Ajos og Lindpro deles om elektrikerlærlinge

Afdelingen Midlertidige installationer er ikke alsidigt nok til at have elektrikerlærlinge i hele deres læretid. Derfor ’låner’ Ajos lærlinge af søsterfirmaet Lindpro i en del af praktiktiden.

De to søsterselskaber Ajos a/s og Lindpro a/s, som begge er en del af MT Højgaard-koncernen, har indgået en aftale om udveksling af elektrikerlærlinge. Ajos vil gerne bidrage til uddannelsen af nye elektrikere, men arbejdet med byggestrøm er ikke alsidigt nok i sig selv til at tage lærlinge ind.

- Derfor har vi indgået aftalen med teknik- og servicevirksomheden Lindpro om, at tilbyde interesserede lærlinge to forskellige praktikforløb. Det giver lærlingene mulighed for at arbejde med byggestrøm, som er noget anderledes end Lindpros opgaver, siger HR-chef i Ajos, Anne-Marie Benner.

- Det er et rigtigt godt eksempel på synergieffekt ved at være del af en koncern. For Ajos er det en strategisk indsats at øge kendskabet til os fagligt og som arbejdsplads. Vi er konstant udfordret på at skaffe dygtig arbejdskraft, og det kan denne aftale bidrage til i fremtiden.

- Vi gør meget ud af lærlingene. Vi har fastlagt detaljerede retningslinjer for samarbejdet med Lindpro, og vi har sat et introduktionsforløb op blandt andet med en grundig indføring i sikkerhedsforhold. Hver lærling bliver tilknyttet en mentor, så de får det bedst mulige forløb både fagligt og personligt, siger Anne-Marie Benner.

Mathias Rasmussen, der er lærling hos både Lindpro og Ajos, arbejder primært på byggepladsen Rigshospitalet Nordfløjen.
Mathias Rasmussen og flere af hans kolleger i Ajos har deres daglige gang på byggepladsen Rigshospitalet Nordfløjen, hvor Ajos er byggepladsentreprenør.

Lindpro har lige nu 113 lærlinge, som dermed udgør 11 % af medarbejderne

- I Lindpro ser vi det som en meget vigtig opgave at uddanne til fremtidens arbejdskraft, og kan vi i datterselskaberne arbejde sammen om at uddanne endnu flere er det bestemt et plus, for vi er helt afhængige af kvalificeret faglig arbejdskraft, og så er det samtidig et godt eksempel på samarbejdet i MT Højgaard koncernen, siger HR-chef i Lindpro, Rikke Præstmark.

- Elektrikeruddannelsen går generelt i retning af øget specialisering, og der synes vi, at det er væsentligt at give de unge et indtryk af bredden i faget, siger Rikke Præstmark.

Det er en valgmulighed for lærlingene hos Lindpro at tage en del af deres praktik hos Ajos. Den første, der har grebet chancen, er Mathias Rasmussen, der begyndte hos Ajos for få uger siden.

- Jeg fik tilbuddet og synes det kunne være spændende at prøve noget andet. Dels er byggestrøm noget helt andet rent fagligt, og dels er det spændende at arbejde i et andet firma og lære deres måder at gøre arbejdet på, siger Mathias Rasmussen.

- Byggestrøm er noget helt anderledes, end det jeg ellers har arbejdet med. Ved byggestrøm arbejder vi meget med andre størrelser kabler og tavler. Jeg er rigtig glad for, at jeg har valgt at prøve det, siger Mathias Rasmussen.

Ajos og Lindpro har fastlagt fælles retningslinjer, så alt omkring eksempelvis lønforhold, forsikring og optjening af ferie ligger i faste rammer.

Mathias Rasmussen tester en byggestrømstavle i en af de bygninger der skyder op på Rigshospitalet Nordfløjen.
Mathias tester en byggestrømstavle i en af de bygninger, der i øjeblikket skyder op på byggepladsen Rigshospitalet Nordfløjen.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies