Fleksible ungdomsboliger i høj kvalitet fra Ajos

Unge skal bo ordentligt i boliger, der oser af kvalitet inden for håndværk, indretning og æstetik samt har et lavt energiforbrug. Det gælder i Ajos’ nye ungdomsboligkoncept.

Der mangler mange ungdomsboliger, men det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med kvaliteten. Ajos a/s har udviklet et nyt koncept for ungdomsboliger ud fra samme høje kvalitetsniveau i pavilloner, som gælder ved genhusning, institutionsboliger og flygtningeboliger. Pavillonerne har stor fleksibilitet og kan stå fra en kortere periode og op til 25 år eller længere.

Ajos benytter de samme pavilloner og dermed den samme høje kvalitet som ved andre typer af midlertidige bygninger. Isolering, varmeforsyning og udseende er fuldt på højde med permanent byggeri, og pavillonerne kan beklædes efter ønske, så de passer optimalt med omgivelserne.

Seng og arbejdsplads er de vigtigste elementer i en ungdomsbolig. Pavillonerne er af samme høje kvalitet, som anvendes til permanent byggeri.

- Konceptet går ud på, at vi indretter enheder med fire pavilloner til ungdomsboliger. Typisk er boligerne lidt mindre end ved andet boligbyggeri, men til gengæld er der flere fællesfaciliteter. De fire pavilloner indeholder fire, seks eller ni værelser og stort køkken med fælles spiseplads. Vi har desuden en model, som er handicapvenlig, hvor køkkenbordet for eksempel kan sænkes, og hvor gangarealerne er bredere, så det er bekvemt for kørestolsbrugere at komme rundt i boligen. Yderligere har vi indrettet en model, som pladsmæssigt svarer til en større lejlighed, fortæller afdelingschef for skur, modul og pavillon Henrik Clausen, Ajos a/s.

Hvis der er ønske om det, kan der monteres både en 1. og en 2. sal med tilsvarende lejligheder. Modulerne kan desuden indrettes med fælleslokaler som fitnessrum, tv-stue, vaskeri og diverse fritidslokaler med indendørs eller udendørs trapper og/eller elevator. Ajos har nogle grundmodeller, men det er kendetegnende for pavillonbyggeri, at det er så fleksibelt, at det kan indrettes præcist, som bygherren ønsker det, og nemt integreres i det pågældende lokalområde – også i forhold til udendørsfaciliteter som for eksempel tagterrasser, cykelskure, grillområder og lign.

Ajos har udviklet et antal standardenheder til ungdomsboliger med store og lyse fællesrum som eksempelvis køkkener med spiseplads.

- Når vi har valgt at kaste os over ungdomsboliger, skyldes det den generelle mangel især i de større byer, og at vi har så stor erfaring med midlertidigt byggeri, at vi virkelig kan tilføre markedet nogle kvalitetsløsninger. Vi bygger på mange års erfaringer og kan tilbyde både kvalitet i alle led og byggeri til optimale priser, fordi pavilloner er så fleksible og vores erfaringer blandt andet omsættes til effektivitet, siger administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos a/s.

- Kunderne vil typisk være kommuner, boligselskaber eller pensionskasser. Udfordringen er at finde egnede byggegrunde i nærheden af uddannelsesstederne, men her kan kommuner, pensionskasser eller bygherre med projekter i pipeline komme ind i billedet. De råder ofte over byggegrunde, der først skal bebygges om flere år. Her har Ajos en fordel ved at være en del af MTH GROUP, som også arbejder med projektbyggeri.

Ungdomsboliger med store og lyse fællesrum, fx køkkener med med adgang til mellemgange og værelser.

- Der kan også være andre placeringer eksempelvis ved uddannelsesinstitutioner eller kollegier, hvor de fleksible ungdomsboliger kan indrettes som fleretagers kollegium, fritliggende huse eller på en helt tredje måde. Både indretning og facader kan tilpasses omgivelserne, så kvaliteten kommer fuldt på højde med det eksisterende byggeri, fortæller Ole Wamsler.

Det forekommer jævnligt, at pavillonbyggeri, der opføres som midlertidigt, bliver permanent. Alt byggeri udføres, som om det er permanent, uanset om det er tænkt som midlertidigt eller permanent, og der er mulighed for at bygge pavillonerne om, så de senere kan anvendes til ældreboliger, flygtningeboliger, hoteller eller noget helt fjerde. 

Ajos påtager sig også driften af det pågældende byggeri, hvis der er behov for det.

Et eksempel på indretning af ungdomsboligerne i pavilloner fra Ajos.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies