Ingen sorte skyer truer fortsat fremgang i Ajos

Ajos har gennem en vellykket turnaround udnyttet markedets muligheder og haft et fantastisk 2017, og adm. direktør Ole Wamsler ser ingen sorte skyer for 2018.

Administrerende direktør Ole Wamsler lægger ikke skjul på, at der er sket mange forandringer i Ajos som grundlag for den store succes, firmaet har haft igennem de seneste to år. De mange forandringer er lykkes samtidig med, at virksomheden har tjent penge, og en ny undersøgelse af medarbejdernes tilfredshed giver topkarakter.

- Det giver brændstof til fortsat udvikling, at medarbejdertilfredsheden har taget et kvantespring fremad. Det er ikke alene ledergruppen og mellemlederne, der er tilfredse, men i hele organisationen spores der er en markant fremgang i medarbejdertilfredsheden. Det sker ellers ofte i den slags turnaround-forløb, at der indføres så mange nyskabelser, og vaner udfordres så meget, at det går ud over medarbejder- og kundetilfredsheden, siger Ole Wamsler.

- Det er klart, at markedet er med os i byggebranchen, men rent faktisk har vi i dag tæt ved halvdelen af vores aktiviteter placeret uden for bygge- og anlægsbranchen. Og det bl.a. fordi vi kan levere totalløsninger. Det er hele vores filosofi, at vi ikke alene leverer et produkt, men at vi leverer løsninger og i sidste ende øger vores kunders effektivitet - og det er noget, kunderne tager til sig.

- Det er gået godt i 2017, og det forpligter jo til, at det skal gå endnu bedre i 2018. Vi kan selvfølgelig måle på kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed, men den ultimative målestok er vores økonomiske resultater, hvor vi kan aflæse om vores mange tiltag har den forventede effekt.

- Og det er i medgangstider, vi skal ruste os til fremtidens modgang, for den kommer jo før eller senere. Vi ruster os ved at opbygge samlede løsninger, og i nogen grad undgå den priskonkurrence, som skærpes i markedet, selv om det går godt. Vi kan se på nogle af konkurrenterne, at de reorganiserer og skærper priskonkurrencen. Jeg vil hellere forberede Ajos på at forbedre vore løsninger, kompetencer og ikke mindst vores effektivitet – kort sagt styrke konkurrenceevnen, siger Ole Wamsler

- Det øver vi os løbende på. Derfor investerer vi massivt i træningslejre i stedet for kurser. På kurser taler man ofte om, hvordan det burde være, mens vi på træningslejre også øver os på at gøre det bedre. Helt konkret med de ledelsesværktøjer vi har opbygget. I det hele taget er mit bud på succes i forandringsledelse, at vi er meget konkrete og præcise. Både omkring planer, opfølgning og kommunikation, men også i forhold til at give medarbejderne nogle helt konkrete værktøjer til at understøtte eksekveringskraften, frem for at løfte det hele op på et meget teoretisk og ofte alt for abstrakt niveau.

Der er dog skyer på himmelen i 2018

Ole Wamsler ser ikke en fremtid uden udfordringer. Umiddelbart skal der noget storpolitisk til at ryste forventningerne til 2018, men entreprenørbranchen er udfordret af udenlandske entreprenører.

- Vi ser i stigende grad udenlandske firmaer vinde store opgaver inden for bygge og anlæg, og de tager nogle gange deres sædvanlige underleverandører med fra deres hjemlande. Det er den fremtid, vi ruster os til. Der skal vi være spidse og konkurrencedygtige både på pris, kompetencer og på løsninger, siger Ole Wamsler.

Ajos arbejder med udlejning af kraner og hejs primært til bygge- og anlægssektoren, udlejning af skure og pavilloner samt midlertidige el-installationer både til industrikunder og til bygge- og anlægssektoren samt med drift af byggepladser.

Alle områder har været præget at fremgang og specielt for skure og pavilloner, for midlertidige el-installationer, samt ikke mindst for byggepladsentrepriser har markedet taget rigtig godt imod de sammensatte og komplekse løsninger fra Ajos.

- Grundlæggende er det ikke særligt kompliceret, hvad vi har gjort, men vi giver medarbejderne nogle praktiske redskaber og lærer dem at benytte dem, og så har vi alle sammen en høj grad af disciplin, så vi holder målet for øje, siger Ole Wamsler, som kalder sig selv lidt afhængig af forandringsprocesser.

Den største udfordring i 2018 er nok os selv

- Jeg er nok lidt som en narkoman, hvad angår forandringsledelse - jeg bliver i den grad tændt af behovet for forandringer. I begyndelsen griner medarbejderne lidt af mig, når jeg taler om, at vi skal være ’best in class’ og et ’high performance team’, og ryster lidt på hovedet over den værktøjskasse, jeg åbner op for; men når resultaterne kommer, så er det ikke kun mig, der bliver høj af det - og så bliver det slagkraftigt, siger Ole Wamsler om baggrunden for den store optimisme ved årsskiftet.

En yderligere vigtig faktor for fortsat succes i en forandringsproces uden en brændende platform, er at undgå selvtilfredshed, slaphed og selvfedme - undgå ”det er godt nok”-mentalitet. Det er i min optik nok den største trussel for videre udvikling generelt. Det er vigtigt at udskifte den brændende platform med noget nyt og ligeså effektivt. Det er i min optik ”rettidigt omhu” - at sikre vores vinderkultur netop i tider, hvor det går godt - og det er ekstremt vigtigt, når det går rigtigt godt.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies