ajos opstiller over 100 meter høj hejs i Sverige

Maj 2018Teknisk chef Jørgen Saabye, Ajos inspicerer én af de to byggehejs ved byggeriet af den 110 meter høje bygning i Malmö.Når 4. etape af en af Nordens højeste bygninger, The Point ved Malmö skyder i vejret, vil byggeriet blive betjent af to dobbelthejs fra Ajos, der monteres i de fremtidige elevatorskakter i den 29 etager skyskraber.

>> Ajos får gavn af sin store knowhow inden for hejs til specielle opgaver.


Dronningens medalje for 40 år hos Ajos

Maj 2018Poul Erik Ringholm Nielsen fik overaket medaljen af sin chef Lars Muldbak.Elektriker Poul Erik Ringholm Nielsen gik forleden på pension efter flere end 40 års uafbrudt ansættelse hos Ajos, og på afskedsdagen fik han overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje, som kan tildeles personer, der har været ansat i samme firma i en ubrudt periode på 40 år.

>> Poul Erik Ringholm Nielsen har fået Den Kongelige Belønningsmedalje for 40 års ubrudt ansættelse.


Kom på ejendomsmesse og se Ajos' virtual reality-program

Marts 2018Ajos’ marketing- og kommunikationsansvarlige, Carsten Andresen, får en virtuel gåtur i VR-modellen af Nyt OUH’s Besøgscenter, som gæsterne på ejendomsmessen får adgang til. Han ’kigger’ her ind i et mødelokale.På Ejendomsmessen i Bella Center den 25.-26. april medbringer Ajos bl.a. sit eget Virtual Reality-program. I forlængelse af sin stand på ejendomsmessen har Ajos et areal, hvor messens gæster kan bevæge sig rundt i en virtuel pavillonbygning. Turen rundt i bygningen foregår ved hjælp af Virtual Reality-briller, en håndholdt betjeningsenhed og sine fødder. Kombinationen af de tre ting skaber en så naturtro oplevelse, at man i det virtuelle køkken fx får lyst til at række ud efter kaffeautomaten. Du kan gratis komme på Ejendomsmessen i Bella Center ved at tilmeld dig som besøgende til Ejendomsmessen.

>> Superrealistisk VR-tur i besøgscenteret på Nyt OUH og billetter til Ejendomsmessen.


Større byggeprojekter har stor gavn af at etablere en Camp

Marts 2018Ajos har udviklet et koncept for camp-løsninger med boliger og fællesfaciliteter.Ajos har i forlængelse af sin store fokus på byggepladsindretning og drift udviklet Camp-løsninger til større byggeprojekter. Det betyder, at Ajos opbygger en mini-by i pavilloner med kvalitetsboliger, der rummer både praktiske og sociale faciliteter til et helt projektforløb.

>> Nødvendige praktiske faciliteter samt fælles kantine og rammerne for et spændende fritidsliv.


Ajos øger både top- og bundlinje markant

Marts 2018Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos a/s præsenterer ikke alene et flot regnskab, men også nogle tal, der tyder på en positiv fremtid.Ægte langsigtet vækst bygger på, at både omsætning og overskud øges. Årsregnskabet i Ajos viser begge dele og med bundlinjen klart i front.

>> Rekordregnskab med en stigning i resultatet før skat på over 53 %.


Færre bolde i luften og mere eksekvering

Marts 2018Adm. direktør Ole Wamsler glæder sig over, at medarbejdernes tilfredshed går hånd i hånd med vækst og fremgang i indtjeningen.Ajos har på mange måder gennemgået en markant turnaround, og den er lykkedes rigtig godt. Både medarbejdertilfredsheden og indtjeningen er opadgående, men administrerende direktør Ole Wamslers største fokus er, at de gode resultater ikke bliver en sovepude.

>> Stor efterspørgsel fra industri-, regions- og kommunekunder.


Den digitale byggeplads er lettere at kontrollere

Februar 2018Produktionstekniker Jens Erik Kruse, der taster oplysninger til kvalitetskontrol ind, byggeleder Sune Waage Hansen, og tømrerlærling Rasmus Hansen på Nyt Hospital Hvidovre.Ajos har indført den digitale byggeplads, så alle afvigelser går direkte fra kvalitetskontrollørens iPad til byggeledelsen og bygherren.

>> Virtuel Design & Construction er en selvfølge på større byggerier.


Ajos’ medarbejdere blev undersøgt for tilfredshed

Februar 2018Økonomichef Aksel Antonsen og Financial Controller Karina Angcenia Kassentoft holder one-to-one-møde på bagkant af afdelingsmødet, hvor medarbejdertilfredshedsundersøgelsen blev gennemgået.En medarbejdertilfredshedsundersøgelse afslører, at Ajos’ medarbejdere er meget tilfredse. Undersøgelsen bruges nu til at fastholde og udbygge arbejdsglæden.

>> MTU afslører stor arbejdsglæde og loyalitet.


Ajos flytter stående kran

Februar 2018Kranmontører fra Ajos og folk fra BMS vendte i fællesskab byggekranen, mens den var løftet fra skinnerne med dunkrafte.Efterhånden som et byggeri skrider fremad, er der behov for at få løftet tunge byrder et nyt sted på byggepladsen. Derfor må byggekraner af og til flyttes, og senest har Ajos gennemført operationen på Valby Maskinfabrik med en Potain MD365 på 185 tons og ca. 50 meters højde uden at tage kranen ned.

>> Ajos flytter stående byggekran på 185 tons.


Lærlinge hos Ajos kommer i mentorforløb

Februar 2018Bjørn Hougaard synes, det var spændende at arbejde med byggestrøm. Mentorordningen hos Ajos fungerede fint. El-arbejdet hos Ajos er ikke bredt nok til at dække et helt lærlingeforløb. Derfor har Ajos på godt halvandet år delt 12 lærlinge med Lindpro for at bidrage til uddannelsen i faget.

>> Ajos ser det som en vigtig opgave at bidrage til uddannelse.


Fleksible ungdomsboliger i høj kvalitet fra Ajos

Januar 2018Seng og arbejdsplads er de vigtigste elementer i en ungdomsbolig. Pavillonerne er af samme høje kvalitet, som anvendes til permanent byggeri.Unge skal bo ordentligt i boliger, der oser af kvalitet inden for håndværk, indretning og æstetik samt har et lavt energiforbrug. Det gælder i Ajos’ nye ungdomsboligkoncept. Der mangler mange ungdomsboliger, men det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med kvaliteten.

>> Nyt koncept for ungdomsboliger.


Ajos ansætter rutineret sælger

Januar 2018Michael Flodin, 43 år, er ansat som salgskonsulent hos Ajos. Han har arbejdet i udlejningsbranchen i mange år.Michael Flodin, 43 år, er ansat som salgskonsulent hos Ajos. Han har arbejdet i udlejningsbranchen i mange år.

>> Rutineret sælger ansat hos Ajos.


Ajos erstatter MUS-samtaler med one-2-one-samtaler

Januar 2018El-installatør Ronnie Lindfoss (tv.) og sektionsleder Jan Frandsen inspicerer Ajos elmateriel på pladsen som afslutning på den månedlige one-2-one-samtale, Jan Frandsen indkalder Ronnie til.Den årlige MUS-samtale bliver i nogle tilfælde en slags ritual uden effekt. Ajos indfører derfor i stedet konkrete one-2-one-samtaler med nærmeste leder for alle medarbejdere.

>> Succes med månedlige one-2-one-samtaler mellem Ajos' medarbejdere.


Ingen sorte skyer truer fortsat fremgang i Ajos

Januar 2018Ajos har gennem en vellykket turnaround udnyttet markedets muligheder og haft et fantastisk 2017, og adm. direktør Ole Wamsler ser ingen sorte skyer for 2018.

>> Mange forandringer i Ajos er grundlaget for den store succes.


Ajos ønsker glædelig jul og godt nytår

December 2017Julen nærmer sig med hastige skridt. Derfor vil Ajos ønske dig, dine kolleger og dine nærmeste en glædelig jul og et godt nytår. Samtidig vil vi takke dig for det gode samarbejde, i det forgangne år, som vi ser frem til at fortsætte i 2018.

>> Glædelig jul & godt nytår..!


Ajos bygger fleksibelt til 20 flygtninge i Hørsholm

December 2017Projektkoordinator Torsten Hartvig Rasmussen følger opførelsen af pavillonbygning på nært hold.Hørsholm Kommune har valgt at placere en del af kommunens flygtningeboliger meget centralt – nemlig på en græsplæne på rådhusgrunden tæt ved Hørsholm Rådhus og dermed tæt på de kommunale myndigheder og den forvaltning, som flygtningene er tilknyttet.

>> Lejligheder opføres i Hørsholm som flot pavillonbyggeri.


Ajos leverer censor til uddannelse af kranfører

December 2017Det er en win-win situation, når teknisk chef i Ajos a/s Jørgen Saabye er censor ved kranføreruddannelsen på EUC Nordvest i Audebo. Han repræsenterer Ajos over for en række kranførere, og får et indtryk af en lang række nyuddannede kranførere, og de nyuddannede får kontakten med en praktiker, der arbejder i branchen til hverdag og kender de praktiske udfordringer.

>> Teknisk chef Jørgen Saabye er censor på de praktiske prøver.


En uge med særligt fokus på arbejdsmiljø

December 2017HR-chef Anne-Marie Benner og servicemontør Povl Kjær Hilligsø på pladsen i Hvidovre.Arbejdsmiljøugen dækker over, at vi ikke accepterer ulykker og personskader i Ajos. Og der var fokus på begreberne planlægning, instruktion og tilsyn, da Ajos for nylig afholdt den årlige Arbejdsmiljøuge. ’Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl’, var et af guldkornene.

>> Man tager ikke chancer i Ajos.


Hilsekultur styrker firmasammenhold

November 2017Henrik Harding Nielsen og kollega Mohammed Azzam mener, at det fremmer den gode stemning, at man hilser på hinanden på arbejdspladsen.Hver morgen giver Henrik Harding sine kolleger hånden, og nu har det bredt sig til flere. Det har ifølge hans sektionsleder i hejsafdelingen i Ajos, Thomas L. Madsen en positiv betydning for stemningen i afdelingen. Medarbejderne er mere sammentømrede, og det har forandret afdelingen, at medarbejderne er begyndt at give hånd.

>> En medarbejder giver hånd til kollegerne, og nu har hilsekulturen bredt sig.


Ajos skaffer specialkran til byggeri i København

November 2017Luffekranen er valgt for at undgå af ramme Aktuelt Tårnet.Byggefirmaet Morten C. Henriksen skal opføre et byggeri for Sportmaster på Strøget i København. Ajos har opstillet en luffekran for at undgå Aktuelt tårnet. Luffekranen har en bevægelig bom, der peger opad. Ved at placere kranen strategisk og løfte bommen op, kan der krøjes forbi tårnet, og det giver langt mindre vindpåvirkning af kranen.

>> Ajos opstiller en luffekran, så der kan kranes uden at genere Aktuelt tårnet.


I Ajos har vi det skægt i november

November 2017Fra venstreinitiativtageren til Movember i Ajos Kenneth Lynge Nielsen samt Martin Simonsen og Michael "Sømanden" Johansen.En del af medarbejderne i Ajos er med i sundhedskampagnen for mænd, Movember. Virksomheden giver kontant bidrag på 500,- pr. overskæg. Det var sikkerhedsrepræsentant Kenneth Lynge Nielsen, der spurgte ledelsen i Ajos, om det ikke var en idé at tage del i Movember initiativet, hvor mænd lader overskægget stå som et led i at samlede penge ind til mænds sundhed. Og ledelsen var straks med på ideen.

>> Vi kommer alle sammen til at ligne hulemænd i slutningen af november.


17 byggehejs går nedad til metroen

November 2017Montør Martin Simonsen er i gang med at klargøre hejs til stationerne på metroens Cityring.De nye stationer på metro Cityring i København er ved at blive færdiggjort, og til det arbejde skal Copenhagen Metro Team, CMT bruge en byggehejs ved hver af de 17 stationer på den 15,5 km lange Cityring.

>> Ajos er i gang med at installere 17 byggehejs ned til de nye metrostationer.


Ajos opvarmer den nye del af Riget

Oktober 2017Logistik- og arbejdsmiljømøde, hvor driftschef Flemming Madsen og logistikkoordinator Anders Andru, begge fra Ajos' entrepriseafdeling, taler med ekstern auditør om bl.a. processer og sikkerhed.Ca. 120 kaloriferer med i alt 3.500 kW varmer nybyggeriet på Rigshospitalet op. De er tilsluttet fjernvarmenettet for at begrænse energiforbruget. Kalorifererne på Rigshospitalet leverer varme til, hvad der ca. svarer til opvarmning af 875 parcelhuse.

>> Der anvendes det nyeste og mest moderne udstyr tilsluttet fjernvarmenettet.


Ajos fremstiller egne mobile nødhjælpsstationer

Oktober 2017El-tekniker Patrick Desario fra afdelingen for Midlertidige Installationer i Ajos med en mobil nødhjælpsstation.Ajos er arbejdsmiljøcertificeret og går et skridt længere for sikkerheden på byggepladserne. Firmaet har sammensat sin egen mobile nødhjælpsstation ud fra erfaringer om, hvad der efterspørges ude på byggepladserne.

>> Praktiske erfaringer ude hos kunderne omsættes til nye løsninger.


Ajos spiller central rolle i milliardbyggeri

Oktober 2017Entreprisechef, byggeleder og bygningskonstruktør hos Ajos planlægger ugens aktiviteter på byggepladsentreprisen "Nyt Hospital Hvidovre".Ajos skal opsætte og levere drift til hele byggepladsen, når Hvidovre Hospital skal udbygges for ca. én milliard kroner. Og vi kommer også til at tilbyde driften af en kantine, hvor alle medarbejdere på tværs af firmaer kan købe mad.

>> Byggepladsentreprenør er en stor gevinst for byggeriet.


Succes for Ajos skyldes fokus på eksekveringskraft

Oktober 2017Ole Wamsler mener, at hans vigtigste mission, som administrerende direktør, er at spille alle medarbejdere endnu bedre - og sikre, at Ajos' lederteam, er rollemodeller.Ajos har stærk vækst i både omsætning og indtjening. Administrerende direktør Ole Wamsler er ikke i tvivl om årsagen: Grundig opfølgning øger eksekveringskraften!

>> Ledere og mellemledere været i træningslejr for at arbejde med strategier og målsætninger.


Fordele ved at skille kantine og velfærd

September 201720 mands skurvognene er blevet meget populære hos Ajos blandt fordi de øger samhørigheden og dermed arbejdsmiljøet på byggepladserne.Ajos har udviklet et 20-mands velfærdsmodul, da det på mange byggepladser har vist sig at give store fordele at adskille velfærdsfaciliteter fra kantine. Traditionelt spiser folkene på en byggeplads firma for firma i deres egen skurvogn, som indeholder skabe, toiletter, bad og kantineplads til 10 mand.

>> Skurvogn til 20 mand, der indeholder 20 skabe, fire håndvaske, to bad og to toiletter.


Pavillonbyggeri klarer meget høje krav til arbejdspladser

September 2017Pavillonerne monteres umiddelbart op til ATP’s oprindelige byggeri i Vordingborg.ATP i Vordingborg stiller meget høje krav til indeklima og miljø ved genhusning af medarbejdere under renovering. Ajos’ modulbyggeri klarer kravene!

>> 550 kvadratmeter i 15 pavilloner med kontorpladser, toiletter, køkkener og lign.


Ajos påbegynder hejs, der skal op i 100 meters højde

August 2017Ajos’ montører er i gang med at montere en såkaldt twin-hejs, der skal nå op i ca. 100 meters højde, når den er fuldt udbygget på Uptown på Nørrebro.Det er en usædvanligt høj byggehejs, som Ajos har monteret første del af på Uptown ved Nørrebro Station. Den bliver 100 meter eller 29 etager højt.

>> Byggehejsen bliver en vigtig del af infrastrukturen på byggepladsen.


Ajos ansætter ny afdelingschef

August 2017Henrik Kærgaard Jochimsen, 44 år er ansat som afdelingschef for Kran og Hejs hos Ajos a/s.

>> Ny afdelingschef for Kran og Hejs.


Ajos styrker sig markant på hejs

August 2017Personhejs anvendes både ved byggerier og permanente anlæg. Otte af de nyindkøbte hejs er i første omgang lejet ud til færdiggørelsen af Københavns Metro, mens de to dobbelthejs skal anvendes på et højhusbyggeri i Sverige.Ajos køber 12 nye byggehejs og styrker sin position om Danmarks førende udlejer i segmentet. Alle de nye hejs er på forhånd lejet ud.

>> Hejs med frekvensomformere starter og stopper som fx en hotelelevator.


Ajos styrker indsatsen med salg af hejs og kraner

Juni 2017Hejsmontørerne Mogens Sørensen og Michael Søbæk Nielsen er i gang med at monteres andet hejs på Karup Kartoffelmelsfabrik.Det lyder Ajos vil være en mere aktiv dansk forhandler af Alimak hejs og Potain kraner. Firmaet er netop ved at montere hejs nr. to hos Karup Kartoffelmelsfabrik.

>> Ajos vil være mere aktiv som sælger af primært hejs og kraner.


Ajos køber solbeskyttelse til sine medarbejdere

Juni 2017Dennis Pedersen fra kranafdelingen i Ajos får udleveret solcreme af indkøbsleder Dennis Witek. Medarbejdere med udendørs arbejde i Ajos får mulighed for at beskytte sig mod solskader.Det lyder besnærende at arbejde i solen om sommeren, men det er også en risiko, Ajos beskytter medarbejderne ved at stille solcreme til rådighed.

>> Tilbyder medarbejderne solcreme til brug i arbejdstiden.


Unge ind i Ajos styrker fremtiden

Juni 2017Jóhann Pétur Jòhannsson i gang med at reparere en dør til en skurvogn, som har været udlejet og skal klargøres før ny udlejning.Ajos har netop etableret et EGU-forløb for en ung, der skal have ekstra kompetencer, før han kan gennemføre en faglig uddannelse. Der skal unge ind for at sikre fremtiden.

>> Stort fokus på CSR - senest iform af nyoprettet EGU-forløb.


Ajos stod tidligt op for at sikre Distortion

Juni 2017En af de mange chauffører, der deltog i projektet onsdag, er i gang med at placere en af de store betonklodser ved Nørrebros Runddel i København.Et stort antal tunge betonklodser blev i de tidlige morgen- og formiddagstimer sat op i Københavns gader, som led i terrorsikringen af Distortions første dage.

>> Ajos er stolt over at bidrage ifm. sikring af de mange festglade mennesker.


Ny organisering bag pavillonsucces hos Ajos

Maj 2017 Pavilloner sættes på plads med en kran - og de forskellige underleverandører er på plads til tiden.Ajos a/s opstiller 17 pavilloner ved et plejecenter i Brøndby. Ny intern organisering hos Ajos giver kunderne større sikkerhed for pris, kvalitet og levering.

>> Projektteam hos Ajos giver større sikkerhed for kunderne.


Ajos kan visualisere komplekse byggepladser

Maj 2017 Salgschef Steffen Nørregaard Larsen, afdelingschef for moduler og pavilloner Henrik Clausen, produktionschef Jens Jacobsen (halvt skjult), entreprisechef Lars Muldbak med virtuelle briller alle fra Ajos og divisionsdirektør for VDC Niels Wingesø Falk, MT HøjgaardStørre byggepladser udvikler sig hen over projektperioden. Derfor kan kunderne spare omkostninger, tid og besvær ved at få visualiseret byggepladsen på forhånd.

>> Ajos cementerer sin førende position inden for byggepladsindretning og drift.


Øget effektivitet og større omsætning bag Ajos flotte regnskab

Maj 2017 Ajos’ adm. dir., Ole Wamsler, arbejder løbende på at skabe nye og ambitiøse mål for Ajos a/s

Ajos a/s har netop afleveret et regnskab med et resultat før skat på den gode side af 13 millioner kr. Det er selskabets bedste regnskab de seneste fem år.

>> Bedste regnskab i 5 år målt på både omsætning og resultat.


Ajos standardiserer og udvider flåden af el-tavler

Maj 2017 Sektionsleder Jan Frandsen og entreprisechef Lars Muldbak viser et par eksempler på de nye standardiserede el-tavler frem. El-tavlerne lever op til kravene i fremtidens stærkstrømsregulativ.

Ajos investerer et større beløb i nye el-tavler for at følge med efterspørgslen og får samtidig standardiseret beholdningen.

>> El-tavler bringes up-to-date i forhold til de nye regler i den kommende Stærkstrømsbekendtgørelse.


Specialskole i Hjørring udvides med pavilloner

April 2017 Ajos har opstillet 11 pavilloner med i alt ca. 400 kvadratmeter til Specialskolen for Voksne i Hjørring.

Specialskolen for Voksne i Vendsyssel samler aktiviteterne i Hjørring. Den samles ved Specialskolen på Elsagervej, som Ajos a/s udvider med 11 moduler.

>> Pavillonbyggeri giver eleverne høj komfort i hverdagen, bl.a. via lækker gulvvarme.


Ny salgschef vil sætte kunderne endnu mere i fokus

April 2017

Ajos skal gøre sig fortjent til kunderne og Ajos' nye salgschef, Steffen Nørregaard Larsen, har som sin vigtigste opgave at øge omsætningen hos Ajos. Det skal ske gennem hans yndlingsbeskæftigelse - kundekontakt.

>> Steffen har arbejdet med salg i udlejningsbranchen i 17 år.


Arbejdsprøvning gav returbillet til jobbet

Marts 2017 Claus Allan Rasmussen fra Ajos’ entrepriseafdeling er portner ved indgangen til byggepladsen, hvor Region Hovedstaden opfører "Rigshospitalet Nordfløjen."

En forkert diagnose og dermed fejlmedicinering gjorde Ajos-medarbejder næsten uarbejdsdygtig, men det blev rettet op, og via arbejdsprøvning er han tilbage i sit gamle job.

>> Glad Ajos-medarbejder er tilbage i jobbet på "Rigshospitalet - Nordfløjen".


Pavilloner er stadig tidssvarende efter 6 år

Marts 2017 På Scandiagade i København står pavilloner opført som en integreret børnehave og vuggestue på sjette år.  De er genudlejet efter montage af solceller og varmepumper.

En professionel tilgang til udviklingen af Ajos' pavillonkoncept betyder, at brugerne i årevis har nydt godt af fremtidssikret komfort i form af fx gulvvarme, isolering og lydabsorberende materialer samtidig med at genudlejning af pavillonerne kan ske uden gener for de samme brugere.

>> Professionelt udviklet pavillonkoncept kommer både brugerne og Ajos til gode.


Ajos skaber plads til mangfoldighed

Marts 2017 Ajos a/s har mange nationaliteter ansat, hvilket virksomheden drager stor nytte af. Her er det fx Jeroen Duys, Hassan Aways Hassan, Sami Shaeter og Jan Frandsen, der mødes på pladsen.

Ajos benytter flittigt forskellige muligheder for skabe en mangfoldig arbejdsplads, fx at ansætter vi medarbejdere på særlige vilkår, oprette delpraktikker, ansætte syge og tage unge i praktik. Og så har vi kompetente medarbejdere fra mange forskellige steder i verden.

>> Mangfoldig og CSR-orienteret virksomhed.


Skurby med 23 enheder flyttet på en weekend

Marts 2017 Ajos flyttede en skurby på Strandpromenaden i København hen over en weekend.

En skurby med 15 mandskabskure samt 8 kontor- og mødeskure stod i vejen og skulle flyttes væk fra selve byggepladsen, men MT Højgaard kunne ikke undvære skurbyen, så Ajos flyttede den fra lørdag morgen til søndag aften.

>> Flytning af skure løst velgennemført og på flotteste vis.


Ajos siger ja til IGU-flygtninge

Marts 2017 Mohammed Hariri er flygtning fra Syrien og han er glad for sit arbejde hos Ajos, hvor han er startet i et IGU-forløb.

Ajos har indgået det første forløb for Integrationsgrunduddannelsen, IGU med Mohammed Hariri fra Syrien, og flere er på vej. IGU-forløbene er en del af den såkaldte trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

>> Ajos investerer i CSR, da vi tror på, at social ansvarlighed betaler sig.


Ajos storindkøber varme i en kold tid

Februar 2017 Montør Morten Jurlander er i gang med et servicetjek på varmeinstallationen på en byggeplads, hvor MT Højgaard i øjeblikket har 14 kaloriferer kørende og afventer yderligere otte.

Ajos har indkøbt 45 nye kaloriferer, hvilket er ét af de største indkøb i Danmark nogensinde af den type udstyr til byggepladsopvarmning. Og alle anlæg er med det samme udlejet.

>> Indkøbene er et klart udtryk for, at Ajos går kvalitetsvejen.


Ajos går mod strømmen i ny branding kampagne

Februar 2017

Ajos er i gang med en markant digitalisering, men benytter samtidig traditionelle tryksager i ny brandingkampagne.

>> Traditionelle tryksager, PowerPoints og velkendte byggepladsskilte.


Byggeplads med kantine som andre arbejdspladser

Februar 2017

Frikadellerne er lune og salaten frisk i kantinen på byggepladsen for Det Nye Rigshospital i København. Ajos A/S har leveret kantinen i pavilloner fuldt færdigt indrettet med godkendt køkken klar til at tage i brug.

>> Kantineforholdene på Rigshospitalet er opbygget en fælles kantine.


Kranskov ved nyt universitetshospital

Februar 201715 kraner fra Ajos tårner sig op ved byggeriet af det nye Universitetshospital i Aalborg.

Ajos har aktuelt 15 byggekraner på Nyt Aalborg Universitetshospital, NAU. Antallet og størrelserne veksler. Det fordeler sig med otte semimobile kraner og syv tårnkraner. De semimobile kraner går højest op i 32 meters højde, mens tårnkranerne når op til 56 meter.

>> Kranerne tårner sig op i Aalborg.


Ajos har sat strøm til LEAN

Februar 2017Andreas Flecks (t.h.) og Dennis Kloe Sass bruger iPaden som et værktøj på lige fod med fx en svensknøgle eller en boremaskine.

Ajos har nu indført styringssystemet SmartDay i hele organisationen. Det svarer lidt til elektronisk LEAN. Det betyder, at kunderne oplever en hurtig og præcis indsats af montørerne hos Ajos a/s.

>> Elektronisk styring af ressourcerne gør hverdagen lettere og mere effektiv.


Ajos gør strøm klar til sommerevents

Januar 2017

Lige nu er der travlhed hos Ajos med at gøre klar til en række af sommerens festivaler og markeder. Midt i vinterkulden er medarbejderne ved at samle grej til sommerens faste kunder, så der kan komme strøm til lys, lyd og pommes frites kogere.

>> Festivaler og markeder bruger meget af det samme grej som en byggeplads.


Ajos uddanner selv montører i højderne

Januar 2017Mohammed og Michael monterer, som så mange gange før, et byggehejs. Mohammed er i sidemandsoplæring hos Michael - og de to montører hygger sig sammen, mens de udfører professionelt arbejde.

Der findes ingen officiel uddannelse som kranmontør eller hejsmontører. Derfor har Ajos selv tilrettelagt et forløb med sidemandsoplæring, hvor montørerne bliver uddannet til at være blandt de bedste.

>> Fagligt stærke montører udklækkes hos Ajos.


Ajos køber igen stort ind af skure og mandskabsmoduler

Januar 2017Ajos har opsat en kæmpe skurby på byggepladsen knyttet til opførelsen af Niels Bohr Bygningen i København.

Ajos har bl.a. investeret i nye 20-mands moduler med omklædnings-, bad, og toiletfaciliteter. Skurene er meget pladsbesparende, når medarbejderne benytter en fælles kantine på store byggepladser.

>> Ajos udvider og styrker igen skur- og modulflåden.


Lys på byggepladsen er som at spille skak

December 2016  Orienteringslys opsættes i kælderen på byggepladsen ved "Rigshospitalet Nordfløjen". Arbejdet udføres af el-tekniker Peter Jansen Ravnsbæk.

Rigtigt mange entreprenører og håndværkere m.fl. kommer i berøring med de midlertidige lysinstallationer, og de må typisk flyttes flere gange i løbet af en byggeperiode. Det kræver derfor god planlægning at holde en byggeplads med lys.

>> Montage af midlertidigt lys kan sammenlignes med et spil skak.


Stuetemperatur på byggepladsen hele året

December 2016  Peter Jansen Ravnsbæk, der er el-tekniker hos Ajos, udfører servicetjek på en kalorifere.

Opvarmning af byggepladser er med tiden blevet et vigtigt område for Ajos, idet der året rundt bygges på de fleste byggepladser i Danmark. Og mange arbejdsprocesser, og arbejdsmiljøet, kræver opvarmede arbejdsområder.

>> Kaloriferer er en af opvarmningskilderne på de danske byggepladser.


Ajos rykker ind i filmindustrien

November 2016  Thomas Greve, der er scenograf, har stået for opbygningen af en byggeplads som kulisse I en ny dansk serie, hvor en del af materiellet er leveret af Ajos. Salgskonsulent Clauz Hewalo har været Ajos’ kontaktperson.

Ajos har leveret udstyr til optagelserne af en ny dansk tv-serie, Gidseltagningen. Udstyret skal virkeliggøre den byggeplads, der har en central rolle i serien.>> Ajos leverer materiel til ny dansk tv-serie - Gidselstagningen.


Ajos skaber selv sin arbejdskraft

November 2016  Tømrerlærling Patrick Møller Nielsen monterer facaden på Kærshovedgaard Udrejsecenter ved Ikast.

Pavillonbyggeri bliver stadig mere avanceret og kræver i samme takt større kompetencer. Ajos øger bl.a. derfor sin indsats i forhold til at uddanne faglært arbejdskraft, fx tømrer.

>> Præfabrikeret byggeri er fagligt udfordrende og kompliceret..


Montage og service af varmepumper

November 2016  Ajos' vvs-montør, Dennis Kloe Sass, er netop blevet certificeret til at montere og servicere varmepumper.

Ajos har fået endnu en montør certificeret til at kunne montere og servicerer varmepumper, da varmepumper er blevet en vigtig del af opvarmningen i moduler og pavilloner.

>> Hurtig montage og service på begge sider af Storebælt.


OUH-besøgscenter bygges af Ajos' pavilloner

Oktober 2016  Det 1.250 kvadratmeter store besøgscentret ved OUH er ved at blive opført i pavilloner.

Følg byggeriet af Odense Universitetshospital fra et besøgscenter, som Ajos opfører i pavilloner tæt ved byggepladsen.

>> Ajos opfører et meget utraditionelt pavillonbyggeri på 1.250 kvadratmeter.


Fleksibel hejs med bestillingsfunktion

Oktober 2016  Hejsen er placeret ved den tidligere elevatorkerne, og det har stillet særlige krav til montagen.

Med 15 etager kan det være en udfordring for en byggehejs. Ajos har leveret med bestillingsfunktion til NCC's renovering i Sorgenfri.

>> Hejs med smart bestillingsfunktion, som en almindelig elevator.


Ajos lyser op til fodboldkampe

Oktober 2016  Morten Jurlander og Jan Erik Hansen, der arbejder som el-teknikere hos Ajos gør stadionlyset klar til pokalkampen mellem Fremad Amager og FC Midtjylland.

Ajos sætter lys til tv-optagelser af fodboldkampe og andre arrangementer, der kræver professionelt lys.>> Stadionlys til fodboldkampe og andre arrangementer.


Genhuset i pavilloner på egen gårdsplads

September 2016  På Fyn har Ajos opstillet tre pavilloner til at genhuse en familie, da deres eget hus er erklæret ubeboeligt.

Drømmehuset viste sig at være en ruin. Huset er ubeboeligt, og nu har Ajos genhuset familien med to børn og hund i tre pavilloner på gårdspladsen.

>> Ajos genhuser familie på fire i tre genhusningspavilloner.


Ajos og Lindpro deles om elektrikerlærlinge

September 2016  Mathias Rasmussen, der er lærling hos både Lindpro og Ajos, arbejder primært på byggepladsen Rigshospitalet Nordfløjen.

De to søsterselskaber Ajos a/s og Lindpro a/s har indgået en aftale om udveksling af elektrikerlærlinge. Derfor 'låner' Ajos lærlinge af søsterfirmaet Lindpro i en del af praktiktiden.

>> Ajos a/s og Lindpro a/s deles om elektrikerlærlinge.


Bygger elevator inde i 63 meter høj skorsten

August 2016  Der er snævre arbejdsforhold  i skorstenen ved Amager Ressourcecenter, hvor Ajos monterer en inspektionselevator.

Ajos er ved at bygge elevator i den store skorsten på Amager Ressourcecenter. Det er en ganske speciel opgave under meget trange pladsforhold.

>> Inspektionselevator monteres i skorsten i Amager Ressourcecenter.


Fokus på indeklima i dansk pavillonbyggeri

August 2016

I Paarup ved Odense har Ajos opført en energivenlig børnehave med plads til 60 børn.

Gulvvarme, intelligent klimastyring og lav rumklang giver Ajos' pavilloner et optimalt indeklima til fx børneinstitutioner, kontorer og midlertidige boliger.

>> Børnehave til Odense Kommune med gulvvarme.


Specialist i styring af byggepladser

August 2016

Ajos er bl.a. portvagt på byggepladsen og kontrollerer at alle transporter kommer til tiden i forhold til dres booking i smartBYG.

Som byggepladsentreprenør klarer Ajos alt det, som ingen andre tager sig af. Logistik og sikkerhed er i fokus, og byggepladsen behøver ikke være meget stor.

>> Erfaren og professionel byggepladsentreprenør.


Byggehejs med elevatorstyring

Juli 2016

Teknisk chef Jørgen Saabye og sektionskoordinator Thomas L. Madsen, Ajos understreger den store driftssikkerhed på Alimak byggehejs til mandskabs- og materialehejs.

Ajos har fået den første 2,0 tons Alimak byggehejs med tre døre og en styring med frekvensomformer og etagevalg.

>> Hejs der er professionelle og smarte.


Ajos forenkler brugen af byggekraner

Juli 2016

Ajos er specialister i at finde den kran, der giver mest værdi for pengene i forhold til et givent projekt.

Opstilling og drift af byggekraner er uhyre komplekst – især når der er mangel på plads. Ajos har stor erfaring med beregning og simulering, så opgaven forenkles.

>> Kraner er komplekse at opstille og drifte.


Ajos går online med byggestrøm

Juni 2016

Arbejdssedler og krøllede lister over materialer er fortid, når Ajos’ medarbejdere etablerer byggestrøm.

Arbejdssedler og krøllede lister over materialer er fortid, når Ajos’ medarbejdere etablerer byggestrøm. Alle opgaver disponeres og dokumenteres elektronisk.

>> Byggestrøm hos Ajos går online.


Kærshovedgård ved Ikast

Juni 2016

Bygherren har selv valgt facadebeklædning, så pavillonerne matcher de oprindelige bygninger på stedet.

Når det nye udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast opføres i sensommeren 2016, er det Ajos der skal bygge de midlertidige boliger til 300 personer. Det er Ajos’ nye pavillonkoncept, der ligger bag de tre bygninger, som bygges i to etager, der kommer til at udgøre det midlertidige byggeri.

>> Pavillonbyggeriet i Ikast.


Ole Wamsler sætter strøm til Ajos

Juni 2016

Ny administrerende direktør i Ajos, Ole Wamsler, har stor fokus på at digitalisere virksomheden.

Ole Wamsler, der er nytiltrådt direktør i Ajos, har stort fokus på, at digitalisering skal bringe Ajos endnu tættere på kunderne, såvel som det skal øge ledelseskraften og sikre forbedret effektivitet. Ole har tidligere arbejdet med at gøre beslutninger langt mere faktabaserede frem for fornemmelser.

>> Ole Wamslers tanker om digitalisering af Ajos.


Ajos får ny administrerende direktør

Maj 2016

Ole Wamsler tiltræder den 1. maj som ny adm. direktør i Ajos, der er en af landets førende virksomhed inden for byggepladsindretning og udlejning af materiel til byggepladser.

>> Pressemeddelelse om ny adm. dir. i Ajos.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies