Ajos øger fleksibiliteten på kranområdet gennem efteruddannelse

Den landsdækkende virksomhed har valgt at efteruddanne de fleste af sine kran- og hejsmontører til kranførere. Det skaber større fleksibilitet til gavn for alle parter.

Høj effektivitet og hurtig responstid er nøglen til succes i mange brancher, og byggebranchen er ingen undtagelse. Derfor har Ajos taget det næste skridt mod at sikre sine kunder endnu bedre betingelser. Det sker ved at efteruddanne de fleste af sine kran- og hejsmontører til kranførere.

Sektionsleder for hejs Thomas L. Madsen nyder udsigten under arbejdet oppe i pladskranen på Ajos’ matrikel i Vejle.

- Tiltaget er sket for at tilgodese flere kunder med det samme personale. Ved at have flere medarbejdere med de rette kompetencer kan vi overfor kunderne sikre hurtigere responstid ved fx nedbrud, fordi vi øger sandsynligheden for at have den rette medarbejder i nærheden, forklarer Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for Kran & Hejs i Ajos.

- Samtidig kan vi optimere vores egen drift. Medarbejderne vil fortsat have deres eksisterende specialer inden for kraner eller hejs, men det giver os en større effektivitet, fleksibilitet og mere værdi i hverdagene ved at kunne vælge et alternativ med de rette kompetencer tættere på, siger Jørn Rauff Larsen.

En af de Ajos' medarbejdere, som nu også har et kranførercertifikat som faglig ballast, er Thomas L. Madsen. Han er til daglig sektionsleder for Hejs i Ajos, og sammen med fire kolleger bestod han i slutningen af august kranførerkurset. Kurset fandt sted på EUC Nordvestsjælland afd. Audebo.

Efteruddannelsen giver Ajos' medarbejdere mere fleksibilitet i arbejdsdagen, mener sektionsleder for hejs Thomas L. Madsen (tv.) og afdelingschef for Kran & hejs Jørn Rauff Larsen.

- Vi fik merit for vores daglige arbejde med kraner og elevatorer, men ellers gik vi ind til kurset som alle andre. Vi havde bare fem dage til at lære det, som andre har fire uger til, siger Thomas L. Madsen.

Det kompakte forløb har kun været en positiv oplevelse. I dag er han meget bevidst omkring sine nye faglige egenskaber, som snart kan komme i brug. Der har været optræk til det nogle gange, hvor andre kranførere dog har løst opgaverne uden hans assistance. Men han er klar, når lejligheden byder sig.

- Jeg har opnået at have mulighed for at køre kran. Dermed har jeg bedre mulighed for at bistå mine kolleger. Et job inden for kran og hejs er ikke et 8-16-job. Ofte løser vi også opgaver om aftenen og i weekenderne, og nu er vi ikke afhængige af at skulle rekvirere en kranfører. Nu er vi blevet meget mere fleksible. Ingen ventetid på en kranfører og dermed ingen forsinkelser, siger Thomas L. Madsen.

Ajos har valgt at efteruddanne flere af sine kran- og hejsmontører til kranførere. Et af de seneste hold på kranskole var (fra venstre) hejsmontør Martin Simonsen, sektionsleder for hejs Thomas L. Madsen, hejsmontør Mohammed Azzam, hejsmontør Brian Schmidt og kranmontør Thomas Aagaard Larsen.

For Jørn Rauff Larsen er der endnu en gevinst forbundet med efteruddannelsen.

- Ved at udvide personalets evner er vi med til at opkvalificere dem og dermed give dem en højere markedsværdi. Samtidig betyder det forhåbentlig, at Ajos vedbliver med at være en attraktiv arbejdsplads, siger Jørn Rauff Larsen.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies