Første hydrauliske Potain bomkran i Danmark leveret

EUC Nordvestsjælland har lejet en Potain bomkran hos Ajos A/S for en periode på 10 år.

Samarbejdet mellem Ajos A/S og den franske kranproducent Potain går mange år tilbage, og som dansk forhandler har Ajos solgt og udlejet en bred vifte af kraner fra Potain til danske kunder. Alligevel har en af de nyeste leveringer hjemme i kategorien sjældenheder.

Der er tale en hydraulisk Potain bomkran model MRH 125, der har skinnekørende undervogn. Den har en bomlængde på 30 meter, en mastehøjde på 20 meter, og så kan den løfte op til otte tons.

EUC Nordvestsjælland har bl.a. en Potain bomkran model MRH 125 og en Potain Igo 50 fra Ajos A/S

- Det særlige ved kranen er det hydrauliske løft af bommen. Det er ikke første gang, vi bringer en bomkran ind på det danske marked, men denne nye hydrauliske bomkran har ikke tidligere været i Danmark, siger Jørgen Saaby, teknisk chef i Kraner og Hejs i Ajos.

Kunden til kranen er EUC Nordvestsjælland, som vil anvende kranen i undervisningen af kranførere.

- De har lejet kranen for en periode på 10 år. I aftalen er der aftale en købsoption, som EUC kan aktivere undervejs, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for Kraner og Hejs i Ajos.

Forud for aftalen er gået en fælles inspektion mellem Jørn Rauff Larsen og faglærer Roland B. Olsen fra EUC på entreprenørmessen Bauma i München i foråret. Her var kranen udstillet og Potains specialister til rådighed direkte, og EUC kunne således få afklaring på sine spørgsmål. I den efterfølgende budrunde leverede Ajos i EUC Nordvestsjællands øjne det bedste tilbud, og en aftale faldt på plads.

Som de første i Danmark har EUC Nordvestsjælland anskaffet sig en Potain bomkran model MRH 125 fra Ajos A/S. Her er servicemontør Kenneth Lynge Nielsen i gang med monteringen.

- Den ankom fuldstændig adskilt fra den franske producent, så vi har været grundige med at samle den. Vi er mest vant til at montere udlæggerkraner. Det er ikke den første bomkran, vi monterer, men da det er den første hydrauliske bomkran i Danmark nogensinde, har vi været ekstra grundige med monteringen, siger Jørgen Saaby.

Bomkraner er der ikke stor tradition for i Danmark, påpeger Jørgen Saaby, som dog sagtens kan se den anvendt til formål herhjemme. Især som udlejningsobjekt.

At EUC Nordvestsjælland er den første kunde i Danmark til MRH 125, glæder Jørn Rauff Larsen.

Kranmontørerne Kasper Flyger Hansen (tv.) og Thomas Aagaard Larsen i gang med at forberede dele af kranen til montage.

- Vi er altid glade for at kunne levere til uddannelsesinstitutioner i Danmark. Potain er en markedsledende leverandør, som vi har samarbejdet med i mange år, og hvis kraner har løst mange opgaver for danske kunder. Jeg er overbevist om, at EUC Nordvestsjælland for stor glæde af deres nye redskab til undervisningen, siger han.

EUC Nordvestsjælland er den største uddannelsesinstitution i Nordvestsjælland. Hvert år uddanner de folk i alle aldre inden for mere end 30 forskellige uddannelser og kursustilbud. De har et tæt samarbejde med erhvervslivet for at sikre deres elever og kursister de bedste muligheder for at få lærepladser, praktikophold og arbejde. Se EUC Nordvestsjællands kurser inden for Bygge & Anlæg.

Montageleder og teknisk konsulent Carsten Vad giver en hånd med og får erfaring med den nye bomkran.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies