Lærlinge hos Ajos kommer i mentorforløb

El-arbejdet hos Ajos er ikke bredt nok til at dække et helt lærlingeforløb. Derfor har Ajos på godt halvandet år delt 12 lærlinge med Lindpro for at bidrage til uddannelsen i faget.

Ajos a/s ser det som en vigtig opgave at bidrage til at uddanne eksempelvis elektrikere, men virksomhedens el-arbejde er ikke tilstrækkeligt bredt til at gennemføre et helt lærlingeforløb. Derfor samarbejder Ajos med sit søsterselskab i MTH GROUP, Lindpro, om at tilbyde deres lærlinge at være i lære hos Ajos i en periode.

- Vi har nu gennemført 12 praktikforløb på mellem 4 og 8 uger. Dermed får lærlingene mulighed for at prøve at arbejde med byggestrøm, og de får et kendskab til Ajos, så de forhåbentligt får lyst til at arbejde for os senere i deres karriere, siger HR-chef Anne-Marie Benner.

Bjørn Hougaard synes, det var spændende at arbejde med byggestrøm. Mentorordningen hos Ajos fungerede fint.

- Vi arbejder ret struktureret med lærlinge. De får et velkomstbrev med alle praktiske oplysninger, og de får tilknyttet en mentor, som bl.a. introducerer dem til sikkerhed, opgaver og kolleger. Ved afslutningen evalueres forløbet både over for Ajos, deres mentor og over for Lindpro, og vi gør meget for at justere og tilpasse forløbene, så lærlingene bliver glade for at være her og lærer mest muligt. Vores el-arbejde er ofte fysisk hårdt og i den tidlige fase på en byggeplads, men til gengæld er det rimeligt selvstændigt, hvor folkene selv skal finde ud af, hvordan de løser opgaverne, og det kan mange heldigvis godt lide, siger Anne-Marie Benner.

Det har ikke været vanskeligt at finde mentorer blandt lærlingenes kolleger. Én af dem, der har fungeret som mentor ved et par af de seneste forløb, er elektriker Morten Jurlander.

- Jeg sagde ja, fordi jeg gerne vil tage et medansvar i firmaet, og fordi det var en ny udfordring for mig. De to, jeg har haft, var to rigtigt flinke fyre, som var positive og som gerne ville el-arbejdet, siger Morten Jurlander.

- Meningen med mentorordningen er, at der er én i marken, som lærlingene kan gå til lidt uformelt hvis der er noget, der ikke fungerer for dem. Jeg arbejder ikke hele tiden sammen med mentoreleverne, men jeg mødes stort set med dem hver morgen. I Ajos er vi generelt glade for at have lærlinge med ud på opgaverne, fordi det er en fordel at have en hjælpende hånd med de opgaver, vi har.

El-tekniker Morten Jurlander kan godt lide af være mentor for lærlinge.

- Det kan også give fordele på længere sigt. Det styrker sammenholdet i koncernen, og Lindpro og Ajos kommer jævnligt på de samme byggepladser, og så går samarbejdet lettere, når vi kender hinanden, siger Morten Jurlander.

En af de seneste lærlinge, der har haft en del af sin læretid hos Ajos, er Bjørn Hougard, der var 1. års lærling under opholdet.

- Det var et tilbud jeg fik, og jeg sagde ja, fordi jeg synes, at byggestrøm lød interessant, og fordi jeg fik muligheden for at lære et andet firma at kende foruden Lindbro, siger Bjørn Hougaard.

- Det levede fint op til forventningerne. Jeg fik et godt indtryk af byggestrøm, og det giver god mening, at det kun er en del af et lærlingeforløb, da området er relativt snævert.

- Mentorordningen fungerer rigtig fint. Jeg kunne komme til Morten Jurlander, hvis der var noget, og jeg blev udstyret med en firmatelefon, så jeg altid kunne ringe til ham. Jeg synes, at det var fedt at få et indtryk af et andet firma, og på den måde er jeg bedre forberedt til jobbet efter læretiden, siger Bjørn Hougaard.

Foruden elektrikerlærlinge deltager Ajos også i uddannelsen af andre faggrupper, typisk som en del af lærlingeforløb, og har blandt andet haft tømrerlærlinge på pavillonbyggerier.

Bjørn Hougaard er i øjeblikket på skole på EUC Sjælland.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies