Kom på ejendomsmesse og se Ajos' Virtual Reality-program

På Ejendomsmessen i Bella Center den 25.-26. april medbringer Ajos bl.a. sit eget Virtual Reality-program. Det er en superrealistisk fremstilling af besøgscenteret på Nyt OUH og en rutsjebanetur.

Du kan gratis komme på Ejendomsmessen i Bella Center ved at tilmeld dig som besøgende til Ejendomsmessen: 

I forlængelse af sin stand på ejendomsmessen har Ajos et areal, hvor messens gæster kan bevæge sig rundt i en virtuel pavillonbygning. Turen rundt i bygningen foregår ved hjælp af Virtual Reality-briller, en håndholdt betjeningsenhed og sine fødder. Kombinationen af de tre ting skaber en så naturtro oplevelse, at man i det virtuelle køkken fx får lyst til at række ud efter kaffeautomaten. 

Ajos’ marketing- og kommunikationsansvarlige, Carsten Andresen, får en virtuel gåtur i VR-modellen af Nyt OUH’s Besøgscenter, som gæsterne på ejendomsmessen får adgang til. Han ’kigger’ her ind i et mødelokale.

Det er besøgscenteret ved Nyt Odense Universitets Hospital, som Ajos i 2017 opførte for Region Syddanmark, der er lavet en VR-model af. Og det er MT Højgaards VDC-afdeling, der har udfærdiget modellen for Ajos. MT Højgaard er rigtig langt fremme på VDC-området, og VR-modellen er lavet med den nyeste software på området. Det betyder, at kvaliteten af modellen befinder sig på et ”Rolls-Royce”-niveau, hvor man næsten får fornemmelse af at gå på de gulvtæpper, der er designet i VR-modellen.

Besøgscenteret i Odense er specielt både i arkitektur og indretning, og alt er genskabt i VR-modellen. På samme måde kan det illustreres, hvordan et kommende byggeri vil tage sig ud indvendigt, og kunden kan gå rundt i det allerede, mens det er på tegnebrættet, og dermed opnå et langt bedre beslutningsgrundlag.

Modellen er stort set 1:1, og programmørerne kan lægge alle detaljer ind som eksempelvis armaturer, møbler og storskærme, så kunden får et meget realistisk indtryk af sit nye byggeri herunder af pladsforhold i forhold til indretning.

På messen er der opstillet en storskærm, så andre kan følge med i, hvad VR-brillerne viser, og dermed få et indtryk af, hvad man kan opnå med den nye teknik.

- VDC er ikke bare for underholdningens skyld. Det giver ofte kunderne et bedre indtryk af indretning og pladsforhold i et byggeri eller hjælper kunderne med at forudsige forløbet af en byggepladsindretning – eller eksempelvis pladsforholdene i vores camps, siger afdelingschef Lars Muldbak.

Ud over at præsentere VDC vil der på Ajos’ stand være fokus på pavilloner, camps og byggepladsindretning. Målgruppen for messen er blandt andre bygherrer og arkitekter, så Ajos stiller med et hold af beregnere, afdelingsledere og andre, som kan indgå i en grundig faglig dialog.

Afdelingschef for skure, moduler og pavilloner, Henrik Clausen ser store muligheder i det nye koncept for camps, som adskiller sig noget fra almindelige pavilloner.

- Ved sædvanlige pavillonløsninger benytter brugerne dem oftest kun i dagtimerne. Og i forbindelse med camps er det primært i fritiden og om natten, at brugerne anvender pavillonerne. Det stiller nogle helt andre krav. Eksempelvis skal disse camps leve op til skærpede brandkrav, fordi projektmedarbejderne skal overnatte i pavillonerne. 

- Ideen med camps er, at beboerne skal bo bedre end i de alternative løsninger, hvad enten det er hoteller, sommerhuse, huse, vandrerhjem, campingvogne eller lignende, siger Henrik Clausen.

- Ud over de specifikke fagområder vil vi gerne præsentere hele vores faglige palet over for blandt andre bygherrer og arkitekter. Grundlæggende handler det om, at vi tror, at byggeri kan udføres mere effektivt, og det arbejder vi på hver eneste dag, så vi har noget at have det i, siger Lars Muldbak.

Ajos betragter sig ikke alene som en leverandør til byggeri og industri, men i høj grad som en samarbejdspartner. Firmaet har opbygget stor knowhow inden for områderne pavilloner, moduler, skure, byggepladsindretning, midlertidige installationer samt hejs og kraner, og her kan kunderne forvente fagligt kvalificerede input til deres byggerier og proces.

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies