Arbejdsprøvning gav returbillet til jobbet

En forkert diagnose og dermed fejlmedicinering gjorde Ajos-medarbejder næsten uarbejdsdygtig, men det blev rettet op, og via arbejdsprøvning er han tilbage i sit gamle job.

Da Claus Allan Rasmussen fik en muskel- og nervesygdom blev han langtidssygemeldt fra sit job hos Ajos i portvagten på Rigshospitalet i København. Han havde svært ved at klare opgaverne, og han fik diagnosen Parkinson med tilhørende medicinering.

Claus Allan Rasmussen fra Ajos’ entrepriseafdeling er portner ved indgangen til byggepladsen, hvor Region Hovedstaden opfører "Rigshospitalet Nordfløjen."

Claus Allan Rasmussen kunne under sig sygdom ikke overskue jobbet som portner, hvor har blandt andet bruger systemet smartBYG til at styre leverancerne til byggepladsen.

På et tidspunkt under langtidssygemeldingen skulle han gennem en arbejdsprøvning for at få vurderet restarbejdsevnen. Lægernes vurdering var, at Claus Allan Rasmussen ikke kunne komme tilbage i fuldtidsjob, og Hvidovre Kommunes afklaringsteam henvendte sig til Ajos med henblik på en arbejdsprøvning. Ajos sagde ja med det samme og der blev etableret en aftale om arbejdsprøvning fra 15. august 2016.

- Vi havde et møde om arbejdsprøvningen, hvor der blev aftalt et forløb med højest 15 timer om ugen. Jeg begyndte med det samme, men jeg kunne ikke overskue portvagten, så det blev til, at jeg gik til hånde hos elektrikere og tømrer, fortæller Claus Allan Rasmussen.

Efter nogen tid fik han en scanning som viste, at han ikke havde Parkinson, men en anden muskel- og nervesygdom, og efter en måned med ny medicin fik han det mærkbart bedre og bad om flere timer i arbejdsprøvning.

- Jeg anede muligheden for at komme tilbage i portvagten og igen arbejde på fuld tid. Der var opbakning med det samme, og vi lagde en plan for optrapning. I dag har jeg det forrygende og har mit gamle job tilbage. Det er dejligt, at Ajos var med på arbejdsprøvningen, og jeg er rigtig glad for at være tilbage i mit gamle job, hvor jeg kender pladsen og folkene her på Rigshospitalet, siger Claus Allan Rasmussen.

HR-Chef Anne-Marie Benner, at glad for at hun og Ajos sagde ja til arbejdsprøvningen, og dermed fik en meget velkvalificeret medarbejder tilbage i virksomheden.

- Vi vil gerne gøre en forskel med en række indsatser, og specielt betyder det meget for os at kunne få en af vore egne medarbejdere godt gennem et sygdomsforløb og tilbage på arbejdspladsen, siger Anne-Marie Benner.

Claus Allan Rasmussen er glad for at være tilbage i jobbet som portner, hvor har blandt andet bruger systemet smartBYG til at styre de tunge leverancer ind og ud på byggepladsen

Claus Allan Rasmussen er portner i Ajos’ Entrepriseafdeling og passer indgangen til byggepladsen Rigshospitalet Nordfløjen.

Claus Allan Rasmussen cyklede før sin sygdom dagligt 10 km til og fra arbejde, og et af de store afsavn for ham var, at han ikke kunne cykle så meget som tidligere. Det kan han nu igen.

- Så må jeg leve med, at jeg ikke kan bære noget tungt, men det er vigtigere for mig at kunne passe mit job og cykle igen. Jeg føler mig heldig, siger Claus Allan Rasmussen.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies