Pavilloner til OUH besøgscenter

Der bliver mulighed for at følge byggeriet af Odense Universitetshospital fra et besøgscenter, som Ajos opfører i pavilloner tæt ved byggepladsen.

Der bliver etableret en række specialløsninger i det nye besøgscenter ved byggepladsen for Odense Universitets Hospital, OUH. Ajos opfører et meget utraditionelt pavillonbyggeri på 1.250 kvadratmeter, som ud over besøgscenter også rummer 50-70 arbejdspladser for byggeledelse, rådgiver og tilsyn.

Det 1.250 kvadratmeter store besøgscentret ved OUH er ved at blive opført i pavilloner.
En del af pavillonerne er stillet op og ved at blive monteret.

- For det første er selve bygningen konstrueret ret utraditionelt for et pavillonbyggeri. Eksempelvis er det et udstillingslokale med dobbelt loftshøjde, så det altså spænder over to pavilloner i højden, fortæller pavillon- og tilbudschef Egon Crone Andersen, Ajos, som i september begyndte entreprisen, der også omfatter belægning, adgangsveje, hegn og en bygning til cykelskur og renovation.

.- Inde i bygningen er der brugt rigtig meget glas, så lokalerne i høj grad er transparente. Det giver en god effekt, men det giver også nogle udfordringer ved pavillonbyggeri, fordi sider og gulv/loft indgår i den selvbærende konstruktion, fortæller han.

Arkitekt Peter Ebling, CASA Arkitekter A/S i Odense har stået for projekteringen og deltaget i udvælgelsen af entreprenører til licitationen.

.- Jeg har ikke tidligere arbejdet med pavillonbyggeri på den måde, men har fået rigtig stor hjælp af Egon Crone Andersen fra Ajos, fortæller Peter Ebling.

.- Netop fordi jeg var lidt grøn på det område, var det en stor hjælp at komme i kløerne på så dygtig en fagmand, som virkelig var god til at melde tilbage omkring tekniske forhold. Region Syd havde en række krav herunder budget, og derfor blev en del af udbuddet i genbrugte pavilloner.

.- Undervejs skete der nogle ændringer blandt andet ville bygherre have indrettet et antal små glasklædte bokse, hvor medarbejderne kan tale diskret i telefon. Det fik Ajos løst, og de har i det hele taget været topprofessionelle og dygtige samarbejdspartnere, siger Peter Ebling.

Der er mange håndværkere i gang på samme tid, bl.a. elektrikere, der forbinder installationerne i pavillonerne.
Elektrikere i gang med at forbinde installationerne i pavillonerne til besøgscenteret ved byggeriet af det nye universitetshospital i Odense.

.Der er på forhånd stillet meget store krav til indeklimaet, så der bliver indbygget løsninger med solafskærmning, ventilation og lysstyring. Byggeriet er forberedt til fjernvarme, men i første omgang er der ikke ført fjernvarme frem til byggeriet, så der benyttes luft til vand varmepumper indtil fjernvarmen tilsluttes. Pavillonerne har gulvvarme for at opnå det bedst mulige indeklima kombineret med den mest effektive udnyttelse af varmen.

.Besøgscenteret indrettes med en tagterrasse med udsigt til byggepladsen. På en anden del af taget monteres 28 kvadratmeter solceller til at bidrage til energiforsyningen til bygningen.

.Facaderne på byggeriet udføres i såkaldte Rockpanel facadebeklædning, som er meget velegnet til formålet i kraft af lang holdbarhed og stor farveægthed. Alla facader bliver antracitgrå.

.For at sikre en god akustik i lokalerne er der lofter udført af 12 mm gipsakustikloft, og gulve i storrumskontorer og besøgscenter er udført i kvalitetstæppefliser.

.Ajos har indledt byggeriet af det nye besøgscenter, som ventes at stå klar til indflytning den 01.12.2016.

De forskellige håndværkere på OUH Besøgscenter er i gang med opstillingen af de 1.250 kvadratmeter pavillonbyggeri.
Der er mange håndværkere i gang med opstilling af de 1.250 kvadratmeter pavillonbyggeri ved det nye Odense Universitetshospital.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies