Fleksibel hejs med bestillingsfunktion

Med 15 etager kan det være en udfordring for en byggehejs. Ajos har leveret med bestillingsfunktion til NCC’s renovering i Sorgenfri.

Når en byggehejs skal betjene 15 etager som ved energirenoveringen i Sorgenfri, kan det være en tålmodighedsopgave at få mandskab og materialer hentet op og ned med en traditionel byggehejs.

Almindeligvis kører en byggehejs nemlig efter bestillingerne, i den rækkefølge, der er trykket på knappen på de forskellige etager. Her er Ajos imidlertid sammen med Alimak kommet et skridt videre, så der er indført bestillingsfunktion i styringen. Dermed fungerer de nye byggehejs på samme måde som en almindelig personelevator.

Det gælder også for den nye Alimak 1932, som Ajos har leveret til NCC Danmarks energirenovering af tre boligblokke i Sorgentri.

- Med 15 etager kan den enkelte medarbejder risikere, at hejsen kører forbi flere gange uden at stoppe. Det undgår vi med bestillingsfunktionen, så hejsen stopper, når den kommer forbi en etage, hvor den er bestilt, siger produktionschef Charlie Trusbak, NCC, der udfører energirenoveringen i Sorgenfri. Den omfatter i alt 429 boliger fordelt i tre etageejendomme på hver 14 etager.

- Vi skulle simpelthen have noget, der spiller, og en af vores betingelser var, at vi kunne få leveret en ny hejs med en up-to-date styring. Det betyder også, at den kører ret hurtigt.

Hejsen er placeret ved den tidligere elevatorkerne, og det har stillet særlige krav til montagen.
Byggehejsen er placeret tæt på den gamle elevatorkerne, som skal fjernes. Derfor var der særlige krav til montagen for at skabe plads til arbejdet med elevatorkernen.

At hejsen har betegnelsen 1932 betyder, at den laster op til 1900 kg og er 3,20 meter bred, så den kan tage gipsplader med.

- Vi har fået en grundig introduktion til styringen og en oversigt over fejlkoder, så vi ret hurtigt kan lokalisere eventuelle fejl. Ofte er det banale fejl, som vi selv kan afhjælpe og de meget få nedbrud, der har været, har brugerne selv været skyld i. Hejsen har fungeret upåklageligt indtil nu, og vi skal have Ajos til at stille en ny byggehejs op i den næste bygning, siger Charlie Trusbak.

- Som noget helt særligt er byggehejsen monteret lidt på sned i forhold til bygningen. Det handler om nogle få grader, men det betyder, at vi har fået frigjort lidt plads i bunden, hvor hejsen er placeret lige ved siden af en elevatorkerne, som vi skal fjerne. Løsningen med at sætte hejsen lidt på skrå fandt vi på her på stedet

- Den fleksibilitet kan jeg rigtig godt lide, og det er blandt andet derfor, at vi ofte har Ajos med på NCC’s projekter, siger Charlie Trusbak.

Ajos' midlertidige hejs ved et renoveringsarbejde i Sorgenfri går op i 15 etager.
Den midlertidige byggehejs ved renoveringsarbejdes i Sorgenfri går op i 15 etager. Derfor er der brug for bestillingsfunktion.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies