Byggepladsentreprenøren er viceværten på byggepladsen

Byggepladsentreprenøren løser de forefaldende opgaver. Ajos får mange uforudsete opgaver, som det er vigtigt at få løst for de mange håndværkere.

Alt det, som ingen andre løser, og som ingen har tænkt over på forhånd, løses af byggepladsentreprenøren. Når en byggevej skal udvides, når en asfaltbelægning skal repareres, eller vand skal fjernes efter et regnskyl, så er det byggepladsentreprenøren, der bliver kontaktet.

- Alle de uforudsete opgaver kommer til os. Alle ringer til os, hvis der opstår et problem, som går på tværs af entrepriserne eller ligger lidt udenfor hver enkelt entreprise, siger Sune Waage Hansen, som er byggeleder for Ajos på Nyt Hospital Hvidovre. Her har Ajos byggepladsentreprisen, som blandt andet omfatter interimslukning af byggeriet samt opvarmning under byggeprocessen.

Byggepladsleder Sune Waage Hansen og projektchef Kaare Bak. Interimslukningerne er her færdige i kælder- og stueniveau og i fuld gang med at blive lavet på 1. salen.

- Nogle gange gælder det om at trylle, fordi vi kommer ud for nogle mærkelige opgaver, som vi ikke har prøvet før. Det er med at vide, hvem man skal ringe til for at få forskellige opgaver løst. Heldigvis har vi selv mange typer medarbejdere på pladsen, så vi er allround.

- Det er ofte opgaver her og nu, hvor vi bliver tilkaldt. Det betyder også, at jeg har et spændende job. Det er aldrig til at forudse om morgenen, hvordan dagen forløber. Det gælder om at have et godt forhold til alle håndværkere på pladsen, for det vigtigste er at koordinere arbejdet, og det kræver samarbejde med alle. Det er bedre at have en tjeneste til gode end at skylde én, siger Sune Waage Hansen.

Ud over de pludseligt opståede opgaver er der en række opgaver, der er beskrevet i udbuddet som byggepladsentreprenør. Blandt andet står Ajos for interimslukning og opvarmning af byggeriet. Interimslukningen løses af en underleverandør med Altiflex, mens Ajos selv står for opvarmningen.

- Der er meget store omkostninger forbundet med opvarmning, og derfor er aflukningen vigtig, og Sune Waage Hansen er glad for at have styr på begge opgaver.

Opvarmningen kommer til at omfatte 40-50 såkaldte kaloriferer, når behovet et størst. Ud fra en grundig beregning af opvarmningsbehovet i vinterkulden vælger Ajos den nødvendige opvarmning. Der skal være de krævede 15 grader, og der tages hensyn til, hvor grundigt der er lukket.

Ajos benytter blandt andet nyere svensk producerede kaloriferer, som er meget billige i drift og leverer en effektiv varmefordeling. Det er opvarmningsenheder, som tilsluttes Hvidovre Hospitals fjernvarmeforsyning, og som hver er konstrueret med en blæser, som sikrer optimal varmefordeling.

De mange kaloriferer tilsluttes hospitalets varmeforsyning via to store varmevekslere. Det sikrer, at et eventuelt brud på anlægget i byggeriet ikke går ud over opvarmningen på hospitalet.

Opvarmning af byggepladsen er en del af byggepladsentreprisen, og i det hele taget er byggepladsentreprisen på mange måder præget af, at det nærliggende hospital skal fungere blandt andet med frie ambulanceveje og hensyn til patienter og besøgende.

Ajos tager erfaringen med sig. Ajos har også den omfattende byggepladsentreprise ved
byggeriet på Rigshospitalet, hvor der har været mange af de samme typer opgaver.

Desuden har Ajos selv udviklet det web-baserede logistikprogram smartBYG, der primært anvendes til logistikstyring. På de større og/eller komplekse byggepladser er der eksempelvis ofte lagt en grundig plan for levering af byggematerialer, og her booker de enkelte leverandører sig ind med aflæsning via Ajos’ online system.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies