Ajos gør strøm klar til sommerevents

En festival og et marked ligner på mange måder en byggeplads. I hvert fald bruges meget af det samme grej.
Lige nu er der travlhed hos Ajos med at gøre klar til en række af sommerens festivaler og markeder. Midt i vinterkulden er medarbejderne ved at samle grej til sommerens faste kunder, så der kan komme strøm til lys, lyd og pommes frites kogere.

- Vi samler og tjekker eksempelvis el-tavler, kabler og lysmaster, som bliver brugt meget ved festivaler og markeder. Nogle steder leverer vi også generator, hegn og eksempelvis overkørsler eller en teleskoplæsser til at håndtere deres grej, fortæller entreprisechef Lars Muldbak, Ajos a/s.

Blandt sidste års kunder i sommerlandet er Roskilde Festival, Sølund Musik-Festival i Østjylland og Kalundborg Rocker samt markederne i Dragør og Døllefjelde-Musse.

- Vores centrale kompetence i forhold til sommerevents er el, fordi vi har udstyr i den nødvendige volumen til at klare det meste. Sæsonen for sommerevents er relativt kort, men vi bruger den slags udstyr hele årets rundt på byggepladserne og kan sagtens finde ledig kapacitet i sommerperioden. Det hårdeste træk på den slags udstyr på byggepladserne er naturligt nok om vinteren, siger Lars Muldbak.


En af Ajos' el-teknikere, Per Freddy Christensen, er i gang med at efterse en byggestrømstavle hjemme på serviceværkstedet i Hvidovre.

En af Ajos specialister på området er koordinator Jan Frandsen, som ud over at arbejde med byggestrøm er frivillig på Roskilde Festivalen, hvor han er ansvarlig for belysning på den indre plads.

- Vores helt stor styrke er, at vi har mange enheder af det specielle udstyr, som passer til festivaler og markeder. Vi har mange af de såkaldte HFST-tavler, som er hovedfordelingstavler, og vi kan levere dimensionering og rådgivning, fortæller Jan Frandsen.

- Ofte er det folk uden erfaring med store arrangementer, der henvender sig. Dimensionering er meget vigtig. Madlavningssteder sluger rigtig meget strøm, og mange vil være tilbøjelige til at underdimensionere elforsyningen.

- Vi har også kunder, der ved præcis, hvad de skal bruge, og får det leveret samlet, men ofte er vi med til at rådgive og dimensionere, fordi vi i kraft af vores arbejde med byggestrøm har meget stor erfaring med midlertidige elinstallationer, og samtidig har vi meget andet udstyr som eksempelvis hegn, overkørsler til kabler, master, og vi kan også levere en vagtordning, så der er en elektriker på pladsen under hele arrangementet, fortæller Jan Frandsen


Jan Frandsen, der er koordinator i Midlertidige Installationer, har stor kontakt til kunder, som efterspørger anlæg til midlertidig strøm, lys, varme og affugtning.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies