Ajos sikrer lys over Langebro

Ajos har opstillet og servicerer midlertidige belysning på den kendte bro i København, mens den får udskiftet sin vejbelægning.
Langebro forbinder København og Amager, og den er blevet folkeeje gennem sin historie og især af Kim Larsen og Gasolins sang. Men selv broer holder ikke evigt uden hjælp. Derfor er Københavns Kommune netop nu ved at udskifte broens belægning som led i en større renovering. I den forbindelse bliver broens lysmaster også udskiftet, og i mellemtiden står Ajos a/s for den midlertidige belysning på broen.

Ajos indledte i midten af august opsætningen af midlertidig belysning på Langebro i København. Her er el-tekniker Torben Steen Nielsen oppe i kurven, mens el-tekniker Martin Iversen og lager- og logistikmedarbejder Regnar Rabe (t.v.) assisterer.

- Vi har leveret og opstillet 12 midlertidige lysmaster, alle 18 meter høje, som skal forsyne Langebro med den krævede belysning på vejbaner og cykelstier, mens broen renoveres. På knap en uge i starten af august blev løsningen opsat, og det er planen, at de midlertidige master skal stå der i minimum fire måneder, siger Jan Frandsen, afdelingschef for Midlertidige Installationer i Ajos a/s.

De 12 master er opstillet på begge sider af broen, der dagligt passeres af mere end 50.000 køretøjer. På selve broen har Ajos desuden hængt 24 styk 200 Watt LED-lamper op over kørebanerne. 

Udlejningsfirmaet er hyret af firmaet Citelum Denmark, der har en kontrakt med Københavns Kommune om at betjene byens belysning. Når Ajos’ midlertidige lysinstallationer er godkendte af Citelum Denmark, bliver de eksisterende lysmaster frakoblet og fjernet.

El-tekniker Martin Iversen og lager- og logistikmedarbejder Regnar Rabe (t.h.) monterer LED-lys på en af master på Langebro.

- Der er meget skrappe regler for, hvor meget lys vores lamper må give. Der er derfor udført præcise lysberegninger på vores master og lamper, så de ikke blænder bilisterne og ligeledes de beboere, som bor tæt på broen, forklarer Jan Frandsen.

Selv om Langebro er et vartegn, er det langt fra en usædvanlig opgave for Ajos. Udlejningsfirmaets afdeling for Midlertidige Installationer har leveret lysmaster til kortere og længerevarende projekter af forskellig karakter over hele landet gennem flere år. 

El-tekniker Peter Jansen Ravnsbæk (t.v.) og el-tekniker Torben Steen Nielsen i dialog med Jan Frandsen, afdelingschef for Midlertidige Installationer.

- Vores lysmaster kan opstilles i en lang række situationer, hvor man har behov for midlertidig belysning, som er effektivt og lever op til gældende lovkrav. Vores primære kundesegment er byggebranchen, hvor vi leverer til byggepladser i alle størrelse landet over. Men vi leverer også løsninger, til festivaler, kræmmermarkeder og andre steder, hvor der er behov for midlertidigt lys, såvel som masterne kan bruges til at kameraovervågning, sendere til mobilnetværk o.a.

Langebro er selvfølgelig lidt speciel, fordi det er en lokation, som næsten alle i Danmark kender, men det er også et godt eksempel på, hvordan Ajos kan levere de fysiske master og det høje serviceniveau, som medfølger.

De 12 lysmaster er fastgjorte til hver deres betonfundament, som vejer tre tons.

- Fordi vi arbejder i det offentlige rum, er kravene selvfølgelig ekstra skrappe sammenlignet med opsætninger på en byggeplads. Der er også ufravigelige krav på en traditionel byggeplads, men her er området hegnet ind, og alle, der opholder sig på området, er vant til forholdene, understreger Jan Frandsen.

- I hele udlejningsperioden er det vores ansvar at udbedre fejl eller skader hurtigst mulig, hvis de opstår. Vi har en løbende dialog med Citelum Denmark, og vores professionelle fagfolk gennemgår hver uge installationerne. Vi bliver anerkendt for vores arbejde, og det er ikke uden grund, at vi har mange kunder, som efterspørger vores løsninger inden for midlertidig belysning. Det er vi naturligvis glade for. Vi har store mængder grej til rådighed og kan levere og opstille med kort varsel, siger Jan Frandsen.

Ajos' lysmaster lyser Langebro op i de mørke timer.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies