Ajos spiller central rolle i milliardbyggeri

Ajos skal levere drift af hele byggepladsen, når Hvidovre Hospital skal udbygges for ca. én milliard kroner.

Hvidovre Hospitals daglige drift skal forstyrres mindst muligt af byggeriet, når der frem til 2020 skal gennemføres en udbygning med 32.000 kvadratmeter, og naturligvis skal ambulanceveje og vitale funktioner på hospitalet slet ikke påvirkes.

Ajos a/s skal stå for driften af byggepladsen i hele byggeperioden, og der bliver udstationeret en fast byggepladsleder, som får ansvaret for driften.

- Som byggepladsentreprenør er vi typisk de første, der kommer for at etablere blandt andet forsyning og medarbejderfaciliteter, og vi er de sidste, der forlader pladsen, når vi er færdige med af rigge ned efter håndværkerne, siger entreprisechef Lars Muldbak, Ajos.

Entreprisechef, byggeleder og bygningskonstruktør hos Ajos planlægger ugens aktiviteter på byggepladsentreprisen "Nyt Hospital Hvidovre".

 

- Vores byggepladsleder er med i planlægningen for allerede inden begyndelsen på byggeprocessen at optimere og få valgt den rigtige rækkefølge til de forskellige led i byggeriet, så byggepladsen hele tiden fungerer bedst muligt.

- Vi skal levere hele pakken med drift af byggepladsen bortset fra kraner. Der er etableret fælles kantinelokaler, men vi kommer også til at tilbyde driften af en kantine, hvor alle medarbejdere på tværs af firmaer kan købe mad.

- At have en byggepladsentreprenør sikrer et bedre arbejdsmiljø og dermed en højere effektivitet på byggepladsen. Vi er eksempelvis også garant for, at der er pænt og ryddeligt på byggepladsen.

- For os minder det om tilsvarende projekter, som vi har løst tidligere. Vi kender betingelserne ved at arbejde ved et hospital, der skal fungere samtidig med byggeriet, og vi kender betingelserne, når vi skal arbejde på en byggeplads, hvor der stort set kun er plads til den nye bygning, siger Lars Muldbak.

Adgangskontrol er også en del af opgaven fra det tidspunkt, hvor råhuset står færdigt.

Byggeleder Sune Waage Hansen erkender, at den begrænsede plads er en stor udfordring og blandt andet stiller store krav til logistikken på pladsen.

- Det bliver nødvendigt at få koordineret ankomsten af byggematerialer og diverse byggeudstyr meget grundigt, og det vil kræve stor disciplin både af os og af byggefirmaerne. Samtidig skal vi være forberedt på, at der er mange aspekter af et byggeri over så lang en periode. Lige nu i den indledende fase kæmper vi med at få vand og el fra det eksisterende byggeri, uden at det kan gå ud over forsyningen til hospitalet, siger Sune Waage Hansen.

Bygningskonstruktør Rasmus Juul Chaaban nivellerer i området, hvor skurbyen knyttet til "Nyt Hospital Hvidovre" skal opføres.

Logistikken på byggepladsen bliver styret ved hjælp af Ajos’ eget webbaserede logistikprogram, smartBYG, som bliver sat op specielt til den enkelte byggeplads. Det sikrer en optimal udnyttelse af ressourcerne på byggepladsen.

Ajos er arbejdsmiljøcertificeret og en samlet byggepladsentreprenør er en stor gevinst for arbejdsmiljøet ikke mindst på en stor byggeplads, hvor firmaernes aktiviteter hver for sig har stor betydning for det samlede arbejdsmiljø.

En anden høj prioritet er at skabe den energieffektive byggeplads. Det sker både via energioptimerede skure og pavilloner, optimale elinstallationer og moderne varmeanlæg blot for at nævne nogle få vigtige faktorer.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies