Ny type arbejdsplatform til demo hos Ajos

Alimak stiller nyudviklet arbejdsplatform til rådighed, så Ajos’ kunder kan se den an, før de køber.

Alimak har udviklet en arbejdsplatform, som er unik på markedet. MC 650 er toppen af poppen på markedet, og den fungerer endda på samme master som Alimaks hejs. Dermed anvendes også i vidt omfang samme reservedele.

Den nye arbejdsplatform MC 650 er her opstillet på Bauma, verdens største messe for byggemateriel, i München.

- Arbejdsplatformen så vi første gang på Bauma i München, og vi indgik en aftale med Alimak om at få én til Danmark for primært at demonstrere den for vores kunder - og der er allerede aftalt flere fremvisninger med interesserede virksomheder fra vores netværk. Platformen har især vakt opsigt hos flere stilladsudlejer, da hejs, arbejdsplatforme og stillads supplerer hinanden godt i højden. Vi har pt. ingen planer om selv at udleje, siger afdelingsleder for kraner og hejs, Jørn Rauff Larsen, Ajos.

- Alimak har produceret mindre platforme i mange år, så de er meget fortrolige med teknologien. MC 650 kører hurtigere op og ned end andre platforme i den størrelse, og så er der mere plads til enten at arbejde eller til opbevaring af materialer og værktøj i kraft af. Det hjælper godt på pladsen, at der er mulighed for at bygge platformen ind bag masten, siger han.

- En anden mulighed er forskudte dæk på platformen, når der skal mures, så det er muligt at få en god arbejdsstilling for alle, siger Jørn Rauff Larsen.

MC 650 er bygget meget kompakt og samtidig med store hjul, så den er særdeles terrængående. Samtidig monteres platformssektionerne uden brug at bolte, men udelukkende med dorne/splitter. Det betyder samlet set, at den er let og hurtig at montere og flytte rundt - og dermed særdeles fleksibel.

Hejsmontør Michael Johansen ”Sømanden” klargør og tester den nye arbejdsplatform inden kunderne kommer til fremvisning hos Ajos.

Arbejdsplatformen fås i op til 19,4 meter i bredden med en enkelt mast, mens den med to master kan blive op til 41,8 meter i bredden. Platformen kan fritstående nå op i 21 meters højde og ved montage med stage, er der i princippet ingen maxhøjde.  Andre fordele er den flytbare kontrolenhed og den lette tilgang til nødsænkning, hvis dette skulle blive nødvendigt. 

Arbejdsplatforme anvendes i stigende grad til facadearbejde, vinduesmontering og selv til murerarbejde. Ofte anvendes platforme som alternativ til stillads. En arbejdsplatform kan benyttes til at løfte materialerne op til arbejdshøjde, så tunge løft undgås, og platformen kan bringes til en højde, så mandskabet opnår optimal arbejdshøjde. 

Det er vigtigt for arbejdet med arbejdsplatforme, at de er lette at flytte, så medarbejderne opnår stor fleksibilitet. Og det er lige præcis tilfældet med MC 650’eren, såvel som den er velegnet til arbejde omkring hjørner, i vinkler mv.

Med Alimak MC 650 opnås både det optimale arbejdsmiljø og en fleksibilitet, der gavner effektiviteten og dermed produktiviteten i sidste ende.

Afdelingschef for hejs og kraner Jørn Rauff Larsen demonstrerer den nye arbejdsplatform for Morten Ingemann Nielsen fra lejmin.dk.

At arbejde fra en MC 650 platform betyder, at det er slut med at gå på stilladstrapper og skulle finde løsninger på at få værktøj og materialer frem til arbejdspladsen. Arbejdsplatformen løfter det op til den ønskede højde.   

MC 650 er topmodellen af fire forskellige typer arbejdsplatforme fra Alimak. Den løfter 3.630 kg på én mast og 7.240 kg i en to-mastet version.


Afdelingschef for hejs Jørn Rauff Larsen tager gerne imod henvendelser vedrørende en personlig demonstration af den nye arbejdsplatform. Jørn kan kontaktes på 2522 5424 eller jfl01@ajos.dk.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies