Ajos’ serviceforretning på hejs har vokseværk

Ajos har sat service på hejs i system, og flere og flere vælger Ajos, uanset hvilken fabrikat hejs det handler om. Der findes efterhånden mange hejs i industrien.

Mange kunder er dybt afhængige af deres hejs, der indgår i produktionen. Derfor er driftsstop på hejsen lig med produktionsstop og skal begrænses mest muligt.

Traditionelt er Ajos udlejer af byggehejs, men flere og flere kunder har fået leveret hejs til industriformål, og flere har opdaget, at Ajos har en velfungerende serviceafdeling, hvor en halv snes mand har papir på, at de kan servicere hejs.

Servicemontør, Per Henning Klausen, er en af Ajos' medarbejdere i hejsafdelingen, der udfører mange årlige serviceeftersyn. I øjeblikket har Per travlt med at tjekke og yde service på nødelevatorerne i Metroen.

Det kræver nemlig særlige kurser at gennemføre de lovpligtige serviceeftersyn, som skal udføres hver måned eller hver tredje måned afhængigt af placeringen og typen af hejs.

- Når Ajos har flere og flere servicekunder, som har købt deres hejs andre steder, hænger det netop sammen med serviceniveauet, siger sektionsleder Thomas L. Madsen.  

- Der er en liste, som montøren går frem efter. Vi holder selvfølgelig særligt øje med sliddele, hvor der er nogle minimumsmål, der skal overholdes, men vores montører skriver også ind i deres rapport, hvad de forventer, der skal gøres næste gang, så kunden er forberedt, og vi kan være proaktive, siger han.

Ajos har i øjeblikket ni montører med de nødvendige kurser og én mere på vej gennem forløbet. Ajos er som krævet ISO-certificeret og har yderligere en 9001/2015 certificering. Det betyder blandt andet, at Ajos arbejder næsten som en havarikommission, hvor alle hændelser gennemgås og evalueres med henblik på at forbedre sikkerheden.

Foruden de kendte hejs i pylonerne på Storebæltsbroen, i metroen og på HOFOR kommer Ajos også på bl.a. tre af landets fire kartoffelmelsfabrikker og i Københavns Havn, hvor der bruges personhejs for at komme de 50 meter op i havnekranerne.

- Vi er hurtige og leverer en god service. Som regel kan vi være fremme indenfor to-tre timer, og det betyder meget for kunderne, når deres produktion er afhængige af deres hejs. Vi sikrer så vidt muligt kunderne mod produktionstop eller gør dem i hvert fald kortest mulig, siger Thomas L. Madsen.

- I lighed med al anden aktivitet i Ajos er vores serviceafdeling digitaliseret. Det betyder fuld gennemsigtighed for kunderne. De kan se alt, hvad vi har lavet, og det er også let at registrere og observere til næste gang. Digitaliseringen betyder også, at vi altid kan give kunden en status på, hvornår vi kommer, fordi vi kan se, hvor langt medarbejderne er nået på den foregående opgave, og vi kan følge bilerne via tracker.

- Foruden medarbejderne med de fornødne kompetencer har vi organisationen bag ved i orden. Derfor køber andre servicefirmaer også reservedele hos os, både fordi de ved, at vi har et stort lager, og fordi vi har styr på at betjene dem med de rigtige dele, uanset om det er en gammel hejs eller en helt nyt på markedet, siger Thomas L. Madsen. 

Naturligvis kommer Ajos også på serviceeftersyn på egne og andres hejs i byggeriet. Her er lovgivningskravet typisk eftersyn hver måned, fordi personhejs i byggeriet ofte er frit tilgængelige.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies