Ajos bygger fleksibelt til 20 flygtninge i Hørsholm

Der bor op til 40 flygtninge på Rådhusgrunden i Hørsholm Kommune, og nu bygger Ajos yderligere lejligheder til 20 flygtninge mere, og det bliver i flot pavillonbyggeri.

Hørsholm Kommune har valgt at placere en del af kommunens flygtningeboliger meget centralt – nemlig på en græsplæne på rådhusgrunden tæt ved Hørsholm Rådhus og dermed tæt på de kommunale myndigheder og den forvaltning, som flygtningene er tilknyttet.

De første beboere flyttede ind i 2015, og erfaringerne har været så positive, at det i februar blev besluttet, at der skal opstilles midlertidige pavillonboliger til yderligere op til 20 voksne flygtninge. De kommer til at bo i fem boliger eller i alt ca. 400 kvadratmeter i 10 pavilloner.

Projektkoordinator Torsten Hartvig Rasmussen følger opførelsen af pavillonbygning på nært hold.Projektkoordinator Torsten Hartvig Rasmussen følger opførelsen af pavillonbygning på nært hold.

Pavillonbyggeriet er tegnet af FRONT Arkitekter ved Rune Ulrick Madsen, som har lagt to hovedlinjer ind over byggeriet. Nemlig stor fleksibilitet og at det bliver rart og hyggeligt for beboerne.

- Blandt andet var opgaven at gøre det meget fleksibelt. Det vides jo ikke på forhånd, om det er enlige eller familier med børn, der skal benytte boligerne. Derfor er der forberedt for, at man kan fjerne vægge, som ændrer det fra boliger for enlige til familieboliger, fortæller Rune Ulrick Madsen.

- Et andet fokuspunkt var at skabe gode rammer for et socialt liv. Alle fællesrum vender ud mod et fælles udeareal med træterrasse og mulighed for at etablere nyttehaver. Beboerne kan på den måde følge med i og deltage i fællesskabet, siger Rune Ulrich Madsen.Seniorkonsulent Egon Crone Andersen, Ajos fortæller, at byggeriet består af Ajos’ standardmoduler.

- De er tilpasset arkitektens tegninger eksempelvis med de ønskede vinduer, og der er generelt nogle høje krav til byggeriet, men i udgangspunktet er det standardmoduler, som lever op til BR15 med hensyn til isolering og klimastyring, og de er tilsluttet fjernvarmen i området, fortæller han.

Facaderne er også specielle efter arkitektens ønske. Pavillonerne er træbeklædte udvendigt.

Nogle aktuelle justeringer af Planloven betyder, at de ny pavilloner kan blive stående i op til fem år. Ajos opstiller pavilloner til mange forskellige typer formål blandt andet genhusning i forbindelse med renoveringsarbejder eller brand, afventning af forsikringsafgørelser og lignende, kantiner, kontorer og institutioner. Pavillonerne er isolerede og varmestyrede, så de ud over at leve op til Bygningsreglementets bogstav kan danne grundstammen i et grønt og energieffektivt byggeri,

De nye boligers indretning gør dem særligt velegnede til familier, så kommunen vil have særligt fokus på at bosætte familier med børn i de nye boliger på rådhusgrunden.

Hørsholm Kommune ventes at modtage 19 flygtninge i 2018 mod tidligere forventet 49. Dertil kommer et antal familiesammenførte. Hørsholm Kommune har besluttet en løbende evaluering om beboelsen fungerer også efter udvidelsen. I dag beskrives den eksisterende bebyggelse som et hyggeligt og velfungerende sted, og det er på den baggrund, at det nu udvides med yderligere fem boliger.

To af Enemærke & Petersens ansatte er i gang med at sammenbygge pavillonmodulerne på Rådhusgrunden i Hørsholm.To af Enemærke & Petersens ansatte er i gang med at sammenbygge pavillonmodulerne på Rådhusgrunden i Hørsholm.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies