Ajos' succes med semimobilkraner fortsætter

Udlejningsvirksomheden har investeret i endnu en Montarent M21 semimobilkran, som straks er sendt på opgave.

Høj fleksibilitet, nem transport og lave lejeomkostninger er egenskaber, som for alvor har fået den danske byggebranchen til at kigge nærmere på Ajos' semimobilkraner. I begyndelsen af april købte Ajos endnu et eksemplar af en Montarent M21-4WDS, som med det samme blev udlejet til en ventende dansk kunde.

Tobias Jürgensen, byggeleder hos Premium Syscon A/S, med den nye Montarent M21 semimobilkran på arbejde i København.

- Efterspørgslen på den type kraner er fortsat stigende hos os, og det kan aflæses i belægningsgraden på vores eksisterende kraner. Markedet for semimobilkraner er fortsat i vækst, og vores seneste køb af endnu en M21 understreger vores strategi om at fastholde og udbygge vores position i byggebranchen som den foretrukne leverandør, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef i Kran & Hejs i Ajos.

M21-4WDS har en udlæg på 26 meter, hvor den indtil 12 meter har en løftekapacitet på 1.800 kg. Selv i yderpositionen er løftekapaciteten 700 kg. Derved klarer egenskaberne mange af de daglige kranopgaver, som knytter sig til en byggeplads, og så er den hurtig at stille op og tage i brug.

Det er især maskinens fleksibilitet i løbet af arbejdsdagen, som appellerer til kunderne. Den kan hurtigt slås sammen uden ekstern assistance, og på 20 minutter er den funktionsdygtig på en ny position på samme byggeplads.

- Med sit udlæg på 26 meter kan man arbejde i et stort område uden at flytte kranen, og når det bliver relevant, styres den enkelt med fjernbetjeningen. M21-4WDS kan i rigtig mange tilfælde erstatte teleskoplæssere, lastbilkraner og andet løftemateriel, som man normalt anvender til at håndtere sine byggematerialer. Der findes ikke noget andet materiel i Danmark, som kan udføre, hvad den evner, selv når pladsforholdene er begrænsede, siger Jørn Rauff Larsen.

Den nye kran blev købt hjem, da Premium Syscon A/S stod og ventede på en kran med nævnte egenskaber. Byggevirksomheden, der er datterselskab til østrigske VST Building Technologies AG, er lige nu involveret i et renoveringsprojekt i København, som involverer bolig- og erhvervsbyggeri. Premium Syscon har lejet kranen for en periode på fire måneder.

Premium Syscon A/S anvender blandt andet kranen til at håndtere cementplader, der enkeltvis vejer 800-1.200 kg.

- Vi er ved at etablere 7.000 kvm. trappe- og elevatorskakter, og i den forbindelse skal kranen håndtere cementplader på 800-1.200 kg. pr. styk. Det klarer den fint, og det er ikke noget problem at flytte den mellem de tre positioner, vi arbejder på, siger Tobias Jürgensen, byggeleder hos Premium Syscon A/S.


I forbindelse med projektet arbejdes der på meget begrænset plads mellem de nuværende bygninger.

- Vi bruger typisk en tårnkran til den slags opgaver, men det var ikke på tale her, da der slet ikke er plads til en tårnkran på byggepladsen. Med M21 kan vi komme til, selv om der ikke er meget plads, siger Tobias Jürgensen.

En semimobilkran som M21-4WDS kan overtage mange af de funktioner på en byggeplads, hvor man normalt ville anvende en teleskoplæsser, en lastbilkran eller en tårnkran, som i eksemplet med Premium Syscon, og den erkendelse tager flere entreprenører konsekvensen af.

- Vores erfaring er, at et stigende antal entreprenører i den danske byggebranche kigger på løsninger med flere mindre kraner til deres byggepladser fremfor den traditionelle løsning med én stor kran med et langt udlæg, som skal dække hele byggepladsen, og i det samlede regnestykke er lejen af 1-3 mindre kraner en bedre forretning, siger Jørn Rauff Larsen, som vurderer at Ajos næppe er færdige med at investere i nye semimobilkraner i 2020.

- Vi ser fortsat muligheder for øget efterspørgsel på markedet for semimobilkraner, og vi er gearet til at reagere hurtigt på kundernes efterspørgsel, uanset om de ønsker at leje eller købe en semimobilkran gennem os, siger han.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies