Børneinstitutioner hitter som samlesæt

Standardmoduler til børneinstitutioner er blevet et hit. Ajos har indrettet fire standardmoduler, som forener en god pris med høj kvalitet.

Ved at indrette standardmoduler har Ajos a/s fundet løsningen på at give kunderne kvalitetsløsninger, samtidig med at prisen holdes på et niveau, hvor kunderne bliver glade.

- Vi har indrettet fire standardmoduler, fordi erfaringen siger os, at det er disse løsninger, langt de fleste vil have. Ved at udarbejde dem som standardmoduler kan vi allerede i produktionen gøre dem klar, og derved bliver det en løsning, hvor kunden får meget kvalitet for pengene, siger seniorkonsulent Egon Crone Andersen, Ajos.

Udefra kan der etableres et pænt byggeri, som fuldt ud lever op til en permanent bygning.

Ajos har udviklet fire standardmoduler. Et grupperum med blandt andet specialudviklede lydlofter, så modulerne naturligvis lever op til det nye BR18. Lydlofterne reducerer således den efterklang, der er i lokalerne, og forbedrer forholdene for børnene og arbejdsmiljøet for de ansatte. 

Der er desuden et modul med grupperum kombineret med et anretterkøkken med hævet repos i børnehøjde, så børnene har den korrekte arbejdshøjde. Højden spiller også en vigtig rolle i det tredje standardmodul. Det er med børnegarderobe, børnetoiletter, hæve-/sænke puslebord og vask med berøringsfri vandhane.

Det fjerde standardmodul er målrettet personalets arbejdsmiljø. Det indeholder et personalerum eller multirum, personaletoilet og bad, rengøringsrum og en personalegarderobe. 

- I standardmodulerne har vi medtaget nogle gode løsninger, som næsten alle vælger. Modulerne er med vandbåren gulvvarme, decentral ventilation med automatisk styring af luftudskiftningen, LED-lys, der er styret via bevægelsesfølere og dagslyssensorer, vinduer til gulv, så børnene kan kigge ud, indvendige døre med klemmesikring og glasparti, så man kan se børn på den anden side af døren, fortæller Egon Crone Andersen.

Et hyggeligt legehjørne med vinduer helt til gulvet, så børnene kan se ud.

- Der er altså en række energimæssige detaljer, hvor byggeriet fra Ajos er sikret den nyeste teknologi. Det samme gælder sikkerheden, hvor detaljerne i byggeriet er med til at sikre mod ulykker. Der er taget ved lære af den store erfaring, som personalet har samlet i Ajos’ pavillonbyggeri gennem årene.

- Vi har arbejdet med standardmodulerne et stykke tid, så de er afprøvet i praksis, og det er med til at holde omkostningerne nede. Samtidig er løsningerne valgt ud fra vores omfattende erfaring med bygning af børneinstitutioner, så vi ved, hvad der fungerer, og ikke ud fra en tro på, hvad køberne ønsker sig, siger han.

I Ajos' midlertidige børneinstitutioner er håndvaskene i børnehøjde.

- Ved at benytte standardmoduler kan kunderne ofte spare nogle af omkostningerne til tegning af bygningerne, fordi det er gjort én gang for alle. Samtidig er der sikkerhed for, at bygningerne lever op til BR18 og de øvrige krav. For Ajos betyder standardiseringen, at vi sparer mange omkostninger, og det kommer naturligvis kunderne til gode i et konkurrencepræget marked, siger Egon Crone Andersen.

Ajos bygger ikke alene børneinstitutioner, men har også erfaringer fra andet institutionsbyggeri, skoler, kantiner, kontorer og naturligvis boliger.

Foruden pavilloner, skure og kontormoduler beskæftiger Ajos sig også med midlertidige installationer, fx strøm, lys og varme samt kraner, hejs, byggepladsindretning og byggepladsdrift.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies