Fleksibel hejsløsning til hospital

Hastelevering fra Ajos til et hospital i Storkøbenhavns nye COVID-19 akutmodtagelse.
På kort tid har Ajos leveret og monteret en fleksibel hejsløsning, som udelukkende skal anvendes til hospitalets modtagelse af coronasmittede.

Hospitalet har i de seneste dage haft travlt med at etablere en COVID-19 Akutmodtagelse, og de er nu klar til at modtage et større antal patienter smittede med coronavirus. 

De to hejsmontører Mikael Rude Vagner (t.v.) og Martin Simonsen monterer hejs på hospital i Storkøbenhavn.

Det er sket med assistance fra Ajos a/s, der på blot halvanden døgn fra henvendelsen fra hospitalet blev modtaget, har fragtet, leveret og monteret en hejs, som skal fungere som indgang for coronasmittede. Dermed kan de virussmittede forblive isolerede fra hospitalets øvrige patienter.

Ajos er i forvejen tilknyttet den igangværende udvidelse af hospitalet som ansvarlig for byggepladsentreprisen, og netop derfor blev de kontaktet af hospitalet for en løsning.

- Jeg blev ringet op mandag eftermiddag af vores driftschef for byggepladsindretning, som beskrev hospitalets udfordring med sikring af særskilte adgangsforhold for coronasmittede. En hejs er jo en ekstern elevator for personer og byggematerialer, og vi mente, at den i den givne situation ville løse udfordringen med at transportere patienter og sygehuspersonale, forklarer Thomas L. Madsen, sektionsleder for Hejs i Ajos a/s.

Efter en hejsmontør havde besigtiget forholdene, fik Thomas L. Madsen plukket den klargjorte model og rekvireret transport fra afdelingen i Vejle til Storkøbenhavn. Her ankom hejsen tirsdag formiddag, hvor to montører stod klar og påbegyndte monteringen. 

De to hejsmontører Mikael Rude Vagner og Martin Simonsen laver overgangen mellem hejs og stillads.

- Når sundhedsvæsnet henvender sig med et akut problem i en krisetid, gør man selvfølgelig alt, hvad man kan for at hjælpe. Vi er kun glade for at bidrage i denne ekstraordinære situation, og vi er stolte over, at der kun gik halvandet døgn fra henvendelsen kom, og til vi kunne overdrage en færdiginstalleret løsning i den anden ende af landet, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for Kran og Hejs i Ajos.

Hejsen kan løfte op til 1.900 kg og måler 1,40 x 3,20 meter. Den er monteret vinkelret på bygningen og har gennemgang i gavlene. Hejsen kan servicere i hospitalsbygningens fulde højde på 4,5 meter.

- Med hejsen følger en speciel serviceløsning i form af en døgnbemandet vagtordning. Vi har installeret en fysisk telefon i hejsen, hvorfra man i tekniske nødstilfælde kan tilkalde en hejsmontør fra Ajos, som er tilgængelig døgnet rundt. Telefonen kan også anvendes af det sundhedsfaglige personale til at kontakte hospitalets læger, såfremt der er behov for assistance, mens patienten befinder sig i hejsen, siger Thomas L. Madsen.

Montør Mikael Rude Vagner installerer nødtelefon i hejsen.

Hvis Ajos' montør bliver kaldt ud til hejsen, har vedkommende det påkrævede sikkerhedsudstyr i form af håndsprit, masker og handsker til rådighed, så de kan afhjælpe problemet uden at transportere smitten videre.

- Vi skal alle gøre en stor indsats for at begrænse smitten fra COVID-19. I denne situation har vi sikret hospitalets øvrige patienter mod at komme i kontakt med coronasmittede borgere med en specialløsning inden for et område, hvor vi har mangeårig ekspertise. Vi står også klar til at hjælpe andre hospitaler eller øvrige institutioner, som står i samme situation. Vi kan levere hejs i det omfang, som er nødvendigt, da vi er fleksible med forskellige størrelser, og vi står naturligvis klar med råd og vejledning til den konkrete situation, siger Jørn Rauff Larsen.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies