Ajos storindkøber varme i en kold tid

Ajos har indkøbt 45 nye kaloriferer - radiatorer med blæsere. Det er ét af de største indkøb i Danmark nogensinde af den type udstyr til byggepladsopvarmning.
Trods levering af 45 nye kaloriferer og reservedele til mange 1-2 år gamle anlæg over de seneste par måneder, har Ajos alt udstyr udlejet. Byggepladserne efterspørger varme i hidtil uset omfang til vinterbyggeri, og det har ind til nu været en typisk dansk vinter med svingende temperaturer og luftfugtighed.

Montør Morten Jurlander er i gang med et servicetjek på varmeinstallationen på en byggeplads, hvor MT Højgaard i øjeblikket har 14 kaloriferer kørende og afventer yderligere otte.
Montør Morten Jurlander er i gang med et servicetjek på varmeinstallationen på en byggeplads, hvor M.T. i øjeblikket har 14 kaloriferer kørende og afventer yderligere otte.

- Der skal være mindst 15 grader på en typisk byggearbejdsplads, og samtidig kan vi sikre et miljø med minimale støvgener med de nye varmeanlæg, siger koordinator Jan Frandsen, Ajos.

De nye kaloriferer er udstyret med luftfiltre, og samtidig har de indblæsning i tekstilslanger i seks udgange, der sidder i over to meters højde. Det betyder, at luften blæses ind i en højere højde end der, hvor støvet typisk har lagt sig.

- Når vi har stor efterspørgsel efter varme til byggepladser, skyldes det først og fremmest vores knowhow. Naturligvis der er vigtigt at have det rigtige up-to-date udstyr, men det er ligeså vigtigt at have erfaringen med at dimensionere rigtigt. Vi er specialister i at vurdere, hvor tæt en bygning er. Det er jo karakteristisk for en byggeplads, at det er en del utætheder i bygningen, og derfor er det ikke tilstrækkeligt at opmåle og beregne antallet af kubikmeter, men der skal ske en individuel vurdering af utætheder og luftstrømme i byggeriet, når vi skal opnå en optimal opvarmning, siger Jan Frandsen.

Det handler ikke alene om optimal opvarmning, men også om effektiv opvarmning. De svensk producerede El-Bjørn TF30YV kan tilsluttes eksisterende fjernvarmeanlæg, og er meget billige i drift, og de leverer samtidig en meget effektiv varmefordeling.

De nye anlæg er leveret af Erenfred Pedersen A/S, og for salgschef Jørgen Olsen er det én af branchens største samlede ordrer på kaloriferer.

- Med El-Bjørn adopterer vi de bedste opvarmningsmetoder fra det svenske marked. Svenskerne er noget foran i forhold til opvarmning og sikring mod støv og farlige stoffer i luften på arbejdspladserne, siger Jørgen Olsen.

- Disse indkøb er samtidig et udtryk for, at Ajos går kvalitetsvejen. El-Bjørn leveres altid med 5-års garanti, og det siger jo noget om deres egen tillid til kvaliteten. Der findes en del billigere udstyr på markedet, men disse anlæg har en ekstremt høj udnyttelse af varmen, en høj driftssikkerhed foruden deres gode egenskaber for arbejdsmiljøet. Ajos er dermed et foregangseksempel på det danske marked, siger Jørgen Olsen.

Den samlede investering i nyt udstyr og dele til renovering af ældre anlæg løber op i tæt ved to millioner kr. Anlæggene er fordelt i Ajos afdelinger i Hvidovre og Vejle.

Morten Jurlander fra Ajos tjekker, om kaloriferen giver den ønskede varme.
Morten Jurlander fra Ajos tjekker, om kaloriferen giver den ønskede varme.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies