Fordele ved at skille kantine og velfærd

Ajos har udviklet et 20-mands velfærdsmodul og indretter fælles kantineforhold for hele byggepladsen adskilt fra velfærdsfaciliteterne.

Det har vist sig at give store fordele på mange byggepladser at adskille de såkaldte velfærdsfaciliteter fra kantine. Traditionelt spiser folkene på en byggeplads firma for firma i deres egen skurvogn, som indeholder skabe, toiletter, bad og kantineplads til 10 mand.

Ajos har i stedet udviklet en skurvogn til 20 mand. Den indeholder 20 skabe, fire håndvaske, to bad og to toiletter. Til gengæld må kantine indrettes særskilt enten i eksisterende bygninger eller i særlige skurvogne kun med spiseplads.

20 mands skurvognene er blevet meget populære hos Ajos blandt fordi de øger samhørigheden og dermed arbejdsmiljøet på byggepladserne.

- Det har været en stor succes for os at udleje den slags skurvogne. Det er et modul, som vi selv har udviklet, og som i stadig større grad efterspørges af byggepladserne. Mange ønsker, at mandskabet på byggepladsen kan spise sammen, fordi det er inkluderende for alle og giver et bedre arbejdsmiljø, fortæller sektionsleder for skure og moduler, Johnny Bak Pedersen, Ajos.

- At medarbejdere på byggepladsen fra forskellige firmaer spiser sammen giver en række fordele socialt og dermed for arbejdsmiljøet, men også fagligt, fordi medarbejdergrupperne automatisk kommer til at tale om faglige og praktiske forhold på byggepladsen, så de sammen lettere kan løse eventuelle problemer.

- Folk fra forskellige faggrupper kan gå på en byggeplads uden at tale sammen, men hvis en tømrer og en elektriker finder ud af, at de har samme fritidsinteresse eller børn på samme alder, så bliver det også mere naturligt at tale sammen om praktiske forhold eller måske låne noget af hinanden, så det daglige arbejde glider lettere, siger Johnny Bak Pedersen.

Der er plads til 20 skabe, fire håndvaske, to toiletter og to bad i de 20 mands skurvogne fra Ajos. Folkene samles så i en fælles kantine.

- Vi har også oplevet, at 20-mands modulerne giver større fleksibilitet. Når man i forvejen spiser i fælles kantine, kan man sagtens bruge velfærdsfaciliteter sammen med andre fra et andet firma. Samlet giver det typisk færre skurvogne, også fordi en samlet kantine behøver færre pladser end skurvognene. Alle spiser jo alligevel ikke samtidig, siger Johnny Bak Pedersen.

På det nye byggeri ved Hvidovre Hospital benyttes den nye løsning. Der indrettes fælles kantine i eksisterende bygninger til de over 500 mand, der vil være beskæftiget, når byggeriet er på dit højeste.

- Her har vi sat de første 20-mands moduler op, og flere følger efter. På Hvidovre Hospital er det med til at løse et pladsproblem, siger byggeleder Sune Waage Hansen, Ajos.

Der er plads til 20 skabe, fire håndvaske, to toiletter og to bad i 20mands skurvogne fra Ajos - og de kan stables i tre etager.

- Modulerne stilles op ret tæt ved byggepladsen, men der er ikke ret meget plads, så det er vigtigt, at vi kan udnytte faciliteterne så effektivt som mulig, og denne løsning ser ud til at blive taget rigtigt godt imod, siger Sune Waage Hansen.

Ajos tager sig af enkeltelementer eller udfører totalindretning af byggepladser med logistik, afspærring, adgangskontrol, velfærdsfaciliteter, elinstallationer mv.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies