Ajos skaber selv sin arbejdskraft

Præfabrikeret byggeri bliver stadig mere avanceret og kræver skarpere kompetencer. Derfor øger Ajos sin indsats for at uddanne faglært arbejdskraft.

I ”gamle dage” var modul- og pavillonbyggeri forholdsvis enkelt at stille op, og der var ikke de helt store krav til medarbejderne. Det har ændret sig markant, så arbejde med præfabrikeret byggeri er fagligt udfordrende og kompliceret.

Det stiller store krav til flere faggrupper at arbejde med præfabrikeret byggeri. Der er avancerede opvarmnings- og ventilationsløsninger, som kræver elektrikerarbejde på højt niveau, men også tømrerne udfordres, så det kræver højde kvalifikationer at være med i de sjak, der opstiller og monterer modul- og pavillonbyggeri.

Tømrerlærling Patrick Møller Nielsen monterer facaden på Kærshovedgaard Udrejsecenter ved Ikast.
Tømrerlærling Patrick Møller Madsen er i gang med at montere facadeplader på Ajos-byggeriet ved Kærshovedgaard Udrejsecenter i Midtjylland.

- Vi har generelt mangel på kvalificerede medarbejdere, og derfor er vi glade for at kunne være med til at uddannede fremtidens faglærte arbejdskraft, som vi selv får hårdt brug for, når vi skal udvikle os, siger Ole Wamsler.

- Umiddelbart kan det måske forekomme for smalt at arbejde med pavilloner, og derfor har vi flere deleordninger med andre selskaber i MT Højgaard-koncernen. Det er vigtigt at få så bredt funderede medarbejdere som muligt, og jeg er sikker på, at vore lærlinge får en bedre uddannelse end mange i de store byggefirmaer, hvor de måske sætter gipsplader op i månedsvis, siger Ole Wamsler.

- Ved præfabrikeret byggeri er de med lige fra placeringen af modulerne via den indledende montage til finish indvendigt og udvendigt. Finish omfatter i dag indvendige løsninger på niveau med permanent byggeri, og udendørs finish omfatter forskellige former for facadebeklædning og isolering. Selv om vi har en del relativt store opstillinger, er det jo mindre projekter sammenlignet med store traditionelle byggeprojekter, siger han.

Én af tømrerlærlingene i Ajos er Patrick Møller Madsen, som vi besøgte på pavillonbyggeriet ved Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.

Patrick udfører meget alsidigt tømrerarbejde, når han er med til at opstille moduler og pavilloner for Ajos.
Der er meget alsidigt tømrerarbejde i Ajos ved opstilling af moduler og pavilloner. Der slutmonteres både inde og ude.

- Jeg færdiggør min uddannelse hos Ajos efter at have været tre andre steder. Blandt andet var jeg i begyndelsen af min læretid i et firma, der gik konkurs. Jeg kom til Ajos i begyndelsen af august og færdiggør min uddannelse til april, fortæller Patrick Møller Madsen.

- Lærlinge behandles utroligt godt her hos Ajos. Der er en mentorordning, som vil være rigtig god for en ny. Jeg havde en del erfaring, så jeg brugte ham mest de første par dage. For mig har de høje sikkerhedskrav været nye og noget jeg skulle vænne mig til. Ajos er virkelig skarpe på sikkerhed.

- Jeg oplever at blive behandlet nærmest som en svend, og man får også lov at tage del i beslutningerne og styre meget selv. Jeg synes, at det er en virkelig god læreplads, og jeg synes også, at der er god variation i arbejdet, siger Patrick Møller Madsen.

Patrick Møller Nielsen føler sig rigtig godt behandlet af kollegerne i Ajos, hvor han til daglig er en del af et lille sjak.
Patrick Møller Madsen er en del af et sjak på tre mand, og han føler sig rigtig godt behandlet af kollegerne i Ajos.


Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies