Ajos klar med udlejning af studieboliger

Ajos har højkvalitetspavilloner på lager som muliggør udlejning af studie- og ungdomsboliger. Der skal bare findes ledig jord i studiebyerne.

Det er blot et spørgsmål om at få fundet noget egnet ledig jord i studiebyerne, så vil Ajos på få uger, i samarbejde med kommunerne, kunne minimere det store pres på studie- og ungdomsboliger.

- Ajos er vant til at opstille og udleje ret komplicerede midlertidige pavillonprojekter på 8 til 12 uger, og ungdomsboliger er ikke særligt komplicerede. Både vi og vore samarbejdspartnere er klar, så vi kan løse alt fra bar mark til færdige pavilloner med tilhørende udemiljøer og anlæg, fortæller adm. direktør Ole Wamsler, Ajos a/s. 

Ajos har udviklet et antal standardenheder til ungdomsboliger med store og lyse fællesrum som eksempelvis køkkener med spiseplads.

- For os er det ikke en test eller noget nyt. Vi bruger de pavilloner, som vi har rig erfaring med fra permanente eller midlertidige boliger. Det vil sige, at de lever op til bygningsreglementets krav, er forsynet med gulvvarme og har intelligent styring af varme og lys, siger Ole Wamsler.

Ajos har udarbejdet et standardkoncept primært for at kunne reagere hurtigt, når der bliver taget beslutning om at sætte et projekt i gang. Konceptet går ud på, at Ajos indretter enheder med fire pavilloner til ungdomsboliger. Typisk er boligerne lidt mindre end ved andet boligbyggeri, men til gengæld er der flere fællesfaciliteter. De fire pavilloner indeholder fire, seks eller ni værelser og stort køkken med fælles spiseplads. Ajos har desuden en model, som er handicapvenlig, hvor køkkenbordet for eksempel kan sænkes, og hvor gangarealerne er bredere, så det er bekvemt for kørestolsbrugere at komme rundt i boligen.

Seng og arbejdsplads er de vigtigste elementer i en ungdomsbolig. Pavillonerne er af samme høje kvalitet, som anvendes til permanent byggeri.

Hvis der er ønske om det, kan der monteres både en 1. og en 2. sal med tilsvarende lejligheder. Modulerne kan desuden indrettes med fælleslokaler som fitnessrum, tv-stue, vaskeri og diverse fritidslokaler med indendørs eller udendørs trapper og/eller elevator. Ajos har nogle grundmodeller, men det er kendetegnende for pavillonbyggeri, at det er så fleksibelt, at det kan indrettes præcist, som bygherren ønsker det. Og nemt integreres i det pågældende lokalområde – også i forhold til udendørsfaciliteter som for eksempel tagterrasser, cykelskure, grillområder og lign.
 
- Det siges ofte, at der mangler jord at bygge på. Men i de større studiebyer er der ofte jord til rådighed som ligger ”brak” og venter på projektmodning – en proces der som ofte kan tage mange år. Vores speciale er at etablere midlertidige løsninger af høj kvalitet, som i en overgangsperiode på 3 – 10 år kan udnytte ledig jord til at løse nogle af vores store problemer omkring studieboliger, siger Ole Wamsler.

Det store og lyse fællesrum med køkken fortsætter over i fordelingsgang med indgange til værelser.

 - Med vores koncept, og de erfarne samarbejdspartnere, kan vi etablere studieboliger til en rimelig pris, som de studerende har råd til at betale, og så undgår de det tvivlsomme udlejningsmarked i sidste øjeblik. Her er der tale om boliger i høj kvalitet og med energirigtige løsninger, understreger Ole Wamsler.

Tal fra Dansk Byggeri viser, at der aktuelt er behov for 22.000 studieboliger.
 
Ajos er én af de store spillere på markedet for pavillonbyggeri til alle formål, og firmaet har blandt andet standardløsninger til boligløsninger, børneinstitutioner, skoler, kontorbygninger og meget andet. Ajos har betydelige erfaringer med boligbyggeri til eksempelvis flygtninge, plejepatienter, hjemløse og familier til genhusning ved renovering eller skade. 

>> Se 360° visninger af forskellige boligløsninger, som fx ungdomsboliger.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies