Ajos leverer censor til uddannelse af kranfører

Teknisk chef Jørgen Saabye er censor på de praktiske prøver ved uddannelsen af kranførere ved EUC Nordvestsjælland i Audebo.

Det er en win-win situation, når teknisk chef i Ajos a/s Jørgen Saabye er censor ved kranføreruddannelsen på EUC Nordvest i Audebo. Han repræsenterer Ajos over for en række kranførere, og får et indtryk af en lang række nyuddannede kranførere, og de nyuddannede får kontakten med en praktiker, der arbejder i branchen til hverdag og kender de praktiske udfordringer.

Prøven til A-certifikat har en teoretisk del og en praktisk del. Den teoretiske prøve består af 30 spørgsmål om sikkerhed, opbygning og anhugning.Teknisk chef hos Ajos a/s, Jørgen Saabye og faglærer Roland B. Olsen, EUC Nordvestsjælland.

Den praktiske prøve, hvor Jørgen Saabye er censor, består og en gruppeopgave og en selvstændig præstation. Der skal løses en opgave ved hjælp af mindst to typer kraner, og foruden selve kørslen med kran bliver eleverne observeret på jorden med henholdsvis deres arbejde med anhugning, radiokommunikation og tegngivning.

- Jeg er primært censor for at repræsentere Ajos og vise omgivelserne, at vi er en af de vigtige aktører på markedet. Der er rigtig meget sikkerhed i uddannelsen, og det vil vi gerne bidrage til, siger Jørgen Saabye.

Han har været censor de seneste 6-7 år, og før Jørgen Saabyes tid var en anden nu pensioneret medarbejder fra Ajos censor på skolen.

Kranføreruddannelsen er meget praktisk opbygget, og den teoretiske del begrænses mest muligt. Faglærer ved EUC Nordvestsjælland, Roland B. Olsen, er glad for at have en praktiker ved sin side under prøverne. Roland B. Olsen fungerer af og til som afløser for kranførerne hos de forskellige kranfirmaer, for at han bevarer så tæt kontakt med praksis som muligt.

- Det er klart, at branchen og dermed Jørgen Saabye også er interesserede i, at vi får nogle dygtige kranførere ud, siger Roland B. Olsen.Faglærer Roland B. Olsen, EUC Nordvestsjælland og teknisk chef Jørgen Saabye, Ajos a/s i en krankabine.

- Uddannelsen er meget vigtig for sikkerheden på byggepladserne. Vi arbejder meget med blindkørsel og i det hele taget med sikkerhed. Vi har tre sæt regler, vi skal forholde os til, og eleverne skal både vide noget om at køre med kran, de skal kunne pakke den sammen, vide noget om understøtning og kunne så meget om fejl på kraner, at de kan fortælle en montør, hvis der er noget galt med kranen.

EUC Nordvestsjælland i Audebo råder over fire kraner. En tårnkran, en havnekran, en semimobilkran og yderligere en gammel model af en semimobilkran, som fungerer mekanisk og dermed ikke har den tidsforskydning, der er indbygget i de mere moderne elektronisk styrede kraner.

Om kort tid holdes en årlig to dages krankonference, hvor Jørgen Saabye i øvrigt i år holder oplæg.

EUC Nordvestsjælland uddanner årligt tæt ved 100 kranførere og AMU Hoverdal lidt flere.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies