Ajos påbegynder hejs, der skal op i 100 meters højde

Det er en usædvanligt høj byggehejs, som Ajos har monteret første del af på Uptown ved Nørrebro Station. Den bliver 100 meter eller 29 etager højt.

Ajos er i gang med at montere første del af en dobbelt byggehejs, som med sine 100 meter i højden bliver usædvanligt høj efter danske forhold, og samtidig kommer den til at spille en meget central rolle for byggeriet af Uptown - det nye byggeri af 600-700 studieboliger ved Nørrebro Station.

- Det er en såkaldt twin-personhejs med en kapacitet på 2.100 kg. pr. stol. De kommer med tiden til at transportere meget andet end personer, siger teknisk chef Jørgen Saabye, Ajos.

- Byggehejsen bliver en vigtig del af infrastrukturen på byggepladsen. Den kommer både til at bringe mandskab, materialer og arbejdsredskaber op på byggepladsen efterhånden som byggeriet skrider frem. Netop på grund af den centrale rolle, som byggehejsen får, er opstilling og dimensionering planlagt meget nøje i samarbejde med KPC, som står for opførelsen af byggeriet, der foruden højhuset kommer til at bestå af seks punkthuse.

Ajos’ montører er i gang med at montere en såkaldt twin-hejs, der skal nå op i ca. 100 meters højde, når den er fuldt udbygget på Uptown på Nørrebro.

Ajos’ montører er i gang med at montere en såkaldt twin-hejs, der skal nå op i ca. 100 meters højde, når den er fuldt udbygget på Uptown på Nørrebro.

- Fordi hejsen bliver livsnerven i byggeriet af højhuset er der gjort meget ud af planlægning, men også i udvælgelsen af hejsen. Det er en svensk produceret Alimak-hejs; et kvalitetsmærke inden for hejs, som vi repræsenterer i Danmark både med salg og udlejning. De er meget driftssikre, og vi har mange gode erfaringer med den type hejs. Vi har netop indkøbt en række nye hejs, fordi de efterspørges flittigt.

Det er Ajos’ egne montører, som sætter den imponerende hejs op. I første omgang bliver den monteret til 3. sals højde, og det er planen, at den følger med byggeriet i højden. Byggehejsen er planlagt til at skulle fungere lidt mere end et år. Byggeriet ventes at stå klar til indflytning i 2018.

Ajos har en veluddannet stab af montører, der er specialister i hejs. De kan både montere nye og servicere eksisterende hejs, og de er vant til at arbejde i stor højde.

De moderne Alimak-hejs er forsynet med frekvensomformer. Det betyder, at de starter og stopper blødt ligesom en traditionel elevator. Der er en stor fordel for mandskabets komfort, og det skåner også materiellet for belastninger, så driftssikkerheden øges og vedligeholdelsesomkostningerne holdet nede.

I første omgang når den nye byggehejs kun tre etager op, men den følger med byggeriet op i 29 etagers højde.

I første omgang når den nye byggehejs kun tre etager op, men den følger med byggeriet op i 29 etagers højde.

Byggeriet har en central placering meget tæt på Nørrebro Metro, som åbner i 2019. Den gode placering i forhold til Københavns centrum og uddannelsesinstitutioner gør boligerne yderst attraktive for byens mange studerende.

Placeringen gør dog også projektet særligt udfordrende, da der skal tages hensyn til metrobyggeriet og den kommende station. Det har derfor været vigtigt at få valgt de rigtige funderingsprincipper i forhold til metroen, da en stor del af den samlede anlægsøkonomi afhænger af korrekt planlagte geotekniske undersøgelser.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies