Ajos investerer massivt i nye semimobilkraner

Ajos har reageret på markedets efterspørgsel og har investeret et større millionbeløb i seks nye semimobilkraner.

Et stigende antal aktører i den danske byggebranche har fået øjnene op for fordelene ved at anvende semimobilkraner på byggepladserne. Deres styrke og mobilitet gør dem til et meget mere fleksibelt redskab i byggeriet, hvilket giver et forbedret økonomisk afkast.

Hos udlejningsvirksomheden Ajos A/S er den øgede efterspørgsel på semimobilkraner tydelig, og det har nu også resulteret i store investeringer på området.

Ajos har investeret i seks nye semimobilkraner, herunder tre Potain Igo T 130 kraner som den servicemontør Kenneth Lynge Nielsen her er ved at opstille.

- Vi har valgt at indkøbe i alt seks nye semimobilkraner, og det er en rimelig markant investering, når vi kun skriver februar, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef i Kran & Hejs i Ajos.

Kranerne leveres hen over foråret, og de er købt uden, at Ajos har foretaget frasalg af sine eksisterende semimobilkraner.

Den første kran er allerede ankommet, idet der er tale om den Montarent semimobilkran M21-4WDS, som Ajos fik hjem i sensommeren sidste år og leverede direkte til Hansson & Knudsen A/S. I første omgang lejede Ajos kranen hos Montarent, men den vakte hurtigt opsigt i branchen, og nu har Ajos købt den.

Den selvkørende semimobilkran M21-4WDS, som Ajos indledningsvist lejede af Montarent, har været meget populær siden sin ankomst, og den er nu købt.

- Selv om vi hurtigt var overbeviste om maskinens evner, er vi alligevel blevet overrasket over markedets modtagelse af kranen, siger Jørn Rauff Larsen og fortsætter:

- Vi har valgt at foretage den samlede massive investering, fordi vi oplever en markant stigende efterspørgsel, og vi tror på, at markedet for den type kraner er i vækst. Vi oplever i forvejen en høj belægningsgrad på vores eksisterende kraner. Vi er den foretrukne leverandør for et stigende antal aktører i byggebranchen, som vi kan se lægger flere markante ordrer hos os. Flere og flere af projekterne er af længere varighed på 1,5-2 år, hvor mange tidligere var 2-4 måneder. Der er en anderledes trend i markedet nu, og det justerer vi vores forretning efter, forklarer Jørn Rauff Larsen.

Udover M21-4WDS består ordren af tre Potain Igo T 130, der kan løfte op til otte tons. Dertil kommer en Igo 50 på bogie og en Hup 40-30, begge ligeledes fra Potain, som Ajos har samarbejdet med gennem en lang årrække.

Sådan ser en Potain semimobilkran Igo T 130 ud, når den er monteret hos kunde.

I 2019 investerede Ajos samlet i fem nye kraner samt nogle brugte, så på den baggrund er seks nye kraner allerede i midten af februar 2020 en voldsom investering for året. Men ifølge Jørn Rauff Larsen er det netop markedets udvikling, som gør det muligt.

- Det er svært at sammenligne investeringer år for år, for vi taler ikke om "plejer" i denne branche. Det handler om at reagere på markedets udvikling, og hvis de rigtige projekter dukker op, og vi i Ajos står med de ordre der skal til, så er vi selvfølgelig fortsat klar til at investere yderligere i 2020, fastslår Jørn Rauff Larsen.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies