Kranmontør fra Grønland på vidensbesøg hos Ajos

Kranmontør Per Jensen fra Permagreen i Grønland har i en uge fulgt kranmontør hos Ajos for at opkvalificere sig.

En kranmontør på Grønland er ret isoleret. Per Jensen arbejder med de 20-25 kraner, som Permagreen bruger til firmaets egne projekter eller lejer ud til firmaer med opgaver i Grønland, men han savner sparringspartnere.

- Derfor har jeg kontaktet Ajos og kranmontør Kenneth Lynge Nielsen. Det har resulteret i, at jeg har besøgt ham fem-seks gange, og senest har jeg fulgt ham på hans opgaver i sidste uge, fortæller Per Jensen.

Den nye semimobilkran ’Hup 40-30’ fra Potain er total digitaliseret, og el-skabet indeholder foruden relæer og anden elektronik også en pc.

- Aktuelt handler det om, at el-delen ændrer sig ret meget, så jeg har brug for ny viden om styring, fejlfinding og el-diagrammer. Vi har været ude på en kran for at fejlfinde, og det lykkedes i kraft af hjælp fra England.

- Vi får nogle nyere krantyper i Grønland, og især dem har jeg brug for viden om. Det er noget specielt at arbejde med kraner i Grønland. Der går meget tid med rejser og med at vente på godt vejr, og arbejdet kræver stor tålmodighed. I ét tilfælde måtte jeg vente tre uger på grund af vind og vejr, fortæller Per Jensen.

Sektionsleder Christian Trokner, Ajos er glad for samarbejdet, som gør det lettere at betjene kunder i det nordatlantiske.

- Vi gør dette for at styrke samarbejdet med Permagreen og Per Jensen. Vi har agenturet for Potain også i Grønland, og de grønlandske kunder betjener vi blandt andet i kraft af Per Jensen, som nok arbejder for Permagreen, men hjælper alle kunder med Potain-kraner, så det er en fælles interesse, at han er bedst mulig opdateret, siger Christian Trokner.

Servicemontør Kenneth Lynge Nielsen fra Ajos a/s og kranmontør Per Jensen fra Permagreen i Grønland gennemgår el-skabet på den nye semimobilkran ’Hup 40-30’.

- Han er ansat i et firma, som vi har solgt mange kraner til og samarbejdet med i mange år. Permagreen har flere kraner af den type, som de to montører er på vej ud til lige nu. Per Jensen har meget erfaring, men han mangler nogle at sparre med i det daglige, siger Christian Trokner.

- De to kranmontører har udviklet et venskab, og samtidig er Kenneth Lynge Nielsen en erfaren og meget dygtig montør, som er god at tage ved lære af. Kenneth har også selv været i Grønland, så han kender til forholdene, siger Christian Trokner. 

Permagreen er Grønlands største byggefirma. Det har afdelinger i fem forskellige byer med hovedsæde i Nuuk. Kendetegnede for Grønland er, at der ikke er vejforbindelse mellem byerne, så al trafik foregår med skib eller ad luftvejene. Derfor flyttes kraner kun nødtvunget mellem byerne.

Per Jensen har planer om at komme til Danmark yderligere nogle gange i år for at følge Kenneth Lynge Nielsen i hans daglige arbejde.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies