Midlertidig pavillonby på Rigshospitalet nedtaget med udrykningsfart

Ajos fjernede 34 moduler fra Riget på kun 11 timer. Dermed blev kæmpe pavillonby ryddet på rekordtid, og pladsen er klar til nye formål.

Der var næsten udrykningstempo på de fem lastbiler, der kørte pavilloner væk fra Rigshospitalet for Ajos a/s forleden.

Alle tilslutninger og installationer var fjernet og alt gjort klar. Der ankom en stor mobilkran og fem lastbiler var klar til at køre pavillonerne væk. Første dag arbejdede mandskabet fra 8.30 til kl. 14.00, og 19 moduler var kørt væk. Næste dag mødte holdet tidligt, og kl. 12.10 var der kørt yderligere 15 moduler væk.

Alle planlagte moduler fra første nedtagning af pavillonbyen på ”Rigshospitalet – Nordfløjen” er kørt væk.

- Det er næsten halvdelen af vores pavillonby på Rigshospitalet, hvor ’Rigshospitalet - Nordfløjen’ er blevet bygget, og hvor vi blandt andet har leveret kontorpladser og velfærdsfaciliteter til 260 personer samt en kantine til 130 personer, fortæller logistikkoordinator Anders Andru, Ajos a/s.

- Det går altid hurtigt, når vi forlader en plads, men her var udfordringen, at en jordentreprenør skulle i gang med at grave på en del af det areal, som vi beslaglagde.

Pavillonerne har stået i fire år på Rigshospitalet, så de blev kørt til en plads, hvor de kan blive malet og få øvrig opfriskning, før de bliver genanvendt.

- Alle vores pavilloner er forsynet med gulvvarme, og både det og øvrige installationer samt et stort antal varmepumper var koblet fra, så modulerne var klar til at flytte, og så forudsætter det, at vi har et godt team til rådighed. Tempoet indebar, at vi kørte ud af pladsen med et modul hvert 20. minut, fortæller Anders Andru.

Logistikkoordinator Anders Andru står foran den tilbageværende midlertidige kontorbygning, der huser bl.a. byggeledelsen og Ajos’ funktionærer på pladsen.

Afdelingschef Henrik Clausen fortæller, at forberedelserne til at fjerne en pavillonby begynder allerede ved opstillingen.

-  Vi indleder med at lave en forundersøgelse, hvor vi blandt andet undersøger jordens bæreevne, og hvor langt der er til diverse tilslutninger. Den indeholder også en tidsplan, hvor alt koordineres, fortæller afdelingschef Henrik Clausen.

På Rigshospitalet var pavillonerne en del af en større byggepladsentreprise, hvor Ajos opbyggede og driftede byggepladsen.

Logistikkoordinator Anders Andru står foran den tilbageværende midlertidige kontorbygning, der huser bl.a. byggeledelsen og Ajos’ funktionærer på pladsen.

Foruden opsætning af skurby og kantine har Ajos også fx også anlagt fælles adgangsveje, fodgængerovergange, fælles køreveje inden for byggepladsen og flugtveje samt leveret en masse forskelligt materiel, blandt meget andet 9 byggehejs, 250 strømtavler, 160 kaloriferer til opvarmning, alle former for byggepladsbelysning, halvanden kilometer byggepladshegn og portvagt med videoovervågning. Blot for at nævne nogle af de mange elementer i vores byggepladsentreprise.

Byggepladsen ved Rigshospitalet var meget snæver, og trafikforholdene omkring byggepladsen var vanskelige, så der var store krav til logistikken herunder til placering og fjernelse af pavilloner. 

Der står stadig 22 pavilloner og 10 velfærdsmoduler på byggepladsen, så de resterende håndværkere kan betjenes.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies